Nogomet

Nogometašice začenjajo priprave na zadnjo kvalifikacijsko tekmo

Ljubljana, 19. 02. 2021 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska nogometna reprezentanca danes začenja priprave na zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. V torek ob 17. uri izbranke Boruta Jarca čaka še zaostala tekma z Estonijo v Talinu.

Slovenijo čaka še obračun z Estonijo.
Slovenijo čaka še obračun z Estonijo. FOTO: NZS

Slovenke bodo do dohoda v baltsko državo vadile v Mariboru, sama tekma pa ne bo odločala o ničemer več, saj je Slovenija v skupini A zasedla tretje mesto za Nizozemsko in Rusijo, Estonke pa so z vsega eno točko zadnje. Na prvi medsebojni tekmi so Slovenke v začetku decembra v Kopru zmagale z 2:0.

Selektor Jarc je sicer za zadnjo tekmo povabil vratarki Niko Šapek (Olimpija) in Majo Zajc (Gintra Universitetas), branilke Kajo Eržen (Roma), Špelo Rozmarič (Pomurje), Zalo Vindišar (Olimpija), Evo Vodušek (Radomlje), Anjo Prša (Olimpija), Izabelo Križaj (Olimpija), Laro Klopčič (Olimpija) in Evelino Kos (Olimpija), vezistke Matejo Zver (St. Pölten), Dominiko Čonč (Milan), Kajo Korošec (Pomurje), Manjo Rogan (Olimpija), Adrijano Mori (Turbine Potsdam), Špelo Kolbl (Pomurje), Niko Babnik (San Marino) in Laro Ivanuša (Ferencvaros) ter napadalke Laro Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Nino Predanič (Sturm), Pamelo Begić (Huelva) in Ano Milović (Olimpija).

Mesto na EP, na katerem bo igralo 16 ekip, so si sicer sicer doslej zagotovile gostiteljice Angležinje ter zmagovalke kvalifikacijskih skupin, Nemčija, Nizozemska, Danska, Norveška, Švedska, Francija, Belgija, Islandija in Španija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.