Nogomet

Pique poskrbel za nov glavobol v Manchestru: 'Pogba bi nas osrečil'

Manchester, Barcelona, 28. 08. 2018 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec Barcelone Gerard Pique je pozdravil zanimanje svojega kluba za usluge francoskega vezista Paula Pogbaja, ki bi do konca avgusta še vedno lahko okrepil vrste kluba s Camp Noua. O možnostih odhoda svetovnega prvaka je že nekaj časa veliko govora zaradi domnevnih nesoglasij s trenerjem Josejem Mourinhom.

Pique (levo) slavi s soigralci na eni od prvih tekem nove sezone.
Pique (levo) slavi s soigralci na eni od prvih tekem nove sezone. FOTO: AP

Boleč ponedeljkov poraz s Tottenhamom (0:3) na slovitem Old Traffordu je še dodatno užalostil navijače Manchester Uniteda, ki pa bodo očitno kmalu na novih hudih preizkušnjah. Branilec Barcelone Gerard Pique je namreč iz domovine odkrito spregovoril o možnostih prestopa Unitedovega vezista Paula Pogbaja, s katerim Katalonce povezujejo vse od konca svetovnega prvenstva. Barca skupaj s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem še vedno ni potrdila, da do konca avgusta, ko se zapre prestopni rok, ne bo kupovala, zadnji rezultati rdečih vragov pa najverjetneje niso prav nič pomirili njihovega francoskega zvezdnika.

PREBERITE ŠE: Mourinho 'norel' po porazu s Tottenhamom

Že nekaj časa se pojavljajo informacije o slabem odnosu med Pogbajem in trenerjem Josejem Mourinhom, agent nekdanjega člana Juventusa Mino Raiola pa je nedavno izjavil, da bi ga v primeru, če bi moral varovancu poiskati nov klub, čakale številne neprespane noči.

'Izvrsten igralec je'
"Nisem preveč dobro obveščen o tem, kaj se dogaja med njima," je o Pogbaju in Mourinhu povedal branilec Barcelone in nekdanji član Man. Uniteda Pique. "Izvrsten igralec je, to je jasno, v prihodnje pa bomo videli, če bo zamenjal klub. Dobro bi bilo, če bi prišel sem in to bi nas osrečilo v prihodnosti, a moramo spoštovati dejstvo, da je igralec Manchester Uniteda."

Med Pogbajem in Mourinhom (oba na fotografiji) naj ne bi bilo vse v najlepšem redu.
Med Pogbajem in Mourinhom (oba na fotografiji) naj ne bi bilo vse v najlepšem redu. FOTO: AP

Barcelona je že leta 2015 poskušala pripeljati enega najboljših posameznikov minulega svetovnega prvenstva, a do prestopa iz Juventusa za okoli 80 milijonov evrov ni prišlo. Belo-črne je nato za 20 milijonov višji znesek zapustil že eno leto kasneje in se vrnil v Manchester United. Raiola naj bi že od začetka letošnjega leta nezadovoljnega Pogbaja ponujal Barceloni, v javnosti se je pojavila tudi informacija o 120-milijonski ponudbi, ki naj bi jo v imenu Kataloncev že prinesel na Old Traffordu.

Pohvala okrepitvam
S Camp Noua prihajajo mešani odzivi, predsednik Bartomeu mu še ni zaprl vrat, medtem ko je eden od direktorjev, prekaljeni Italijan Ariedo Braida, dejal, da je malo možnosti, da bi letos prišlo do tako odmevnega prestopa. Podpredsednik Jordi Mestre je po drugi strani za ESPN FC izjavil, da bo Barcelona izkoristila "veliko priložnost", če se ji bo le-ta ponudila. V primeru odhoda Pogbaja pri Unitedu seveda ne bi mogli poiskati zamenjave vse do januarja, saj se je prestopni rok na Otoku rekordno hitro zaprl, kar posel še otežuje.

"Res smo se dobro okrepili. A bomo videli, kaj se bo zgodilo na koncu sezone," je o precej pestrem prestopnem roku v Barceloni, kamor so se že preselili branilec Clement Lenglet, vezista Arthur Melo in Arturo Vidal ter krilni napadalec Malcom, še povedal Pique.

