Nogomet

Norveška hitro pozabila spodrsljaj s Slovenijo, Vikingi ugnali Švede

Oslo, 12. 06. 2022 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prva tekma skupine B2 Lige narodov se je končala po slovenskih željah. Vodilna Norveška je na domačem igrišču s 3:2 premagala Švedsko in se tako oddolžila navijačem za remi s Slovenijo. Švedi tako ostajajo pri eni zmagi, v Ljubljani so bili boljši le od Slovenije, s katero se bodo v nadaljevanju lige merili za obstanek.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP

Norveški zvezdnik Erling Haaland si je očitno oddahnil, ko na golu tekmecev ni bilo slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki mu je na prejšnji tekmi z obrambami paral živce. Tokrat je namreč novi napadalec Manchester Cityja dosegel dva gola, enega sicer iz enajstmetrovke, poleg tega pa vpisal še asistenco pri zadetku Alexandra Soerlotha.

Švedi so sicer v zadnjih trenutkih tekmece nekoliko prestrašili, po veliki napaki vratarja Robina Olsna je v sodniškem dodatku Viktor Gyokeres znižal na 2:3, bili potem še nevarni, vendar do izenačenja niso prišli. Prvi gol za Švede je za znižanje na 1:2 dosegel Emil Forsberg.

Statistika Haalanda na tekmi s Švedi
Statistika Haalanda na tekmi s Švedi FOTO: Sofascore.com

V skupini C2 sta se v Belfastu srečali ekipi z dna lestvice. Dolgo časa je kazalo na prvo zmago Cipra, ki je v 51. minuti z drugim golom Andronikosa Kakulisa povedel z 2:0, toda Jonny Evans je v četrti minuti sodnikovega dodatka izenačil, tako da sta ekipi na lestvici z dvema točkama še naprej izenačeni.

V skupini C4 sta že bili odigrani obe tekmi. Gruzija prvič po treh tekmah ni zmagala, z Bolgarijo se je na domačem igrišču razšla z neodločenim izidom. Drugouvrščena Severna Makedonija je bila uspešnejša, Gibraltar je premagala s 4:0, vse gole pa dosegla v prvem polčasu. Dva zadetka je dosegel Bojan Miovski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
12. 06. 2022 21.55
+2
Dokler bo novakovic pametoval z nasimi ne bo nic,fant je bil vedno na strani porazencev.
soseda
12. 06. 2022 21.39
Danes popoldne v BTC-ju. Nekaj srbskih navijačev hodi po cesti z ogromno srbsko zastavo in vpije Rusija Srbija. Nezaslišano. Slovenci, zbudite se! Kje mi živimo in kje bomo čez nekaj let?
bruzor
12. 06. 2022 21.35
+1
Oni so se vsaj borili in pokazali igro. Tole sramotno igro Slovenije ne morem več gledat... groza od pristopa, taktike in znanja. Vsa čast Piksiju, on vsaj ve kaj dela, ima vizijo in igralci se borijo!