Nogomet

Nogometni velikani se bodo znova 'stepli', na voljo je srbski napadalni dragulj

Firence , 06. 10. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Fiorentine Rocco Commisso je v izjavi za javnost potrdil, da napadalec Dušan Vlahović ne želi podaljšati pogodbe. Ker ima po trenutni v klubu še dobro in leto pol, je najbolj verjetno, da ga bodo skušali pri Fiorentini čim prej prodati in na ta način iztržiti čim več denarja. Trenutno je ocenjen na 40 milijonov evrov, njegova realna vrednost pa naj bi bila še precej višja.

Fiorentina je za Dušana Vlahovića Partizanu plačala le slaba dva milijona evrov.
Fiorentina je za Dušana Vlahovića Partizanu plačala le slaba dva milijona evrov. FOTO: AP

20-letni Srb je zablestel v lanski sezoni Serie A, ko je na 37 tekmah dosegel zavidljivih 21 zadetkov. V letošnji mu prav tako gre odlično, na sedmih nastopih se je štirikrat vpisal med strelce, dva gola je dodal v pokalu. Fiorentini gre tudi po njegovi zaslugi precej bolje kot v zadnjih sezonah. Po sedmih krogih je na visokem petem mestu, a vse bolj gotovo je, da bo romance med klubom iz Firenc in Dušanom Vlahovićem kmalu konec. 

Lastnik kluba Rocco Commisso je v izjavi za javnost, objavljeni na klubski spletni strani, za navijače pojasnil, kje se je zataknilo. Zapisal je, da so Vlahoviću v zadnjem času ponudili najvišjo pogodbo v zgodovini kluba, a je nekdanji član Partizana ne želi podpisati. "Ne ostane nam drugega, kot da prisluhnemo njegovim željam in čim prej najdemo ustrezno rešitev," med drugim piše. 

Kot poročajo italijanski mediji, je Fiorentina Vlahoviću ponudila štiri milijone letne plače, s čimer bi bil z naskokom najvišje plačan nogometaš v garderobi. Do izteka trenutne pogodbe ima še 21 mesecev, tako da bi Fiorentina z njegovo prodajo zagotovo zaslužila veliko vsoto denarja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da Commisso nima težav s prodajo svojih najboljših igralcev, je dokazal lani poleti, ko je Juventusu v zameno za okroglih 100 milijonov evrov prepustil Federica Chieso. Stara dama naj bi se sedaj, kot poroča Tuttomercatoweb, zagrela tudi za Vlahovića, za katerega se sicer zanimata tudi Inter in Atletico Madrid. 

V Beogradu rojeni napadalec je po podatkih Transfermarkta ocenjen na 40 milijonov evrov. Če se bo prodaja zgodila že v zimskem prestopnem roku, pa bo Fiorentina po napovedih iztržila še vsaj nekaj milijonov več. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1536496
06. 10. 2021 13.58
V Srbiji imajo same bisere in dragulje, državo pa v razsulu
mindfields
07. 10. 2021 18.04
+1
Ti ves..glede na zadnje podatke eu invest fonda veliko hitreje napredujejo kot mi..največ Avto cest so naredili v regiji..največ novih firmi je odprto v Srbiji v zadnjih 5 let ne vem službeno grem dol ne izgleda mi da je kaj v rasulu..določene stvari imajo bolj pošlihtane kot mi..mene osebno fascinira tržni centri, lokali, restauracije takih pr nam ni…nenormalno se gradi na vse strani…smo govorili da Beograd na vodi ne bo nikoli pa ljudje ze živijo tm..tko da treba je mal cez mejo slovenije pogledat potem pametovati
športnik66
06. 10. 2021 10.47
-2
Cene nogometašev so čisto pretirane. Na tribunah pa vglavnem delavci, ki zaslužijo tisočaka na mesec...in pridejo gledat bogataše, ki igrajo nogomet...narobe svet.
Nimasmisla
06. 10. 2021 08.28
+2
tako se to dela prodat in zaslužit ne pa čakat da poteče pogodba in potem odide