"Lenglet je dober na žogi. Mislim, da je, ko je igral, to storil zelo dobro. Vsem moramo kljub vsemu dati čas, ker so še precej mladi. Moramo gledati na sedanjost in prihodnost. Arthur ima šele 21 let, Lenglet in Malcom pa sta prav tako mlada. Moramo se naučiti česa iz napake v minuli sezoni (Barcelona je izpadla v četrtfinalu Lige prvakov in osvojila špansko dvojno krono, op. a.) in ne smemo več imeti kakšnih slabih dni. Moramo se držati sloga, ki je definiral ta klub odkar sem tu ‒ in tudi prej ‒, tega pa moramo pokazati novincem," je sklenil Pique.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
28. 08. 2018 18.16
-3
fantki ranjeni imaste to čast si pogledat najlepši gol lige prvakov prejšnje sezone:)) vem da se počutite zapostavljene toda priznamo si barčicin čas je potekel že leta nazaj tako da je prav da se pač govori ter piše in nagrajuje trenutno najboljši klub na svetu :Real Madrid hvala za razumevanje,v primeru bolečin ter napadov panike se obrnite name,da vas spomnem zakaj se o barci malo piše in da barca ne bo nikoli več osvojila lige prvakov. HALA MADRID!!!😁😄😍😍😍😍🙈🙊🙊
ehjaehja
28. 08. 2018 14.29
-10
barca panično išče okrepitve,so začutili tudi oni da ne igrajo več Dober nogomet:)
Trend01
28. 08. 2018 10.37
-2
Gerard Piqué je nekaj podobnega izjavil že za Isca, pa za Asensia, pa za Dybalo, pa za... Ma, človek je en sam provokator. Ampak takšen pač je in treba to vzeti v zakup. Oz., ga ne resno jemati. Samo še tega ni dejal kako bi Salah"pasal" v ekipo. Ali pač je? Menda naj bi Barcelona ponudila za njega €250m. Naslednje poletje. Kot zamenjavo za Messija. Pa razumi, če lahko...
Frel
29. 08. 2018 09.15
+0
Bog ne daj, da je to res. Denar mečejo skozi okno, pravih zamenjav pa ni. kaj ni bil že Ousmane Dembélé dovolj velika napaka? Namesto, da bi kupili enega res konkretnega vezista, katerega Barca nujno potrebuje po odhodu Xavia ter Inieste, kupujejo nekaj za BZ. ok ne rečem, je prišlo nekaj mladih, talentiranih igralcev, ampak se bojim, da bo učinek viden šele čez nekaj časa.
Johnny_J
28. 08. 2018 10.30
+7
Dvomim, da bo prišlo do tega prestopa v tem roku, poleg tega je vezna linija dovolj pokrita. Valverde ima veliko možnosti za rotacije, saj je veliko igralcev, ki lahko pokrijejo več kot le en položaj. Rakitic je že rekel, da ima vse kar potrebuje v barsi in ga psg ne zanima. Sem pa v primeru, da bi rakitic šel, takoj za, da pripeljejo pogbaja.
Frel
29. 08. 2018 09.19
+0
Ma premalo konkretni so na teh položajih, sploh na sredini. nekaj so kupili, ampak se bojim, da je bolj kot ne brca v temo. resnično bi potrebovali enega konkretnega vezista, da bi pomagal zakrpati luknjo po odhodu Inieste. vem, da je to skorajda nemogoče, saj je Iniesto izjemno težko nadomestiti, ampak vsaj poskusili bi lahko. že prav, da so kupili mlade igralce, ampak se bojim, da bo učinek viden šele čez nekaj let, morda niti to ne, saj je bilo že veliko mladih, talentiranih igralcev, v katere so polagali veliko upanja, da bodo naslednji Xavi, itd. in na koncu iz njih nič od niča.
ledr
28. 08. 2018 10.05
+11
In kakšen glavobol je s tem povzročil Manchestru??? Mater imate strašne naslove člankov...