Nogomet

Hat-trick Lewandowskega za visoko zmago Bayerna v Kölnu

Köln, 15. 01. 2022 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin, STA
Komentarji
10

Nogometaši Bayerna so v 19. krogu nemške Bundeslige visoko slavili na gostovanju pri FC Kölnu (4:0). Pod tri gole se je podpisal izvrstni poljski napadalec Robert Lewandowski, enega pa je dodal še Corentin Tolisso. To je bila še 46. točka sezone za bavarsko zasedbo, varovanci Juliana Nagelsmanna so tako ohranili šest točk prednosti pred Borussio Dortmund.

Robert Lewandowski proslavlja zadetek proti FC Kölnu
Robert Lewandowski proslavlja zadetek proti FC Kölnu FOTO: AP

Bayern je na gostovanju v Kölnu hitro zagospodaril na igrišču. Že v deveti minuti je sledil polprotinapad, ko je lepo povlekel Thomas Müller, nato pa podal Lewandowskemu. Poljski napadalec v bavarskih vrstah pa je domačega čuvaja mreže hladnokrvno matiral s strelom v oddaljeno vratnico z desnico. Stranski sodnik je sprva dvignil zastavico, počasni posnetek pa je pokazal, da ni šlo za prepovedani položaj, tako da je glavni sodnik v deveti minuti zadetek priznal. Bayern je znova zapretil v 25. minuti. Corentin Tolisso je silovito in čudovito sprožil z roba kazenskega prostora, znova pa se je s podajo izkazal Thomas Müller. Domači vratar Marvin Schwabe je bil tudi tokrat povsem nemočen. V 28. minuti so imeli Bavarci znova krasno priložnost, toda Müllerjev strel z levico je Schwabeju tokrat uspelo ubraniti. Domačim je uspelo priti do gola priključka, in sicer je Mark Uth v 31. minuti lepo izigral obrambo Bayerna, toda počasni posnetek je nato razkril, da je bil Nemec za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju. Glavni sodnik je tako gol domačih razveljavil. V sodnikovem dodatku bi lahko domači znova zadeli, toda Ondrej Duda je z desnico iz bližine meril mimo Neuerjevih vrat. Polčas se je tako zaključil z vodstvom Bayerna z 2:0. 

Statistika obračuna FC Köln – FC Bayern
Statistika obračuna FC Köln – FC Bayern FOTO: Sofascore.com

Bayern je spet "pičil" po dobri uri igre. Obramba Kölna je bila na sredini znova videti naivno, tokratnemu rezervistu Leroyju Saneju – zamenjal je komaj 18-letnega Jamala Musialo – se je odprlo veliko prostora, Nemec pa se je odločil za nesebično podajo, z globinsko asistenco je našel Lewandowskega, Poljak pa je z levico z leve strani hladnokrvno matiral domačega vratarja, Bayern je tako v 63. minuti povedel že s 3:0. V 69. minuti bi lahko domači znižali zaostanek, toda najprej je gostujoči vratar ubranil strel rezervista Dejana Ljubičića, nato pa je Anthony Modeste z glavo iz neposredne bližine meril za las čez Neuerjevo prečko. Dve minuti pozneje so domači zadeli še okvir vrat, veselje jim je tokrat po strelu branilca Tima Hubersa po akciji iz kota preprečila prečka. Bayern se z vodstvom s tremi goli ni zadovoljil: Lewandowski je zadel še v 74. minuti, znova mu je (mojstrsko) podal Sane, ki je opravil večino dela na robu kazenskega prostora, na semaforju kölnskega stadiona, na katerem ni bilo prav veliko gledalcev, pa je tako pisalo že 0:4. To je bil tudi končni izid obračuna. 

Spodrsljaj Hoffenheima
Pri Stuttgartu je gostoval Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla; ta je igral do 88. minute, njegovi soigralci pa so z zadetkoma Christopherja Nkunkuja in Andreja Silve na koncu zmagali z 2:0.

Hoffenheim, ki se je prejšnji teden prebil na tretje mesto, je danes naletel na visoko oviro. Berlinski Union je sicer slabo začel, saj je Timo Baumgartl zadel svojo mrežo. A že v prvem delu je izenačil Andreas Voglsammer, v 73. minuti pa je za preobrat poskrbel Grischa Prömel. Na koncu je bilo to dovolj za zmago in tri točke, s katerimi so se Berlinčani povzpeli na četrto mesto in po točkah ujeli današnje tekmece.

Na preostalih popoldanskih tekmah sta Wolfsburg in Hertha igrala 0:0, Mainz pa je z 1:0 premagal Bochum.

Bundesliga, 19. krog:
FC Köln – FC Bayern 0:4 (0:2)
Lewandowski 9., 63., 74., Tolisso 25. 

Union Berlin - Hoffenheim  2:1 (1:1)
Mainz - Bochum 1:0 (0:0)
Stuttgart - Leipzig 0:2 (0:1)
(Kevin Kampl je igral do 88. minute za Leipzig)
Wolfsburg - Hertha 0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
15. 01. 2022 19.30
-2
BAYERN NAD VSEMI, MIA SAN MIA. Napišem v slo jeziku, ker ne vem zakaj, mi komentarje v nemškem jeziku brišejo. Ne vem zakaj drugim angleških ne. Pa niso celi stavki, da se razumemo.
PIERREBRICE
15. 01. 2022 19.48
+0
RUBEŽ
16. 01. 2022 10.43
-2
Jaz sem napisal BAYERN ÜBER ALLES, pa mi brišejo konstantno. Me zanima če bo zdaj ostalo. In ne pomeni to, kar si napisal, ampak SMO KAR SMO.
bla_blac
16. 01. 2022 11.07
-4
MIA SAN MIA je WIR SIND WIR. To si pa tudi vsak lahko prevede, če želi. :=)
Nimasmisla
15. 01. 2022 18.51
+4
Mesija pa zlato žogo butalci
Kollerik
15. 01. 2022 19.24
-7
cripstoned
16. 01. 2022 09.50
+4
trpite vsi tisti ki morate zagovarjati podarjeno zlato zogo messiju... vsem ostalim je lepo jasno da je lewa bil pokraden... tako simpl je...
Kollerik
16. 01. 2022 10.01
-4
LM7 te pozdravlja...ljubitek radiatorčkov, parfumčkov in moških spodnjih gat....
cripstoned
16. 01. 2022 10.13
+3
jaz pisem o rekordih ronalda p..ti pa o radiatorckih, parfumckih in gatah...sam sebe izdajas pa tega ne opazis...lep dokaz kako globoko v breznu si..
PIERREBRICE
15. 01. 2022 18.33
+8
ČESTITKE RDEČIM! MIA SAN MIA