Nogomet

Olimpija na derbiju s krasnim zadetkom Samardžića ugnala Celjane, Tabor prek Brava

Ljubljana/Sežana, 18. 10. 2020 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši Olimpije so v derbiju sedmega kroga Prve lige z 1:0 premagali aktualne državne prvake, nogometaše Celja (1:0). Edini zadetek je v 85. minuti tekme s krasnim volejem dosegel Miral Samardžić. V prvem sobotnem obračunu sedmega kroga so nogometaši CB 24 Tabora Sežane premagali ljubljanski Bravo z 2:0 (1:0). V večerni tekmi pa so vodilni nogometaši Mure presenetljivo izgubili z Aluminijem (1:2).

Trener Olimpije Dino Skender
Trener Olimpije Dino Skender FOTO: Damjan Žibert

V obračunu ekip, ki sta julija v neposrednem dvoboju odločali o naslovu prvaka, je danes na koncu s tesnim izidom slavila domača zasedba in se tako državnim prvakom nekoliko oddolžila za razplet prejšnjega obračuna. Obe moštvi sta v novi sezoni v zelo spremenjenih postavah, pred dvobojem so bili za točko v boljšem položaju Ljubljančani.

Vsaj v prvem polčasu sta ekipi uprizorili nekakšno šahovsko nogometno partijo. Igra je bila previdna, brez kakšnih izrazitih priložnosti, terensko premoč pa so sicer imeli domači. Pri teh je tokrat prvič že v prvi postavi zaigral v prejšnji sezoni najboljši strelec Ante Vukušić, pri Celjanih pa je bil v prvi postavi tudi nova okrepitev Roman Bezjak, še pred dvema mesecema v zelenem dresu. Sam začetek je bil celjski, gostje so nekoliko pritisnili v uvodnih desetih minutah, toda vratar Žiga Frelih ni bil ogrožen. Najprej ga je preizkusil Nino Pungaršek, potem še Filip Dangubić.

Pozneje so vajeti igre prevzeli domači, toda z izjemo akcije Đorđeta Ivanovića v 20. minuti, ko je po obratu močno streljal z roba kazenskega prostora in je Matjaž Rozman žogo odbil v kot, prave nevarnosti za goste ni bilo. O razmerju moči v prvem delu priča tudi podatek o kotih (7:1), po katerih pa tudi ni bilo pravega učinka zeleno-belih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nadaljevanju pa so zmaji stopnjevali pritisk in vse bolj prevladovali na terenu. Za Celjane je edini nekoliko nevarneje poskusil le Dangubović v 55. minuti, a tudi po njegovem strelu od daleč je šla žoga mimo vrat. Na domači strani pa je v 65. minuti Andres Vombergar dobro sprejel podajo na kakšnih sedmih metrih, a ni bil dovolj natančen, še bolj nevarno pa je bilo deset minut pozneje, ko je Vukušić izvajal prosti strel s kakšnih 25 metrov z leve strani, meril v daljši kot vrat Celjanov, Rozman pa se je moral močno potruditi, da je žogo spravil v kot. V 80. so domači zahtevali najstrožjo kazen po padcu Mihaila Caimacova v kazenskem prostoru, a je niso dobili. Odločitev je padla v 85. minuti. Pritisk domačih se je obrestoval po še enem kotu (skupno razmerje na koncu kar 12:1), ko je bil pred vrati zelo spreten kapetan Miral Samardžić. V padcu in s hrbtom obrnjen proti golu je ob Josipu Ćalušiču še prišel do strela in poslal žogo v gol.

Sežanci upravičili vlogo favorita
Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo z 2:0 (1:0). Tako ostajajo najuspešnejša ekipa novega nogometnega prvenstva na domačem igrišču. Tokrat so na stadionu Rajka Štolfe odpravili ljubljanski Bravo z 2:0 in v četrtem domačem nastopu dosegli še četrto zmago, s katero so se (vsaj začasno) prebili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostitelji so bili favoriti dvoboja tudi zato, ker so bili gostje iz Ljubljane, ki so doslej edini premagali vodilno Muro, vse do srede v karanteni zaradi pandemije novega koronavirusa. Dvoboj so bolje začeli gostitelji, prvo pravo priložnost pa je imel v 11. minuti Aldair Djalo, ki je bil po strelu Maria Babića najbližje odbiti žogi, a mu v dveh poskusih ni uspelo ugnati gostujočega vratarja. V 24. minuti je domače v vodstvo popeljal Grk Christos Rovas. Ta je v hitrem protinapadu ušel gostujoči obrambi, bil sicer na levi strani v odličnem položaju za podajo Djalu, a je akcijo zaključil kar sam. Ljubljančani so bili prvič nevarni v 32. minuti, ko se je ob strelu Mihe Kancilije izkazal Jan Koprivc, v 43. minuti je z razdalje kakšnih 25 metrov nevarno streljal Žan Trontelj, toda meril malce previsoko za izenačenje. 

