Nogomet

Nogometaši Cityja v Liverpool z 'vohunskim' avtobusom in 15 kamerami

Manchester, 05. 10. 2018 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po neprijetni izkušnji v minuli sezoni Lige prvakov, ko so navijači Liverpoola njihov avtobus obmetavali z vsemi mogočimi predmeti, se nogometaši Manchester Cityja vračajo na Anfield, a pred preizkušnjo v Premier League tokrat ničesar ne bodo prepustili naključju.

Prizor z ulic Liverpoola pred aprilsko tekmo z Manchester Cityjem.
Prizor z ulic Liverpoola pred aprilsko tekmo z Manchester Cityjem. FOTO: AP

Navijači Liverpoola pred velikimi tekmami v Premier League in Ligi prvakov zavzamejo ulice okoli stadiona Anfield, ki jih morajo nato prevoziti tako avtobusi domačih reds kot avtobusi vseh gostujočih moštev. Do večjih incidentov ob uporabi teh "ustrahovalnih" metod ni prišlo vse do aprilske tekme z Manchester Cityjem v izločilnih bojev Lige prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V avtobus sinje modrih je skozi dimno zaveso poletelo marsikaj, Cityjevo prevozno sredstvo pa je do stadiona prišlo precej zdelano. A v primeru ponovitve incidentov je klub iz Manchestra pred prihajajočim obiskom Anfielda, kjer ga čaka tekma Premier League, tokrat veliko bolje pripravljen, saj bodo nogometaši tokrat potovali na posebnem "vohunskem avtobusu" s 15 kamerami visoke ločljivosti, ki bodo večinoma spremljale dogajanje na ulicah.

Prihaja tudi klubska varnostna ekipa
Vsak, ki bi v avtobus vrgel kakšen predmet, bi bil v primeru identifikacije seveda lahko deležen prijave in hude kazni, ki v Angliji hitro obsega tudi prepoved obiskovanja tekem. City se namerava v bližnji Liverpool podati tudi z lastno varnostno ekipo, ki bo pred prihodom avtobusa pregledala stanje na ulicah in izbrala najprimernejšo pot do stadiona.

Prizor z aprilske tekme na Anfieldu, ki jo je Liverpool dobil s 3:0.
Prizor z aprilske tekme na Anfieldu, ki jo je Liverpool dobil s 3:0. FOTO: AP

Liverpool je aprilsko tekmo po incidentih pred stadionom nato dobil z visokih 3:0, na povratnem obračunu pa je slavil z 2:1 in se kasneje prebil vse do finala v Kijevu, kjer je bil od rdečih nato boljši madridski Real (3:1).

PREMIER

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.