Nogomet

Mura kot prva letos porazila Bravo, Domžale v uspavanki boljše od Gorice

Ljubljana, Domžale, 28. 02. 2021 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Mure so v prvi tekmi nedeljskega sporeda Prve lige ugnali ljubljanski Bravo z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 69. minuti dosegel Kevin Žižek. To je bil sploh prvi poraz Ljubljančanov v drugem delu sezone. Kasneje so Domžale prišle do nove zmage, potem ko so z identičnim izidom ugnale zadnjo Gorico, ki se iz kroga v krog oddaljuje od možnosti za obstanek med elito. Svetla točka v taboru vrtnic je bil Aaron Kačinari, ki je tokrat sploh prvič začel v prvi postavi in bil tudi najnevarnejši pri gostih.

Statistika tekme Domžale – Gorica
Statistika tekme Domžale – Gorica FOTO: Sofascore.com

Domžalčani nadaljujejo niz brez porazov, ki zdaj traja že 12 ligaških tekem. Tokrat so z golom Arnela Jakupovića premagali Gorico, ki se ne more odlepiti z dna lestvice. Primorci, ki so pogrešali kaznovanega Roka Grudino, prav tako pa ni smel igrati od Domžal posojeni Til Mavretič, imajo ob tekmi več šest točk manj od predzadnjega Aluminija. Domžale so na četrtem mestu.

Domači so prvi zagrozili, ko je Senijad Ibričić v osmi minuti sprožil v kazenskem prostoru, Darko Marjanović pa je posredoval in žogo odbil čez prečko. Tudi sicer so bili gostitelji podjetnejši, a posebej nevarni niso bili. Arnel Jakupović je poskusil v 34. minuti od daleč, toda tudi on je bil nenatančen.

Aaron Kačinari je sploh prvič v svoji karieri začel tekmo Prve lige. Igral je do 77. minute in bil verjetno celo najboljši posameznik Novogoričanov. Po samostojnem preigravanju na začetku drugega dela je bil tudi najbližje temu, da premaga Ajdina Mulalića. Z odlično predstavo pa je nase opozoril selektorja reprezentance U21 Milenka Ačimovića. Spomnimo, že prihodnji mesec se namreč pri nas začenja EP v tej starostni kategoriji. 

V drugem polčasu je najprej poskusil Aaron Kačinari pri Gorici. njegov strel od daleč se ni zdel posebej nevaren, a je imel Ajdin Mulalić nekaj težav pri posredovanju. Kmalu zatem, v 53. minuti, pa je po podaji Tamarja Svetlina Jakupović ostal povsem sam na vrhu kazenskega prostora, nato je s "finto" iz igre vrgel še Marjanovića in žogo poslal v prazno mrežo za 1:0.

V 55. minuti se je v polpriložnosti znašel še Dario Kolobarić, Marjanović pa je pravočasno posredoval in preprečil poskus loba. Sledilo je novo obdobje ne ravno vznemirljive igre, ki je trajalo praktično do konca tekme, tako da pravih priložnosti ni bilo več.

Domžale bodo v 25. krogu v soboto gostovale v Kopru, Gorica pa bo gostila Maribor.

Statistika tekme Bravo – Mura
Statistika tekme Bravo – Mura FOTO: Sofascore.com

Bravo je ob svojem 15. rojstnem dnevu v Ljubljani gostil tretjeuvrščeno Muro, ki je pogrešala Luko Bobičanca (poškodba), Žigo Kousa (bolezen) ter še nekaj drugih igralcev, ter iskal nadaljevanje niza neporaženosti, ki je pred tem krogom trajal že enajst tekem.

A zasedba Anteja Šimundže je ta Bravov niz končala, junak tekme pa je bil Kevin Žižek, edini strelec na tekmi. Mura je trdno na tretjem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnima Mariborom in Olimpijo, Bravo pa ostaja v sredini lestvice.

Ekipi sta v prve pol ure pokazali bolj ali manj enakovredno predstavo, ki pa je ponudila nekaj zaključnih strelov, a nobenega posebej nevarnega. V 37. minuti pa je od daleč pri domačih sprožil Sandi Ogrinec in za malo zgrešil cilj. V 41. minuti pa je pred Matka Obradovića prišel spomladi zelo razpoloženi Mustafa Nukić, toda Murin vratar je bil uspešnejši.

Bravo bo v 25. krogu v nedeljo gostoval v Sežani, Mura pa bo dan prej gostila Aluminij.

Čvrsta igra na obeh straneh tudi v uvodu drugega polčasa ni dovoljevala kakšne nevarnejše akcije na eni ali drugi strani, v 69. minuti pa je kljub temu prišlo do spremembe izida. Po podaji Klemna Šturma z leve strani je na prvi vratnici z glavo žogo v mrežo preusmeril Kevin Žižek za vodstvo Mure. Bravo je nato poskušal izpeljati kakšno obetavno akcijo, svoje namere je usmeril proti napadu, ampak disciplinirana črno-bela vrsta je pravočasno prekinjala akcije rumenih, tako da je vse do konca ostalo pri 0:1. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva liga, 28. februar, izida: 

Bravo – Mura 0:1 (0:0)
Žižek 69.

Domžale – Gorica 1:0 (0:0)
Jakupović 53.

27. februar, izida: 

Celje – Tabor Sežana 0:3 (0:1) 
Sever 35., Ndzengue 46., Stojinović 49. (ag.)

Maribor – Olimpija 1:1 (1:1)
Matko 45.; Delamea Mlinar 11.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenska_mularija
28. 02. 2021 19.16
+0