Nogomet

Zmaga Mure proti Rogaški, remi med Olimpijo in Bravom

Murska Sobota, 07. 12. 2023 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
6

Nogometaši Mure so v 18. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško s 3:1. Ob koncu prvega polčasa so gostje iz Rogaške Slatine na igrišču ostali le z deseterico, domačini pa so v drugem delu tekme to izkoristili, zabili dva zadetka in vknjižili šesto zmago v sezoni. Na drugi tekmi dneva so zmaji povedli v 76. minuti, Bravo pa si je deset minut kasneje zagotovil točko.

NŠ Mura
NŠ Mura FOTO: NŠ Mura

Slatinčani so na gostovanju v Murski Soboti povedli v 8. minuti, ko je po kotu z leve strani Petar Čuić žogo z glavo podaljšal na drugo vratnico, tam pa se je znašel Nejc Gradišar in iz bližine vpisal svoj peti gol sezone. Sobočani pa so hitro odgovorili, v 15. minuti je po lepi akciji, s katero so domači izigrali gostujočo obrambo, iz bližine zadel Dardan Shabanhaxhaj, za katerega je bil to že sedmi gol sezone. V 20. minuti je imel Shabanhaxhaj novo lepo priložnost, ko je žogo poskusil poslati čez Roka Vodiška, a je slednji dobro posredoval. Ta je žogo ujel tudi po "škarjicah" Filippa Tripija. Ob koncu prvega polčasa so gostje na igrišču ostali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton dobil Emanuel Mihalić.

Slatinčane je tako v drugem polčasu čakalo težko delo, že v prvem so bili pri žogi zgolj tretjino časa. Sprva so celo izpeljali še eno nevarno akcijo, so pa v 54. minuti Sobočani prišli do vodstva, ko je po Shabanhaxhajevi podaji z desne strani z glavo zadel Nikola Jovićević. Slednji je v 59. minuti še enkrat streljal z glavo, a takrat Vodišek ni imela težkega dela. Pozneje je bilo dogajanje mirnejše, v 80. minuti pa je v vse gostejši megli domača zasedba povečala prednost, ko je Amadej Maroša po podaji Žana Trontlja z desne strani zadel ob drugi vratnici za končnih 3:1.

Statistika tekme Olimpija - Bravo
Statistika tekme Olimpija - Bravo FOTO: Sofascore.com

Olimpija je na težki zelenici v Stožicah odigrala mestni derbi z Bravom. Odločneje so tekmo začeli zmaji, medtem ko so bili Šiškarji sprva precej previdni. Zeleno-beli so si priigrali nekaj obetavnih akcij, vendar pravega, nevarnega strela ni bilo. Bravo se je osredotočil na protinapade, a teh ni bilo prav veliko, praviloma so pravočasno posredovali tudi Olimpijini branilci. Ob pritisku Olimpije pa so en protinapad dočakali v 36. minuti, a se je končal s kotom, po tem pa je iz bližine z glavo zgrešil Nemanja Jakšić. Pritisk Brava, ki v prvem polčasu ni sprožil nobenega strela v okvir vrat, se je po teh akcijah nadaljeval nekaj minut, vendar so zeleno-beli hitro spet prevzeli pobudo. Večinoma so podajali s krilnih položajev v kazenski prostor, vendar nenatančno. Malce nenatančen pa je bil s približno 20 metrov tudi Diogo Pinto po kotu v 45. minuti, žogi je smer spremenil Lan Štravs.

Šiškarji so odločneje začeli drugi polčas, tako da je bila igra bolj enakovredna kot v večini prvega dela, še naprej pa so manjkale prave akcije in streli, ki so bili ali nenatančni ali jih je obramba blokirala. V 62. minuti pa je imel Bravo dotlej najlepšo priložnost, ko je po kotu z desne strani Matej Poplatnik s strelom z glavo zadel vratnico. Tri minute pozneje je na drugi strani streljal Raul Florucz z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo ujel. V 76. minuti pa je moral vendarle po žogo v mrežo, saj ga je za vodstvo domačih s 14 metrov ugnal Redi Kasa. V 85. minuti je do novega strela prišel Timi Max Elšnik, a meril po sredini vrat, natančnejši pa je bil na drugi strani Poplatnik v 86. minuti, ko je svoj šesti gol sezone dosegel s strelom z glavo iz precejšnje razdalje in izid poravnal na končnih 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
09. 12. 2023 09.18
+1
Svetovna novica, res. Zmaga Lolimpije in Mure. Proti komu že?
mackon08
09. 12. 2023 13.09
+1
RUBEŽ proti komu je Olimpija zmagala halooo?
Cupko
07. 12. 2023 21.39
+2
Ta olimpija je res boga. Riera je bil car, ki je znal iz teh igralcev potegniti več kot je njihov maksimum in res so pametni tisti, ki ga niso hoteli obdržati. Tudi gledalcev bi bilo več na tekmah, kot jih je sedaj
Malo_sutra
07. 12. 2023 21.19
+5
68 gledalcev.
Zdravko Lajh 1
09. 12. 2023 18.12
3 navijači in 65 naključnih sprehajalcev
zmerni pesimist
07. 12. 2023 19.54
+2
Po mojem je krivo igrišče