Nov dosežek Ronalda v senci zlate žoge: Seria A je izjemno zahtevna

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
N.A.
KOMENTARJI
69
Medtem ko se je nogometna smetana mudila na prestižni podelitvi zlate žoge v Parizu, je Cristiano Ronaldo v Italiji prejel nagrado za najboljšega nogometaša pretekle sezone Serie A. Portugalec je s svojo odločitvijo dvignil veliko prahu, z neobičajno gesto pa ni bil neopazen niti na Apeninskem polotoku.

Argentinec Lionel Messise je razveselil še šeste zlate žoge v svoji bogati nogometni karieri, njegov 'veliki' tekmec Cristiano Ronaldo pa se ni kaj dosti menil za prestižno podelitev v francoski prestolnici, namesto tega je ostal v Italiji.

V minuli sezoni italijanskega prvenstva je dosegel 21 zadetkov.
V minuli sezoni italijanskega prvenstva je dosegel 21 zadetkov.FOTO: AP

Tam se je tako udeležil slovesnosti ob kateri so podelili priznanja najboljšim posameznikom in ekipam minule sezone italijanskega prvenstva. Tudi v Milanu je Portugalec dvignil veliko prahu, razglasitev najboljšega igralca je namreč dočakal kar v svojem avtomobilu, potem ko je izvedel, da je prav on dobitnik nagrade, pa se v družbi varnostnikov sprehodil na oder.

Italijanski mediji poročajo, da je Portugalec nekaj časa čakal v avtomobilu, šele, ko je bil povsem prepričan, da je prav on izbran za najboljšega, pa je vstopil v dvorano. Njegovi varnostniki so medtem potezo skušali skriti pred kamerami zvedavih novinarjev, v kamere so tako svetili kar z ročnimi svetilkami.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ronaldo je ob prejemu nagrade popihal na dušo Italijanom in spregovoril nekaj besed v italijanščini. "Poskusil bom govoriti po italijansko. Ponosen sem, da sem dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša minule sezone. Rad bi se zahvalil vsem svojim soigralcem in ostalim nogometašem, ki so glasovali zame. Po dveh letih v Serii A lahko rečem, da je to izjemno zahtevno prvenstvo," je dejal Portugalec, ki je v minuli sezoni z 21 zadetki pripomogel k novemu prvenstvenemu naslovu Juventusa.

Portugalec je s tem priznanjem postal prvi nogometaš, ki se lahko pohvali z nazivi najboljšega nogometaša v kar treh prvenstvih – angleškem, španskem in italijanskem. Njegov dosežek pa je ostal v senci podelitve zlate žoge, kjer odsotnost Portugalca ni ostala skrita nogometni javnosti.