Nogomet

Nogometaši Reala po 60 dneh trenirali v dveh skupinah

Madrid, 11. 05. 2020 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva meseca po tem, ko je bil na novi koronavirus pozitiven košarkar članske ekipe madridskega Reala Trey Thompkins, je Zinedine Zidane spet vodil trening nogometašev "kraljevega kluba".

Real naj bi lastnikom sezonskih vstopnic povrnil denar za šest prvenstvenih tekem, ki bi jih do konca sezone moral gostiti stadion Santiago Bernabeu. "Kraljevi klub" bo domače tekme do nadaljnjega očitno igral v klubskem centru Valdebebas, na stadionu Alfredo Di Stefano, po nekaterih informacijah pa bi se lahko na Bernabeu vrnil šele januarja 2021. "Trajalo bo dolgo časa. Zdaj bomo končali sezono tu (v Valdebebasu, op. a.), zelo verjetno pa bomo tu morali začeti tudi naslednjo," je dnevnik AS citiral neimenovan vir iz vodstva Reala.

Potem ko je konec minulega tedna prvi mož španskega prvenstva Javier Tebas napovedal, da bi se sezona Primere Division lahko nadaljevala 12. junija, je v ponedeljek s treningi članskega moštva nadaljeval tudi madridski Real. Španski mediji so nogometaše od jutranjih ur čakali na vratih klubskega centra Valdebebas, kjer so se okoli devete ure zjutraj kot prvi pojavili kapetan Sergio Ramos, pa tudi vezisti Toni Kroos, Casemiro in Luka Modrić ter napadalci Lucas Vazquez, Eden Hazard in Gareth Bale.

Trening se je sicer začel ob 10. uri, seveda ob strogem spoštovanju novih ukrepov: vaje so bile posamične, brez kontaktov med igralci, nekaj pa je bilo tudi dela z žogo. Trening je trajal le dobro uro, prevladovale pa so vaje za telesno moč. Vsakemu igralcu je strokovnjak za telesno pripravo Gregory Dupont sestavil personaliziran načrt vadbe.

Ponedeljkova fotografija Ramosa in Garetha Bala z maskiranim članom trenerskega štaba, ki močno spominja na Zinedina Zidana:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga skupina prišla uro kasneje
Ob 11. uri je začela prihajati druga skupina nogometašev, med katerimi je športni dnevnik AS po poročanju na svoji spletni strani "opazil" Mariana Diaza, Marca Asensia, Rodryga, Ferlanda Mendyja in Federica Valverdeja. Nekateri nogometaši, ki so odhajali, naj bi se tudi srečali s tistimi, ki so prišli v drugi skupini. Na fotografijah, ki jih je na družbenih omrežjih delil Real, je razvidno, da so nogometaši vadili brez mask, ki pa so jih nosili vsi trenerji in drugi sodelavci. Prav tako zaenkrat nogometaši (še) ne prihajajo oblečeni v opremo za trening, kar se je omenjal kot eden pomembnejših ukrepov pri ponovnemu zagonu nogometnih treningov.

Ramos (na fotografiji) se je s soigralci vrnil na zelenice klubskega centra.
Ramos (na fotografiji) se je s soigralci vrnil na zelenice klubskega centra. FOTO: AP

Pri Realu naj bi za treniranje uporabili več zelenic, na enem igrišču tako v nobenem trenutku ne bo več kot šest nogometašev, dodaja AS, ki opozarja, da je v prvih dneh povečana možnost poškodb, zato želijo pri Realu postopno povečevati intenzivnost vadbe, kar so svojim varovancem naročili že v zadnjih dneh treningov na domu, ki so od sredine marca postali stalnica.

Pogled na klubski center v okolici madridskega letališča Barajas, ki bo v naslednjih tednih očitno gostil tudi tekme članskega moštva:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
11. 05. 2020 13.55
-6
folk zboleva in umira tej pa ko ene primadone joj mi moramo igrat če ne ne bo sponzorskih milijončkov za novo vilo. tej ljudje res niso v stiku z realnim svetom. največji problem je zdaj nogomet in kako bodo oni trenirali in igrali in ne vem kaj. noben od njih ne bo umrl od lakote če tudi zdaj nehajo plače prejemat. na teden zaslužijo več kot ljudje ki kupujejo vstopnice v celem življenju. res so ene princeske tej nogometaši. kaj pa naj rečejo dirkači ki letos sploh še niso sedeli na novih motorjih ali pa avtih?? niti ne vejo kaj bodo imeli pod ritjo pa ne jamrajo tako kot te princeske ki se skupaj tuširajo
Malo_sutra
11. 05. 2020 13.16
+4
felix59 drugič
11. 05. 2020 13.14
-4
To ločevanje na skupine je popolnoma brez veze , saj se po treningu spet vsi skupaj drenjajo pod tuši in pobirajo žajfe.
borut30
11. 05. 2020 14.09
+4
Zavist je huda reč, ane...še posebej ti tista misel o skupnih tuših in milu ne da miru....
resnicaosvobaja
15. 05. 2020 12.48
+1
Borči , Borči ...kot bi rekla ženička v filmu Cvetje v jeseni: "Kako so lepi ..."