Nogomet

Lazio ugnal Milan na derbiju, Napoli prehitel Juventus

Torino, 26. 04. 2021 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Napolija so v 33. krogu italijanske Serie A prišli do zmage z 2:0 proti Torinu, s katero so na tretjem mestu razpredelnice prehiteli Juventus. Med strelce sta se vpisala Tiemoue Bakayoko in Victor Osimhen. Stara dama je četrta, na peto mesto pa je padel Milan, ki je izgubil z 0:3 proti Laziu. Rimljani so po zaslugi vseh treh točk še živi v boju za Ligo prvakov.

Victor Osimhen in Lorenzo Insigne proslavljata drugi zadetek Napolija.
Victor Osimhen in Lorenzo Insigne proslavljata drugi zadetek Napolija. FOTO: AP

Na prvi ponedeljskovi tekmi v Serie A smo spremljali torinsko-neapeljski obračun, ki je odločal tako o obstanku kot tudi o potniku v Ligo prvakov. Torino se namreč pri dnu lestvice še naprej krčevito bori za obstanek s Cagliarijem, Spezio in Beneventom. Na drugi strani pa bi Napoli s tremi točkami na četrtem mestu prehitel Juventus. 

Varovanci Genara Gattusa so srečanje odprli odlično. Že v 11. minuti je Tiemoue Bakayoko s pravo mojstrovino poskrbel za zgodnje vodstvo, potem ko je prejel žogo na kakšnih 25 metrih od vrat domačega gola, preigral dva nogometaša in nato z desnico natančno meril na daljšo vratnico. Tekma se je ravno dobro nadaljevala, ko je Napoli že vodil z 2:0. Nicolas Nkolou si je kot zadnji mož v obrambi Torina privoščil veliko napako, žogo je prevzel Victor Osimhen, ki je nato osamljen in z veliko mero sreče le nekako premagal Salvatoreja Siriguja

V nadaljevanju tekme se izid ni več spreminjal, bližje še kakšnemu zadetku pa je bil Napoli, ki je med drugim stresel tudi okvir Sirigujevih vrat. Upov bledih Torinčanov je bilo konec v 86. minuti, ko je svoj drugi rumeni karton prejel Rolando Mandragora.

Statistika tekme Lazio – Milan
Statistika tekme Lazio – Milan FOTO: Sofascore.com

Correa junak Laziove zmage
Tudi na Olimpicu pa se je začelo podobno silovito. Že po 18 sekundah je imel za Milan lepo priložnost Hakan Calhanoglu, a ni uspel zadeti. Minuto kasneje pa je to storil Joaquin Correa, ki je prejel sijajno asistenco Cira Immobileja in nato prefinjeno preigral Gianluigija Donnarummo za enostaven zaključek in zgodnje vodstvo Lazia. Immobile bi lahko v peti minuti še povišal prednost, a se je tokrat odlično izkazal italijanski reprezentančni vratar. 

V nadaljevanju prvega dela smo še naprej spremljali silovit ritem, v katerem pa je Milan pogosteje prihajal do zrelih priložnosti. Ena takšnih je zagotovo bila v 31. minuti, ko se je ena na ena s Pepejem Reino znašel Calhanoglu, a se je španski vratar izkazal z obrambo. Milan je napadal, tik pred koncem prvega polčasa pa bi za svojo zapravljivost kmalu bil še enkrat kaznovan. Lazio je v 43. minuti izpeljal silovit protinapad, po katerem je Manuel Lazzari premagal Donnarummo, a je na srečo gostov posredoval VAR, ki je pokazal, da je pred tem prišlo do prepovedanega položaja. Kot zadnji je v prvem polčasu streljal Alexis Saelemaekers, a je ostalo pri 1:0.

Drugi del se je še enkrat začel sanjsko za domače orle. V 51. minuti je po samostojnem preigravanju močno streljal Correa, Donnarumma pa je bil še drugič nemočen. Zopet je sicer bil na delu VAR, Danielle Orsato si je celo pogledal počasni posnetek, a presodil, da je bilo vse regularno. Tik pred koncem tekme pa je v 87. minuti končnih 3:0 postavil Immobile. 

Po 33. krogih je Inter na vrhu z gromozansko prednostjo, naslov prvaka pa lahko potrdi že na naslednji tekmi. Bistveno bolj zanimivo pa bo v boju za ostale tri vozovnice za Ligo prvakov. Trenutno za drugo mesto najbolje kaže Atalanti, ki ima dve točki prednosti pred Napolijem, Juventusom in Milanom. Na račun gol razlike so Neapeljčani trenutno tretji, Milan pa je peti. A tudi Lazio po tokratni zmagi ni daleč, s tekmo manj ima za omenjenimi pet točk zaostanka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 26. april, izidi: 

Torino – Napoli 0:2 (0:2) 
Bakayoko 11., Osimhen 13. 
RK: Mandragora 87. 

Lazio – Milan 3:0 (1:0)
Correa 2., 51., Immobile 87. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GO INTER
28. 04. 2021 08.06
PieBaracus
27. 04. 2021 15.14
+4
Samo Milanu se lahko zgodi da od jesenskega prvaka se na koncu niti v ligo prvakov ne uvrsti.
Vladimir.Krutov
27. 04. 2021 10.12
+6
Lahko na koncu kratko potegneta juve in milan....v ligi prvakov pa igrajo...inter...atalanta...napoli in lazio....
27. 04. 2021 08.19
+9
Bravo Lazio😊
motorist_mb
27. 04. 2021 08.06
+7
Milan je lahko srečn da ni super lige ker bi bil topovska hrana,katastrofa od njih danes!
Quercus
26. 04. 2021 21.19
+5
Od vseh teh Superligašev niti en ni na vrhu lestvice v domačem prvenstvu. Juve na koncu ne bo niti med 5 v Serie A pa bi se šel neko Super Ligo. Real pa Barca se bosta pa morala še pošteno potruditi, da izrineta Atletico z vrha.
Mahh
26. 04. 2021 20.59
+7
Ronalo prevara tisočletja, tip se boji žoge