Nogomet

Nogometni zvezdniki združeni v boju s koronavirusom: 'Brcnimo virus stran'

München, Liverpool, Porto, 22. 03. 2020 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pandemija koronavirusa, ki je prizadela ves svet je močno ohromila dogajanje na zemeljski obli. V boj proti 'sovražniku' so tako stopili tudi številni nogometni zvezdniki, ki so za pomoč bolnišnicam zbrali čedne vsote denarja. Seznam okuženih nogometašev je iz dneva v dan daljši, prav tako pa je vedno bolj obširen seznam tistih, ki so za boj proti COVID-19 segli v denarnico.

Med evropskimi državami, ki se soočajo s problematiko koronavirusa je tudi Nemčija, kjer je po zadnjih podatkih Univerze John Hopkins okuženih več kot dvajset tisoč ljudi, številno smrtnih žrtev se bliža stotici. Poljski nogometni reprezentant Robert Lewandowski in njegova soproga Ana sta se odločila, da za boj proti novemu koronavirusu podarita milijon evrov.

Robert Lewandowski in njegova soproga Ana sta darovala kar milijon evrov.
Robert Lewandowski in njegova soproga Ana sta darovala kar milijon evrov. FOTO: AP

"Danes vsi igramo za isto moštvo. Bodimo močni v tej borbi. Če lahko nekomu pomagamo, storimo to! Situacija vpliva na vse na, zato vas prosimo, da upoštevate navodila in poslušate strokovnjake. Pokažite odgovornost," je par oznanil v izjavi za javnost.

Napadalec münchenskega Bayerna pa ni edini, ki se je odločil za to potezo. Njegova soigralca Leon Goretzka in Joshua Kimmich sta za nakup opreme darovala milijon evrov in ustanovila dobrodelni sklad Brcnimo korono, v sklopu katere sta zbrala že več kot 2,5 milijona evrov. Pri tem so jima pomagali številni nogometni kolegi, med drugim nogometaš Manchester Cityja Ilkay Gundogan, Realov Toni Kroos in vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen. Zbiranju denarja se je pridružil tudi Manuel Neuer, ki je ob tem zapisal: "V teh časih moramo paziti drug na drugega. Nemški reprezentanti smo razmišljali, kako bi lahko pomagali in odločili smo se, da za boj s koronavirusom namenimo del denarja." 

Ronaldo je že pred časom sporočil: "Varovanje človekovega življenja mora biti nad vsemi interesi"
Ronaldo je že pred časom sporočil: "Varovanje človekovega življenja mora biti nad vsemi interesi" FOTO: AP

Nogometaš Crystal Palace Wilfred Zaha, ki ima v lasti petdeset nepremičnin, je te v času krize ponudil medicinskemu osebju, ki v londonskih bolnišnicah skrbi za bolnike s koronavirusom. Nogometaš sicer stanovanja oddaja turistom, ob razmahu COVID-19 pa se je tako kot Gary Neville in Roman Abramović odločil, da pomaga po najboljših močeh. Tako Neville kot Abramović sta ponudila sobe v hotelih, ki jih imata v lasti oz sta solastnika.
Po poročanju španskega časnika As naj bi del svojega denarja za nakup zdravstvene opreme namenil tudi portugalski nogometni virtuoz Cristiano Ronaldo. Ta naj bi sledil zgledu svojega agenta Jorgeja Mendesa, ki je financiral nakup treh dihalnih aparatov in ostalo opremo v znesku 200 tisoč evrov za bolnišnico São João v Portu. V naslednjih dneh naj bi doniral še 50 tisoč zaščitnih mask. Kot poroča As naj bi Mendesovem zgledu sledil tudi Ronaldo, ki se trenutno nahaja na Madeiri, kjer njegova mama okreva po možganski kapi.

Zlatan v svojem slogu: "Če virus ne pride k Zlatanu, pride Zlatan do virusa!"

Najbolj kritično je stanje v Italiji, kjer vsak dan življenje izgubi več sto ljudi. Član AC Milana Zlatana Ibrahimović se je tako odločil, da zbere denar za nakup opreme in k temu spodbudi še ostale nogometne kolege. Šved je tako za nakup opreme že prispeval 100 tisoč evrov in to pospremil z besedami: "Če virus ne pride k Zlatanu, pride Zlatan do virusa!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V Italiji sem se vedno počutil kot doma in v teh kritičnih trenutkih bi se rad oddolžil državi, ki jo imam tako zelo rad. Računam tudi na radodarnost mojih nogometnih kolegov in ostalih športnikov, ki bi radi prispevali za boj proti koronavirusu. Brcnimo virus stran. Skupaj lahko pomagamo bolnišnicam in zdravnikom ter medicinskim sestram, ki nesebično vsak dan rešujejo življenja. Danes mi navijamo za njih. Brcnimo virus stran in zmagajmo v tej tekmi," se glasi sporočilo Ibrahimovića na Instagramu.

