Nogomet

Nov udarec za Real: zaradi poškodbe Rodrygo odsoten tri mesece

Madrid, 25. 12. 2020 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Real Madrida se v aktualni sezoni ne morejo izogniti poškodbam: po številnih manjših poškodbah, ki so pestile določene galaktike, je tokrat resnejšo poškodbo utrpel brazilski krilni napadalec Rodrygo. Ta bo zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice na desni nogi odsoten vsaj tri mesece.

Vsega 19-letni Brazilec se je poškodoval na zadnji (domači) tekmi Reala z Granado, ki jo je beli balet sicer dobil z 2:0. Rodrygo je zelenico moral zapustiti v 35. minuti tekme, podrobnejše analize pa so pokazale, da gre za poškodbo zadnje stegenske mišice na desni nogi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rodrygo bo zaradi omenjene poškodbe manjkal približno tri mesece – seveda če bo okrevanje šlo po prvotnem načrtu. To po pomeni, da se bo na zelenice lahko vrnil šele konec marca. Real sicer uradno predvidenega časa okrevanja Brazilca na svoji spletni strani ni podal, so pa vselej dobro obveščeni španski mediji izbrskali predvideno trimesečno odsotnost. To pomeni, da Rodrygo ne bo nastopil na obeh tekmah osmine finala Lige prvakov z Atalanto.   

Poškodba je Brazilca doletela ob nepravem trenutku, saj si je z dobrimi predstavami v zadnjem času priboril mesto v začetni enajsterici. Trener madridskega Reala Zinedine Zidane ima sicer srečo v nesreči, saj ima na Rodrygovem položaju precejšnjo izbiro – poseže lahko po povratniku po poškodbi Edenu Hazardu, pa tudi po Viniciusu, Marcu Asensiu in Lucasu Vazquezu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
26. 12. 2020 11.19
+0
Poškodbe so res prekletstvo športa in ne izbirajo. Uspešno okrevanje enemu najboljših upov Reala!
samomojemnenje
26. 12. 2020 11.14
+1
Lahko mu zaželimo uspešno okrevanje.
cripstoned
26. 12. 2020 10.39
+3
skoda za rodryga ...v 1.delu sezone je pokazal veliko in zdaj poskodba...cimprejsnje okrevanje zelim rodrygu real ga bo vsekakor potreboval v borbi za prvaka...
Vladimir.Krutov
25. 12. 2020 21.39
+0
Čimprejšne okrevanje...vrni se še boljši....
madridista07
25. 12. 2020 20.38
+8
Škoda rodryiga. Sicer je pa še mlad. Ima še vse pred seboj. Hala Madrid.