Bravo si je naslednjo priložnost priigral v 55. minuti, Michele Šego pa je bil pri strelu premalo odločen. Le malo za tem so domači po prekršku Trontlja nad Markom Krivičićem zahtevali enajstmetrovko, a je piščalka sodnika Romana Glažarja ostala nema. Primorci so prevzemali pobudo in bili bližje drugemu golu kot Ljubljančani izenačenju.

Erik Salkić je bil v 66. minuti zelo nespreten na levi strani v kazenskem prostoru po lepi podaji Djala. Prav na koncu pa so gostitelji izkoristili grobo napako vratarja Jana Orbaniča, ki je slabo izbijal žogo, in Leon Sever, ki je v igro vstopil v 63. minuti, je s strelom skoraj s polovice igrišča zadel prazni gol za končnih 2:0. Že v naslednjem krogu prihodnjo nedeljo Sežančane čaka še ena domača tekma, gostili bodo ljubljansko Olimpijo. Bravo bo prav tako v nedeljo gostil Aluminij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Presenetljiv poraz Mure
Mura tudi po sedmem krogu ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, a ni izkoristila priložnosti za povišanje točkovnega naskoka. Z Aluminijem je namreč na domačih tleh izgubila in ima pred Mariborom, Olimpijo in Taborom iz Sežane le točko prednosti. Aluminij je z drugo zmago v sezoni ostal predzadnji, a je od vrha razpredelnice oddaljen vsega pet točk. Morda se je v uvodu pri Muri poznalo dejstvo, da so nogometaši po desetdnevni karanteni šele pred kratkim znova začeli trenirati. Bolje je namreč začel Aluminij in tudi zapretil v prvih minutah, a je Obradović strel Tilna Pečnika obranil.

Prekmurci so se po dobre četrt ure v napadu le prebudili in začeli prevladovati na zelenici Fazanerije. V 21. minuti je s petih metrov odbito žogo in posledično gol povsem zgrešil Kai Cipot, ki mu je nekaj sekund prej Janžekovič obranil strel z glavo. V 26. minuti pa je Aluminij prišel do najstrožje kazni, Skomina namreč po roki Lovrića ni okleval z odločitvijo. Lucas Mario Horvat je žogo poslal v desno, Obradović je krenil v levo, Aluminij pa je povedel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Le nekaj minut kasneje je po lepi podaji Žige Kousa v prazen prostor zadel Kevin Žižek in izenačil. Ko se je že zdelo, da imajo domači nadzor nad dogajanjem na igrišču, je Pečnik v 43. minuti natančno meril in goste znova povedel v vodstvo. V drugem delu so si domači še naprej prizadevali pred omejenim številom gledalcev priti do ugodnega izida, a prave odločnosti na polovici gostov ni bilo. Le za nekaj centimetrov so bili od izenačenja muraši oddaljeni v 73. minuti, ko je po kotu Amadej Maroša že premagal Janžekoviča, na golovi črti pa je Alen Krajnc preprečil žogi pot v mrežo. V zadnjih 20 minutah igre so imeli domači žogo več časa v svojih nogah, a do izrazitih priložnosti niso prišli, Janžekovič pa je bil ob poskusih z razdalje zanesljiv.

Izida:
NK Olimpija - NK Celje 1:0 (0:0)
Samardžić 85.

CB 24 Tabor Sežana - Bravo 2:0 (1:0)
Rovas 24., Sever 90.

Mura - Aluminij 1:2 (1:2)
Žižek 32.; Horvat 27., Pečnik 43.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 10. 2020 20.52
-1
Aluminij preko Mure. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Carter
18. 10. 2020 19.14
-4
kaj ni druzenje omejeno na najvec 10 ljudi,navijacev olimpije pa 40 na kupu
poserjemsenavas
18. 10. 2020 17.24
-1
Na tribunah pa vsi kao maske gor?