Nogomet

Nogometašice Mure ubranile pokalni naslov

Ljubljana, 24. 05. 2024 18.32 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometašice Mure None so zmagovalke ženskega slovenskega pokala v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Pomurke s 5:1 (2:1) premagale Ljubljano in ubranile pokalno lovoriko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometašice Mure None so še 11. v zgodovini osvojile slovenski pokal, letos pa so prišle do dvojne krone, saj so pred tem osvojile tudi naslov državnih prvakinj. Ljubljana, ki je prvenstvo sklenila na tretjem mestu, je ostala praznih rok.

Ljubljančanke so danes sicer prve povedle, že v četrti minuti je iz prve resnejše priložnosti za nogometašice iz prestolnice zadela Mirjam Kastelec. Ljubljančanke so bile v uvodnih 15 minutah boljše in si ustvarile več priložnosti, vseeno pa je bila Mura Nona tista, ki je zadela. Murašice so do izenačenja prišle v 19. minuti, ko je lepo akcijo Pomurk po podaji kapetanke Špele Kolbl zaključila Jana Malahova. Mura je bila po tem boljši tekmec, povedla pa je v 39. minuti, ko je prav kapetanka po prodoru na levi strani igrišča zadela za 2:1.

Mura Nona je v drugem polčasu potrdila zmago. Kmalu po odmoru je na 3:1 iz prostega strela povišala Lea Dolinar. Pomurke so vse dvome o zmagovalkah razblinile le nekaj minut pozneje, ko je v 58. minuti še drugič zadela Malahova, tokrat z glavo po predložku z desne strani. Končni izid finala je v 80. minuti z enajstmetrovke postavila Lucija Kos.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
24. 05. 2024 18.58
+1
a bo 2000 ljudi na tekmi zvecer? 😂😂😂😂