Nogomet

Nora 'tržnica': Werner v Chelsea, Rabiot k Evertonu, Olmo v Barco?

Zagreb, Leipzig, Barcelona, London, 31. 12. 2019 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S prvim januarjem se v večini najboljših evropskih prvenstev začenja zimski prestopni rok. Za prvo pravo prestopno bombo je že pred samim začetkom poskrbel Erling Haaland, ki se je preselil v Borussio Dortmund. Kaj kmalu pa bi lahko v Bundesligi dočakali tudi odmeven odhod. Napadalca RB Leipziga Tima Wernerja se povezuje s Chelseajem.

Bo James Rodriguez novo nogometno pomlad iskal v Premier League?
Bo James Rodriguez novo nogometno pomlad iskal v Premier League? FOTO: AP
Katalonski zvezdnik zagrebškega Dinama Dani Olmo bo tudi tokrat v osrčju januarskih prestopnih govoric. Po trditvah barcelonskega športnega časnika Mundo Deportivo je Barcelona za svojega nekdanjega člana, ki je pod njenim okriljem igral med letoma 2007 in 2014, že poslala ponudbo v zagrebško prestolnico. Mundo Deportivo dodaja, da Zagrebčani ponudbe, ki naj bi služila zgolj za preverjanje terena, niso sprejeli. Za televizijo La Sexta je 21-letni Olmo nedavno dejal, da je bil že minulo poletje trenutek za njegov prestop "idealen", a da je bil vseeno zadovoljen, ker je želel okusiti igranje v Ligi prvakov. "Menim, da se je moj cikel tam (v Zagrebu, op. a.) zaključil, želim narediti naslednji korak in se še naprej izboljševati," je za oddajo Jugones povedal Olmo. Po podatkih dnevnika AS Zagrebčani pričakujejo ponudbe v višini vsaj 30 milijonov evrov. Na več tekmah naj bi Olma spremljal tudi Atletico Madrid, a je prioriteta rdeče-belih zaenkrat konica napada.
Londonski Chelsea je pred tedni uspel s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) in bo v januarskem prestopnem roku znova lahko nakupoval. Pričakuje se, da bo vodstvo kluba Franku Lampardu omogočilo kar zajetno vsoto denarja, s katero bo lahko ekipo sestavil po svojem okusu. Prvi na spisku želja naj bi bil napadalec RB Leipziga Timo Werner. Pri bundesligašu so sicer odločeni, da najboljšega klubskega strelca zadržijo v svojih vrstah, čeprav naj bi imel v pogodbi zapisano dokaj nizko odkupno klavzulo. Njena višina sicer ni natančno znana, pri angleškem Telegraphu pa poročajo, da znaša med 30 in 60 milijoni evrov. To pa je zagotovo skromna vsota za nogometaša, ki je v tej sezoni dosegel 23 zadetkov na 24 tekmah in čigar vrednost je po podatkih Transfermarkta ocenjena na 75 milijonov. 

Lampard v tej sezoni popolnoma zaupa mladim nogometašem, zato je iz prvega plana izpadel nekdanji topničar Olivier Giroud. Francoski napadalec je v Premier League zbral zgolj pet nastopov in se še ni vpisal med strelce, vprašanje pa je, koliko časa bo še ostal na Stamford Bridgeu. The Express poroča, da bi se utegnil celo vrniti na Emirates, v kolikor Arsenal zapusti bojda nezadovoljni Pierre-Emerick Aubameyang

James Rodriguez in Adrien Rabiot na Goodison Park?
Januarja bo zelo zanimivo tudi pri Evertonu, kjer se je na trenersko klop pred dnevi usedel sloviti Carlo Ancelotti. Nedavno se je namigovalo, da je v igri za prestop na Goodison Park celo James Rodriguez, se pa pri karamelah spogledujejo še z enim vezistom najvišjega kova. Govora je o Juventusovem Adrienu Rabiotu, ki v Torinu ne uživa takšnega statusa, kot bi si ga želel. Pri Evertonu so že kontaktirali igralčevo mati Veronique, za katero je znano, da vleče niti sinove nogometne kariere. A pri Juventusu si, kot navaja Daily Mail, želijo, da bi Rabiot ostal.

Adrien Rabiot na tekmi Lige prvakov z madridskim Atleticom.
Adrien Rabiot na tekmi Lige prvakov z madridskim Atleticom. FOTO:

Cancelo nazaj k netopirjem?
Joao Cancelo je poleti na Otok prišel prav iz Juventusa. Pri Manchester Cityju so zanj odšteli kar 65 milijonov evrov (v dogovor je bil vključen tudi Brazilec Danilo, ki je odpotoval v nasprotno smer, op. a.), a se Portugalec zaenkrat ni naigral. Tekme v Ligi prvakov sicer začenja v prvi postavi, v angleškem prvenstvu pa je doslej začel le štiri tekme. Za 25-letnika se zanimajo pri Valencii, za katero je Cancelo že nastopal pred odhodom na Apeninski polotok. Netopirjem je uspel preboj v osmino finala Lige prvakov, tako da se skušajo pred dvobojem z Atalanto še dodatno okrepiti za morebitno evropsko presenečenje. 

V Sloveniji bomo morali na odprtje prestopnega roka sicer še nekoliko počakati. Tržnica se pri nas uradno prične 15. januarja, zaprla pa se bo točno mesec dni kasneje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisli288
31. 12. 2019 20.23
+5
Chelsea bolj kot napadalca rabi dva ali tri dobre branilce in golmana
Adolf1
31. 12. 2019 16.24
-2
uporabnica1
31. 12. 2019 14.28
-1
Werner če hočeš narediti korak naprej, ne it v Chelsea!!
NPC24ur
31. 12. 2019 15.19
+0
Le vkup uboga gmajna
31. 12. 2019 14.17
+6
Ibrahimović naj bi se dogovarjal z Tabor Sežano, kamor naj bi ga zvabil Camoranese. Ni šala.
Sortegilio
31. 12. 2019 14.15
-10
Lampard je uničil Girouda, tudi Batshuayi gre po tej poti.