Nogomet

Nogometaše v Španiji bodo začeli testirati 28. aprila

Madrid, 23. 04. 2020 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Nogometaše v Španiji bodo začeli testirati na novi koronavirus že 28. aprila, da bi se klubi čim prej lahko vrnili k treningom in tekmovanjem, je za francosko agencijo AFP potrdil vir blizu odločevalcev. Špansko nogometno prvenstvo "tesno sodeluje z zdravstvenimi oblastmi, da se bodo testi lahko začeli 28. aprila".

Javier Tebas (na fotografiji) je prvi mož organizacije LaLiga, ki bdi nad najmočnejšima državnima tekmovanjema.
Javier Tebas (na fotografiji) je prvi mož organizacije LaLiga, ki bdi nad najmočnejšima državnima tekmovanjema. FOTO: AP

Opravljeni testi vseh nogometašev in klubskega osebja bodo oblastem dali pregled nad trenutnim položajem glede covida-19 v Španiji med nogometaši in prostovoljci la lige, saj si vodstvo prvenstva za klube želi čim prejšnji začetek treningov nogometašev v najbolj varnih zdravstvenih pogojih za igralce.

Že pred tem je Rafael Ramos, predsednik španskega združenja zdravnikov nogometnih moštev za radio Cope dejal, da obstaja "zamisel LaLige, da bi obširno testiranje na novi koronavirus med nogometaši začeli 28. ali 29. aprila". Španski nogomet je obstal 12. marca, a si še vseeno želi končati sezono, do konca katere je še 11 krogov. Po pisanju španskih medijev naj bi se klubi k treningom najprej lahko vrnili 4. maja, prvenstvo pa bi nadaljevali konec maja ali v začetku junija.

Tebas: Nadaljevanje 28. in 29. maja, 6. in 7. junija ali 28. junija
"V mislih imamo različne scenarije. Z začetkom nadaljevanja prvenstva 28. in 29. maja, 6. in 7. junija ali 28. junija," je že pred časom dejal predsednik vodstva španske lige (LaLiga) Javier Tebas.

Vendar pa je ta čas še vse odvisno od španskih zdravstvenih oblasti, ki pred prezgodnjim nadaljevanjem nogometa svarijo tako odgovorne za nogomet kot špansko vlado. Španija je ena od držav, ki jo je pandemija novega koronavirusa najbolj prizadela. Za covidom-19 je umrlo 22.157 ljudi, več kot 213.000 pa je okuženih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.