Denar tudi v Senegal in v Ameriko

Zvezdnik Liverpoola Sadio Mane je znan po svoji dobrodelnosti, izkazal pa se je tudi ob pandemiji koronavirusa, saj je v domovino poslal 45 tisoč evrov za boj z novim virusom. Po besedah njegovega agenta se je Senegalec za potezo odločil povsem spontano, potem ko je bil bolje seznanjen s širjenjem COVID-19 po svetu. Mane je svoje sledilce na družbenih omrežjih pozval, naj se obnašajo odgovorno in delil nekaj nasvetov v povezavi z umivanjem rok.

Sadio Mane je denar namenil za pomoč Senegalu v boju proti koronavirusu.
Sadio Mane je denar namenil za pomoč Senegalu v boju proti koronavirusu. FOTO: AP

Igralec Chelseaja Christian Pulisic je skupaj z reprezentančnima kolegoma Tylerjem Adamsom in Westonom McKenniejem obdaril dobrodelno organizacijo Feeding America. Slednja skrbi za več kot 40 milijonov Američanov, ki se le s težavo preživljajo in nimajo niti sredstev za nakup hrane.

"To so pomembni časi in stopiti moramo skupaj ter pomagati ljudem v stiski. Že pred koronavirusom je kar 37 milijonov Američanov živelo v hudem pomanjkanju, s tem virusom se bo situacija le še poslabšala," je dejal Američan in pozval svoje nogometne kolege, naj prispevajo, koliko je le v njihovi moči.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronavirusovec
22. 03. 2020 14.52
+14
če zlatan donira 100.000 eurov je tako kot da bi jaz doniral 2 eura in se potem hvalil
V SHESHELJ
22. 03. 2020 17.49
+3
Mogoce ma pa pufe pa ne more vec..kpa ves..vazn da je hih
Sisli288
22. 03. 2020 21.03
HalaCr77
22. 03. 2020 14.41
+11
Največje presenečenje bayernovi igralci.ne pozabite,da imajo ostalji ljudje,tudi v slo. Jih je,veliko več denarja kot nogometaši,češko,logini.......in jih ni nikjer
HalaCr77
22. 03. 2020 14.37
+6
Čakamo odziv skopuha messija,ki pripravlja odvetnike,da gredo v marš,ker se govori da mu bodo trgali plačo.vsi vemo kakšen ima.messi odnos z denarjem
samomojemnenje
22. 03. 2020 15.38
-1
Vtipkaj v goo.gle ...messi foundation... pa si preberi.
Lessihinav?ek
22. 03. 2020 15.46
+0
ahahahahahaha messi foundation,ahahahahahah,a je tax free foundation,...to je kot bill gates ,ki ima svojo fondacio,...to je za ovce,ko ti ti
samomojemnenje
22. 03. 2020 15.50
+7
Crreal, HalaCr7, Cripsi ste ovce, Ronaldo pa je vaš pastir.
dark horse
22. 03. 2020 16.42
+3
Tvoj idol naj bi doniral. Poudarek na naj krele
Roglič šampion
22. 03. 2020 17.29
+1
Krele messi ogromno da v dobrodelne namene samo ti kr neki nabijas tuki.Najd si pomoc
Koronavirusovec
22. 03. 2020 14.26
+12
kir dvoličnež je ta zlatan, prispeva nekaj denarja za svojo reklamo, k bolnemu dečku iz bosne pa ni šel, ker je bil mnenja da ne bo imel s tem kaj koristi
HalaCr77
22. 03. 2020 14.39
+7
Od takrat mi gre na bruhanje ko ga vidim.deček je preminil malo po obisku v psg.drugače tudi tam ga ni sprejel.čudak,kaj mu je švedska in denar naredila
samomojemnenje
22. 03. 2020 15.57
+6
Ni mu pa bilo treba dati 400.000 za molk...aja, to se šteje kot dobrodelnost. 👀
veverica00
22. 03. 2020 13.46
+7
nasi sportniki zasluzijo premalo,da bi lahko pomagali. vsi so zaposleni v javni upravi in molzejo nas davkoplacevalce
hotchilipoper
22. 03. 2020 12.24
+16
Poljski nogometni reprezentant Robert Lewandowski in njegova soproga Ana sta se odločila, da za boj proti novemu koronavirusu podarita milijon evrov.Čas je za posnemanje,kje ste naši športniki?
uporabnica1
22. 03. 2020 16.46
+4
Plače nogometašev ne moreš primerjati z našimi športniki, nogomet je preplačan