Nogomet

Nov veliki met Čeferina: dobrodelni Uefi priključil legendarnega boksarja Vladimirja Klička

Nyon, 29. 11. 2018 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni ukrajinski boksar, nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, Vladimir Kličko in članica sveta Evrope Snežana Samardžić-Marković sta nova člana Fundacije za otroke pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Uefina fundacija, ki se trudi pomagati mladim in brani njihove pravice, je novico oznanila danes na sedežu Uefe v Nyonu. "Veseli nas, da lahko med nami pozdravimo Vladimirja in Snežano," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je tudi predsednik omenjene fundacije, in dodal: "Zavzemata se za to, da bi izboljšali življenja otrok v težavnih razmerah po vsem svetu. Zdaj smo v dobrem položaju, da se lahko zanesemo na njuno znanje in strokovnost."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vladimir Kličko, eden najboljših boksarjev zadnjega časa, se že dolgo trudi otrokom zagotoviti dostop do priložnosti za spremembo življenja. Kličkova dobrodelna fundacija, ki jo Kličko vodi skupaj z bratom in tudi nekdanjim boksarjem Vitalijem, zdajšnjim županom Kijeva, je v zadnjih 15 letih pomagala več kot 1,2 milijona otrokom, so zapisali pri Uefi v sporočilu za javnost.

"Vsak otrok ima pravico verjeti v boljšo prihodnost in zelo sem vesel, da sem se pridružil tej Uefini fundaciji. Vsem moramo poslati sporočilo, da nič ni nemogoče. Vse je mogoče, če imaš voljo, strast in mišljenje, da lahko dosežeš nove cilje," je dejal Kličko.

Nekdanja srbska ministrica za šport Samardžić-Markovićeva pa je dodala: "Veselim se, da bom lahko uporabila izkušnje, ki sem jih pridobila na področjih otrokovih pravic, športa in integritete, za pomoč Uefini fundaciji pri projektih po svetu."

Uefa in Svet Evrope sta sicer že dobro povezana. Maja sta podpisala memorandum, s katerim so formalizirali sodelovanje pri dolgoročnem razvoju športa in njegove družbene vloge. Ob tem je Esther Gascon obelodanila, da zapušča tako fundacijo kot tudi svojo funkcijo generalne sekretarke pri španski nogometni zvezi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Burt
30. 11. 2018 09.50
+4
Zvišajte jim plačo za 40 milijonov kot v zadnjih letih te bodo še bolj dobrodelni :)
apodgra
30. 11. 2018 08.46
+3
Kakšen veliki met Čeferina . Naj raje reformi Uefo , jo posodobi in napravi več reda in odpravi koruptivnost in se raje ne ukvarja s svojo promocijo. Kaj pa je napravil na področju samega nogometa v cilju sprememb k posodobitvi sistema . Uefinovo blagajno je malo olajšal za svoje visoke prejemke .