Nogomet

Nogometaši Barcelone večerjali z novim trenerjem in sodelavci

Barcelona, 17. 01. 2020 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Novopečeni trener članske ekipe nogometnega kluba Barcelona, Quique Setien, je ekipo povabil na skupno večerjo v katalonski prestolnici. Tamkajšnji mediji si potezo razlagajo kot poskus dodatnega zbližanja z novimi varovanci, ki jim je v zadnjih dneh sicer naložil veliko dela.

Po poročanju televizije TV3, ki je bila med tistimi, ki je nogometaše in člane novega strokovnega štaba nogometnega kluba Barcelona pričakala pred vhodom v znano restavracijo Via Veneto, je druženje organiziral novi trener Barce Quique Setien. O potezi 61-letnega Kantabrijca uradni klubski kanali na družbenih omrežjih niso poročali, lokalni športni dnevnik Mundo Deportivo pa dodaja, da večerje ni bilo na klubskem urniku vse do slovesa Setienovega predhodnika Ernesta Valverdeja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manjkala sta le poškodovana Luis Suarez in Ousmane Dembele, ki po zadnjih informacijah v Katarju zelo dobro okreva in naj bi v prihodnjem mesecu predstavljal pomembno orožje v lovu na državni in pokalne naslove. Katalonski mediji z zanimanjem in navdušenjem spremljajo Setienovo druženje z biserom klubske šole, vezistom Riquijem Puigom, ki je bil pod Valverdejevim vodstvom večji del svoje profesionalne kariere večinoma neviden, novinec na klopi pa mu je med prvimi treningi pri klubu s Camp Noua namenil veliko več časa za individualne posvete, bil pa je tudi med četrtkovimi povabljenci.

V igri so še trije naslovi
"Igralci so strnili vrste pred zaključkom sezone, ko so v igri še trije naslovi. Držijo vodilni položaj v prvenstvu, so v osmini finala Lige prvakov in njihov cilj je tudi zmaga v kraljevem pokalu," so zapisali pri Mundu Deportivu.

"Nazadnje so se igralci za večerjo zbrali ob koncu septembra. Takrat so to storili zato, da bi združili moči po neprepričljivem začetku sezone. Tisto srečanje je potekalo v hotelu Sir Victor v Barceloni, (Lionel) Messi pa ga je kot kapetan moral organizirati. Gost je bil tudi Ernesto Valverde," dodaja katalonski športni dnevnik.

Setien (levo) trener Barcelone ni še niti en teden, a je že poskrbel za nekaj odmevnih potez.
Setien (levo) trener Barcelone ni še niti en teden, a je že poskrbel za nekaj odmevnih potez. FOTO: AP

Kot Guardiola in Enrique
Katalonski poznavalci nogometa sicer prve Setienove poteze označujejo kot pozitivne. Igralcem je v sredo že vzel eno prosto dopoldne, po ocenah na Iberskem polotoku pa je njegova trša roka podobna najtrofejnejšima strategoma Barce tega tisočletja: Josepu Guardioli in Luisu Enriqueju. Katalonci naj bi prvič po slovesu Enriqueja začeli trenirati tudi na dan tekme: po informacijah v španskih medijih gre sicer zgolj za taktično uigravanje in ponovitev zadolžitev pri standardnih situacijah, Setien pa naj bi šele po opravljenem zadnjem treningu varovancem sporočil, na koga bo računal.

TEKMA

Pred debijem na domačem obračunu z Granado je že jasno, da nedavno operirani Suarez, ki naj bi bil odsoten še štiri mesece, in Dembele ne bosta mogla igrati. Kaznovan je tudi vezist Frenkie de Jong, ki je bil izključen na mestnem derbiju z Espanyolom (2:2). Tik pred povratkom na zelenice naj bi bil nemški vratar Marc-Andre ter Stegen, medtem ko med treniranjem s prvim moštvom na zeleno luč zdravniške službe čaka tudi že dlje časa odsotni brazilski vezist Arthur Melo.

Prvi pomembnejši 'sestanek' z Messijem
Največ vprašajev je v obrambi, kjer bi lahko Setien v naslednjih tednih oziroma mesecih poskusil tudi s postavitvijo 3-5-2 ali 3-4-3. V primeru igranja s klasičnima dvema srednjima branilcema bo branilski par Gerard Pique-Clement Lenglet, dodaja Mundo Deportivo, medtem ko naj bi dodatne priložnosti po slovesu Jeana-Claira Todiboja (posoja v Schalke 04) dočakal tudi član B-ekipe, 20-letni Urugvajec Ronald Araujo. S prihodom Setiena naj bi se pod večjim pritiskom na levem boku znašel Jordi Alba, saj je Junior Firpo v tandemu z novim trenerjem že blestel kot član Real Betisa.

Na sredini igrišča bo zaradi poškodb oziroma suspenzov prav tako "pestro", vsi pogledi bodo kot že rečeno uperjeni v mladega Puiga, a tudi v napadu je kar nekaj neznank. Kdo bo ob odsotnosti Suareza "devetica"? Kandidati so trije, najbolj verjetno je, da bo v konici napada zdaj igral Antoine Griezmann, medtem ko se poleg Lionela Messija ponuja tudi najstniška senzacija Ansu Fati. Mundo Deportivo je pred enim prvih Setienovih treningov v klubskem centru Barcelone tudi poročal, da je imel izkušeni 61-letnik konstruktiven pogovor z Messijem, ki je kot kapetan in prvi strelec seveda ključni člen moštva. Argentinec naj bi zadovoljen s predstavljeno vizijo napovedal, da bo izkušenemu Špancu nudil vso oporo na in ob igrišču.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
17. 01. 2020 16.46
-8
So se šli bunga, bunga, ampak brez mladenk. 😆😆😆
dark horse
17. 01. 2020 18.43
+8
Bunga bunga se je šla tvoja mama in si ti na svet prilezel zato layaš v luno
laycan
17. 01. 2020 19.35
-4
No, no, kljuse, tusti mojo mamo lepo na miru, jaz tvoje nisem nikjer omenjal. Malo se brzdaj.
laycan
17. 01. 2020 19.37
-4
Da se spustiš, na tako nizko raven, sram te bodi.
Kollerik
17. 01. 2020 19.41
-3
lajko bi bil rad napičen, kot njegov idol ronchy, pa je fovš.....
dark horse
17. 01. 2020 21.08
+0
Layam v luno tako si ti začel žaliti sam nadaljujem
Malo_sutra
17. 01. 2020 15.33
+3
Kdo je placal?
Kollerik
17. 01. 2020 16.12
-3
fafajonka
17. 01. 2020 14.41
+1
Na 24ur ne poznajo drugih športov razen nogometa. Pričakujem, da bodo poslali kakšnega svojega novinarja v Barcelono, naj za restavracijo Via Veneto malo pobrska po kontejnerju, da nas bo seznanil, česa povabljenci niso pojedli. Ko novinarstvo postane mizerija.