Nogomet

Nogometaši kitajskega kluba iz Vuhana se iz Španije vračajo domov

Madrid, Vuhan, 16. 03. 2020 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani kitajskega prvoligaša Wuhan Zall bodo po več tednih, ki so jih preživeli v Španiji zaradi izbruha novega koronavirusa v domovini, zapustili Madrid in se vrnili na Kitajsko, kjer je zdaj situacija precej drugačna kot na Iberskem polotoku.

Nogometaši ekipe Wuhan Zall čakajo na informacije na železniški postaji Atocha v Madridu.
Nogometaši ekipe Wuhan Zall čakajo na informacije na železniški postaji Atocha v Madridu. FOTO: AP

Ekipa Wuhan Zall, ki prihaja iz epicentra izbruha novega kronavirusa Vuhana, je v Španiji preživela skoraj mesec in pol ter močno podaljšala priprave na novo ligaško sezono v elitni kitajski Super League. Razlog je seveda izbruh koronavirusa v domačem Vuhanu, ki so ga oblasti kot prvega na svetu povsem izolirale, zaradi prepovedi potovanj pa se moštvo vse do danes ni moglo vrniti. A zdaj, ko so razmere v Španiji podobne ali še slabše, Kitajska pa se spet odpira, so člani kitajske ekipe, v kateri je tudi nekaj Špancev, pohiteli s slovesom od Madrida, ki bi ga morali zapustiti že sredi februarja, potem ko so trenirali na jugu države.

"Reči se tam (na Kitajskem, op. a.) zdaj izboljšujejo," je po poročanju The Associated Pressa dejal trener Zalla, Španec Jose Gonzalez. "Kitajsko prvenstvo se bo najverjetneje začelo v začetku maja. Ko se vrnemo, bomo morali v karanteno, in prej kot odidemo, bolje bo," je dodal Gonzalez.

Najprej še v Šenžen
Ekipa bo najprej odpotovala v Šenžen, kjer bo sklenila z nevsakdanjimi pripravami na sezono, ki bi se sicer morala začeti 22. februarja. Vuhan je bil, kot že rečeno, v osrčju izbruha novega koronavirusa, ki se je od tedaj že razširil po skoraj vsem svetu in okužil okoli 145.000 ljudi, okoli 5.400 naj bi jih do zdaj umrlo, medtem ko v Vuhanu, ki ima 11 milijonov prebivalcev, naštejejo le še nekaj deset novih primerov na dan.

Španija je tako kot Italija sprejela ostre varnostne ukrepe in razglasila izolacijo za celotno državo, ki vključuje prepoved gibanja razen v nujnih ali službenih primerih. V Španiji so našteli že okoli 5.700 okužb, v naslednjih dneh naj bi se številka približala 10.000, medtem ko je na Kitajskem število ozdravelih že preseglo 65.000. Nihče od igralcev Zalla ob prihodu v Španijo ni bil okužen, naj pa bi v domovini umrla babica enega od nogometašev. Ti Vuhana niso obiskali že več mesecev, saj so priprave začeli v skoraj 1000 kilometrov oddaljenem Gvangdžovu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
18. 03. 2020 13.53
+11
Vse lepo in prav ampak lepo vas prosim ne takoj navalit na vaš žar (krokodile, netopirje, podgane...)
peglezn
16. 03. 2020 19.25
+9
Šengžen, Gvangdžov... nisem vedel, da je tudi pri nas "piši kao što govoriš". Kako pa je kaj v Nju Jorku?
Marcuus
16. 03. 2020 13.31
+8
So si pa kr podobni. K da bi bili Kitajci.
Rožice cvetijo
16. 03. 2020 10.12
+2
Včeraj je pisalo o tem.
Rožice cvetijo
16. 03. 2020 09.27
+3
Če ne bi prišli domov, so jih " seznanili" z grožnjami.