Nogomet

Nogomet pokazal (pravo) pot, bodo Uefinemu zgledu sledili tudi drugi športi?

Ljubljana, 26. 08. 2020 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mnogi se v zadnjem obdobju sprašujejo, kako je predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandru Čeferinu s sodelavci uspelo kljubovati in se na koncu tudi vzdigniti nad velike spremembe, povezane s koronavirusno pandemijo, ki je za nekaj mesecev ohromila praktično ves svetovni šport.

Predstavniki drugih ekipnih športov z žogo še vedno iščejo ustrezne načine oziroma formate za zagon nacionalnih prvenstev, da o pomanjkanju pravih idej, kako pognati kolesje mednarodnih klubskih in reprezentančnih tekmovanj, niti ne izgubljamo besed.

Nogomet je pokazal (pravo) pot. Pot, ki bi ji vsaj do določene mere morali slediti tudi v drugih športnih panogah. Jasno, nogomet kot velik posel ne gre primerjati z denimo košarko, odbojko, rokometom ali hokejem na ledu. Kajti razlika med omenjenimi moštvenimi športnimi panogami je kljub vsemu tako velika (s finančnega in posledično organizacijskega vidika), da bi bilo utopično pričakovati podobno uspešne rezultate. A ena stvar drži kot pribita: mnogi so s precejšnjo mero skepticizma spremljali krčevit boj najvidnejših predstavnikov Evropske nogometne zveze (Uefa) na čelu z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom s posledicami pandemije, ki je za nekaj mesecev ohromila ves svetovni šport. Še več, bili so prepričani, da bi nogomet lahko (prvič v zgodovini) klonil pod bremenom prevelikih sprememb, a uspešni grosupeljski odvetnik in druščina iz Nyona so v pravem trenutku strnili svoje vrste, prečesali milijon in eno možnost, kako na najmanj boleč in za nogomet s poslovnega vidika čim manj tvegan način dokončati sezono 2019/20.

Aleksander Čeferin s sodelavci je dokazal, kako se lahko kljub velikim spremembam dá stvari izpeljati na najboljši mogoč način.
Aleksander Čeferin s sodelavci je dokazal, kako se lahko kljub velikim spremembam dá stvari izpeljati na najboljši mogoč način. FOTO: Damjan Žibert

V zadnjih dneh smo priča številnim medijskim zapisom o tem, kako bi se morali tudi na drugih evropskih krovnih zvezah soočiti z novo realnostjo. Vse bolj se zdi, kot da vodilni možje taistih športnih organizacij niti ne vedo najbolje, na kakšen način se lotiti reorganizacije formatov tekmovanj. Tako na klubski kot reprezentančni ravni. Situacija ni lahka, a rešljiva. Z ustreznim odnosom in pristopom na vseh ravneh se lahko še tako veliko zlo pretvori v nekaj pozitivnega. 

Uefa s Čeferinom na čelu je to dokazala ...    

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Misty2
27. 08. 2020 09.11
+1
Vprasite slovan bratislavo kaj si misli o Uefi tega ceferina noc in dan hvalijo na 24,.se delahobpametne kot da so odrkili zdravilo za koronavirus
hotchilipoper
27. 08. 2020 08.37
+0
Vsak dan slikca,da se navadimo
flamengo
27. 08. 2020 08.15
+0
haha Saj ni nič novega bilo izumljeno. Po turnirskem načinu igrajo nogometna svetovna prvenstva in evropska prvenstva od pamtiveka. Keferin bi rad bil predsednik