Nogomet

Muraši optimistični: V Evropi smo doslej pokazali dobre predstave, manjkajo samo rezultati

Ljubljana, 03. 11. 2021 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič, Izidor Kordič
Komentarji
5

Nogometaši Mure so se v sredo dopoldan z brniškega letališča odpravili na gostovanje v Rennes, kjer jih bo tamkajšnji francoski prvoligaš pričakal v okviru četrtega kroga Konferenčne lige. Pred dvema tednoma so muraši v Ljudskem vrtu kljub porazu pustili dober vtis, tokrat pa si želijo še več. Prenos bo v četrtek od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Mura bo gostovala v Franciji
    02:06
    Iz 24UR: Mura bo gostovala v Franciji
  • Nik Lorbek pred odhodom na gostovanje v Rennes
    01:43
    Nik Lorbek pred odhodom na gostovanje v Rennes
  • Alen Kozar pred odhodom na gostovanje v Rennes
    01:57
    Alen Kozar pred odhodom na gostovanje v Rennes

Nogometaši Mure se v Rennes niso odpravili z najlepšo popotnico. Konec prejšnjega tedna jih je v prvenstvu ugnalo Celje, pred tem pa jih je na Fazaneriji iz pokalnega tekmovanja izločil Bravo. Kljub temu gostovanje pri Rennesu, trenutno peti ekipi francoskega prvenstva, že nestrpno pričakujejo. "Moment ni na naši strani. Vemo, da nismo v formi. Ne rezultatsko ne igralsko. Čaka nas zelo zahtevno gostovanje, a v Evropi smo doslej prikazali dobre igre, zmanjkali so le rezultati, tako da se veselimo tega gostovanja," je v pogovoru z našim novinarjem Izidorjem Kordičem uvodoma povedal Alen Kozar

Kapetan Mure je ponosen na predstavo pred dvema tednoma, ko so bili aktualni slovenski prvaki kljub porazu (1:2) povsem enakovreden tekmec favoriziranim Francozom, a zaveda se, da bo tokrat za vsaj točko treba storiti še korak naprej. "Pripravili smo si ogromno priložnosti, ki jih v Evropi moramo izkoristiti. S to miselnostjo gremo v Rennes. Vemo, da nas čaka drugačna tekma, igrajo pred domačimi navijači, a pripravljeni smo na ta izziv." 

"Mislim, da smo pokazali dobro predstavo, na kateri moramo graditi. Dobre stvari s te tekme moramo prenesti na jutrišnjo. Točno analizo bomo naredili v Franciji. Popraviti moramo manjše napake, ki so se nam dogajale na vseh evropskih tekmah ter so specifične in drugačne od tekem v prvenstvu," pa je recept za uspeh iskal Nik Lorbek

Osredotočeni so le nase
Da Rennes ne odstopa od svojih načel igre, je že pred prvo tekmo poudarjal trener Mure Ante Šimundža. Kozar deli njegovo mnenje, a pravi, da se z nasprotnikom ne smejo preveč obremenjevati. "Pustimo se presenetiti. Imajo neke šablone. Vemo, da igrajo v močnem prvenstvu s kvalitetnimi posamezniki. A mi se moramo osredotočiti nase, samo z dobro predstavo jim lahko konkuriramo," je še povedal 26-letni nogometaš s sredine igrišča.

Muraši lahko nekoliko skromnejše rezultate v tej sezoni pripišejo tudi dejstvu, da zavoljo evropskih tekem že dlje časa igrajo v ritmu sreda-sobota, česar v prejšnjih sezonah ni bilo. "Fizično je težje, a delamo vse, da se čim prej spočijemo in regeneriramo. Dosti različnih načinov za regeneracijo nam je na voljo. Izkoriščamo vse, kar je možno. Malo je tudi v glavi problem, ker je treba 'preklapljati'. A mislim, da delamo dobro," je povedal Lorbek in dodal, da se na evropskih tekmah seveda prej pozabi na utrujene noge in glavo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini G, v kateri nastopata še angleški Tottenham in nizozemski Vitesse, po treh odigranih krogih vodi prav četrtkov tekmec Mure, ki je pri sedmih točkah. S šestimi je na drugem mestu Vitesse, medtem ko je Tottenham, ki je pred začetkom veljal za izrazitega favorita, s štirimi točkami šele tretji. Mura je doslej zabeležila tri poraze, a predvsem na zadnji tekmi z Rennesom pustila nadvse soliden vtis, ki ji lahko vliva upanje, da zgodovinska prva evropska točka ni več daleč. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
04. 11. 2021 13.32
To sezono brez točke, garant.
Uros Mlinar
04. 11. 2021 08.19
+1
Mura kanta za nabijanje
SAKOSAKO
03. 11. 2021 20.05
+1
Ja super predstave baje, ampak v nogometu štejejo točke!!!
SamoPovemMojeMnenje
03. 11. 2021 19.40
+2
3 tekme 0 točk. igrali smo dobro
Diegol14
03. 11. 2021 19.10
+3
Če boste tko igral kot v pervenstvu...pa pa sanje