Nogomet

Nogometaši Gladbacha privolili v znižanje plač, v Švici sindikat napoveduje tožbo

Mönchengladbach, 19. 03. 2020 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Nogometaši nemškega prvoligaškega kluba Borussia Mönchengladbach so postali prvi klub v Bundesligi, ki so prostovoljno privolili v znižanje plač ob prekinitvi vseh športnih tekmovanj zaradi pandemije. Drugače je v Švici, kjer je Sion odpustil nekaj igralcev, tamkajšnji sindikat nogometašev napoveduje tožbo.

Borussia Monchengladbach
Borussia Monchengladbach FOTO: AP

Gladbach bo z znižanjem plač prihranil več kot milijon evrov na mesec, je poročal časnik Rheinische Post.

Igralci in drugi dobro plačani predstavniki strokovnega štaba so z znižanjem svojih plač zavarovali delovna mesta in dohodke ostalih zaposlenih v klubu, ki bi drugače ostali brez zaposlitve in dohodkov.

V Nemčiji je trenutno v veljavi popolna prepoved nogometa do 2. aprila. Če sezone ne bodo mogli končati oziroma jo bodo končali predčasno zaradi največje zdravstvene krize, s katero se trenutno sooča svet, pa se klubom in bundesligi obeta še dodatna izguba, povezana s terjatvami, ki izhajajo iz pogodb za zagotovitev televizijskih pravic.

Pogajanja z nogometaši o plačah se obetajo tudi v italijanski serie A, kjer so prav tako zaradi razglašene karantene začasno ostali brez nogometa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sion odpustil nekaj igralcev
Švicarski nogometni prvoligaš Sion je odpovedal pogodbe nekaterim ključnim igralcem zaradi pomanjkanja dela v času izbruha novega koronavirusa in posledične prekinitve tekmovanj, poročanje časnika Blick povzema nemška tiskovna agencija dpa. Kot je ob potezi pojasnil predsednik kluba Christian Constsantin, bodo zaradi prekinitve tekmovanj vsi, od kluba do igralcev, ob prihodek. "Igralcem ne smemo ponuditi dela, oni pa ne smejo delati," je dodal.

Blick ob tem piše, da je Constantin sprva želel, da bi igralci privolili v skrajšan delovnik in znižanje plač, vendar igralci te možnosti v kratkem roku, ki jim je bil dan na voljo, niso sprejeli. Sindikat Švicarskih poklicnih nogometašev SAFP je že napovedal tožbe proti odpovedim.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.