Nogomet

Nogometaši iz Sežane boljši od Celjanov

Sežana, 05. 08. 2022 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali Celje z 1:0 (0:0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sežanci so v četrtem krogu prišli do prve zmage v novem prvenstvu. Nekoliko presenetljivo, še posebej, ker so od 54. minute igrali z igralcem manj, so premagali Celje. Tekmo je po protinapadu v 84. minuti odločil natančen strel Jakoslava Stankovića, pred tem Sežanci niso imeli lepše priložnosti. Precej nevarnejši so bili Celjani, dvakrat so zadeli okvir vrat, za neučinkovitost pa so bili kaznovani s prvim porazom v prvenstvu. Do tekme na Primorskem so vse tri tekme remizirali.

Zaradi velike vročine v Sežani, kjer Tabor kot edini prvoligaš še nima reflektorjev in mora svoje tekme igrati v popoldanskem terminu, ni bilo ustreznih pogojev za igranje kakovostnega nogometa. Ekipi sta tekmo sicer začeli živahno, a ritem igre je hitro padel, maloštevilni gledalci pa so v prvem polčasu videli le eno pravo priložnost.

V 12. minuti je Nino Kouter prodrl v kazenski prostor, nesebično podal do Gregorja Bajdeta, ta je bil sam pred vratarjem Janom Koprivcem, a je streljal slabo, Koprivec je njegov strel ubranil. Sežanski vratar je moral posredovati tudi deset minut pozneje, ko ga je od daleč poskušal premagati Amadej Brecl, to pa je bilo tudi vse, kar so gledalci videli v prvem delu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Začetek drugega je spet obetal več. Po Bajdetovem strelu z glavo je žoga končala v naročju sežanskega vratarja, na drugi strani je celjska obramba blokirala strel Nabila Khalija, Tamar Svetlin pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

V 54. minuti so domači ostali brez Žige Ovseneka, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico. Potem ko so ostali z igralcem manj, so se varovanci Dušana Kosića postavili v obrambno postavitev, Celjani pa so oblegali njihova vrata.

Po strelu Nene Juniorja Gbambla je Koprivec žogo odbil v kot, po njem je Chukwubuikem Ikwuemesi zadel stičišče vratnice in prečke. Okvir vrat so Celjani zadeli tudi nekaj minut pozneje, ko je Bajde lepo poskusil s strelom iz obrata, Koprivec pa je žogo odbil v desno vratnico in tako postal eden od junakov tekme.

Drugi junak je bil rezervist Stanković, ki je po podaji povratnika v ekipo Milana Kocića z natančnim strelom z roba kazenskega prostora končal protinapad, pred tem se je za las izognil nedovoljenemu položaju.

V naslednjem krogu bo Tabor gostoval v Murski Soboti, Celje bo gostilo Bravo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi:

- petek, 5. 8.:

CB24 Tabor Sežana - Celje         1:0 (0:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.