Nogomet

Stoječe ovacije za Iličića, ki je z golom in podajo popeljal Atalanto v veliki finale

Bergamo, 25. 04. 2019 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Bergamu sta se za finale italijanskega pokala pomerili moštvi Atalante in Fiorentine. V velikem finalu z Laziem pa bo za prestižno lovoriko igral slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je v prvem polčasu uspešno izvedel enajstmetrovko. Za končno zmago (2 : 1) pa je zadel Alejandro Gomez, prav po podaji Iličića. Moštvo iz Bergama je sicer v finale napredovalo s skupnim izidom 5 : 4.

TEKMA

Kar 57 dni po prvi tekmi, ki se je na stadionu Artemio Franchi končala z izidom 3 : 3, sta se v povratni tekmi polfinala italijanskega pokala pomerili moštvi Atalanta in Fiorentine. V obeh taborih so se zavedali, da je veliko 'na kocki', saj bo imel zmagovalec lepo priložnost, da osvoji lovoriko, ki je bila zadnja leta v lasti Juventusa. Stara dama iz Torina je letošnjo pokalno pot končala že v četrtfinalu, ko jih je izločila prava Atalanta. V finalu pa je zmagovalca čakal rimski Lazio.

Tekmo si sicer bolje začeli gostje, ki so povedli že v 3. minuti. Domačini so si privoščili veliko 'luknjo' v obrambi, ki jo je izkoristil Luis Muriel, ki je sam stekel proti domačim vratom in hladnokrvno premagal Pierluigija Gollinija v vratih moštva iz Bergama. A gostje niso bili dolgo v vodstvu. Josip Iličić je namreč v 14. minuti hladnokrvno izkoristil enajstmetrovko, potem ko je domačega napadalca Alejandra Gomeza v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Jordan Veretout. Prvi polčas se je tako končal z 1 : 1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polčasu nismo videli veliko priložnosti. Za goste je bil najbližje zadetku Marco Benassi, a se je domači vratar izkazal z lepo obrambo. Na drugi strani je nevarno zapretil Gomez, ki je bil izjemno živahen, a je tudi njemu veselje preprečil Alban Lafont. Je pa bil vratar Fiorentine nemočen v 69. minuti, ko ga je prav Gomez presenetil z močnim strelom z desne strani. Žoga je sicer letela precej po sredini, a se Lafont ni proslavil s posredovanjem, saj se je žoga prav od njega odbila v mrežo gostov iz Firenc in domačini so se razveselili vodstva z 2 : 1. Tudi pri drugem golu domačinov je sodeloval Iličić, ki je vknjižil asistenco, čeprav je večino dela opravil Gomez sam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in Bergamčani so se razveselili napredovanja v veliki finale italijanskega pokala. Tam bo Atalanta igrala prvič po sezoni 1995/96, ko jih je v velikem finalu ugnala prav Fiorentina. Naskakovali pa bodo svoj drugi naslov, prvega po letu 1963. V finalu jih kot rečeno čaka obračun z rimskim Laziem. Iličić sicer zaradi (ponavljajoče) poškodbe levega kolena, tekme ni končal. V 84. minuti je ob stoječih ovacijah zapustil zelenico, zamenjal ga je Gianluca Mancini. Privrženci Atalante bodo seveda stiskali pesti, da bo odlični slovenski vezist nared za veliki finale. 

Atalanta - Fiorentina 2 : 1 (1 : 1) /3 : 3/
Iličić 14., Gomez 69. ; Muriel 3. 
/izid prve tekme/
Iličić (Atalanta) je igral do 84. minute

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
26. 04. 2019 10.07
+8
Kje je članek o remizernem Realu...in super duper Getafeeeeeeeju...daj no admin...beli sektor trepeta
Trend01
26. 04. 2019 16.48
+1
Sploh ne veš kaj pišeš. Saj je bil rezultat dogovorjen. Španija in madridski lobiji delajo na tem, da gredo v LP trije klubi iz Madrida... Pa so vsi srečni. Real nima kaj izgubiti. Testira igralce in njih kombinacije. "Dokazal" je, da je obramba "odlična" in so odšli z igrišča brez prejetega gola. Prav tako Getafe. P.s. - vse je možno. Le tvoje jamranje, provociranje, večkrat žaljenje in nabijanje, je vedno enako.
cripstoned
26. 04. 2019 09.09
+18
kako rad bi videl jojota v enem od angleskih klubov....stavim da bi v angliji igral se bolje pa ceprav je ze zdaj na top nivoju....
James Bond in tovariš Tito
26. 04. 2019 08.23
+32
...edini od Slovencev , ki igra nogomet...dobesedno...
freex
26. 04. 2019 09.01
+18
cripstoned
26. 04. 2019 09.08
+16