Nogomet

Meunier tudi uradno okrepil Borussio Dortmund: Poslušal sem srce

Dortmund, 25. 06. 2020 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borussia Dortmund se je okrepila z belgijskim bočnim branilcem Thomasom Meunierjem, ki mu je pogodba v PSG-ju potekla, nanj pa Parižani niso več računali. Z nemškim prvoligašem je belgijski reprezentant podpisal štiriletno pogodbo. "Ko je pred menoj težka odločitev, vedno upoštevam željo srca," je povedal ob podpisu pogodbe.

"Atmosfera, ki sem jo občutil na Signal-Iduna Parku, ko sem tam gostoval s PSG-jem v sklopu osmine finala Lige prvakov, je močno pripomogla k tej odločitvi," je poudaril novopečeni član Borussie Dortmund. Thomas Meunier si je v PSG-ju nabral precej evropskih izkušenj, njegov prihod v Borussio Dortmund pa bi že lahko pomenil, da se bo od rumeno-črnih poslovil Achraf Hakimi, ki igra na njegovem položaju, a je v Borussio posojen od madridskega Reala. V letošnji sezoni je kazal izvrstne predstave, zato ne bi bilo čudno, če bi si ga predsednik Reala Florentino Perez želel videti znova v dresu belega baleta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

28-letni Meunier se je sicer uveljavil v belgijskem klubu Club Brugge, za katerega pravi, da je zelo podoben Borussii Dortmund. "Poklicni nogomet sem začel igrati v Club Bruggu, Dortmund pa je naslednja evolucijska stopnja tega kluba. Gre za zelo popularen klub z veliko privrženci po vsej deželi in celo svetu. To je nekaj, kar sem iskal," je izpostavil Meunier, ki se že veseli, da bo lahko del izvrstnega vzdušja na Signal Iduni Parku. Seveda, ko bodo oblasti znova dovolile prisotnost navijačev na stadionih. "Ko govorite o Dortmundu, govorite o 81.000 navijačih, ki kričijo in navijajo. Sloves, ki se je gradil leta in leta. Ko igraš nogomet, iščeš nekaj takšnega. Iščeš nekaj razburljivega za nogomet," je sklenil Belgijec. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PeaceSellsButWhosBuying
25. 06. 2020 19.52
+3
Izgleda, da bo nadomestil Hakimija, ki se očitno vrača Realu.
ehjaehja
26. 06. 2020 08.58
+1
PIERREBRICE
25. 06. 2020 19.30
+2
In spet boste drugi na tabeli!
cripstoned
25. 06. 2020 17.56
+4
lep ulov dortmunda...sploh ker je meunier prisel zastojn...