Nogomet

Nova okrepitev za plave: Etien Velikonja se je vrnil v Novo Gorico

Nova Gorica, 25. 09. 2020 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

ND Gorica je po prihodu novega trenerja Gordana Petrića pripeljala še drugo zvenečo okrepitev. Po bočnem branilcu Matiji Široku se je v Novo Gorico vrnil tudi nekdanji reprezentančni napadalec Etien Velikonja.

Etien Velikonja
Etien Velikonja FOTO: ND Gorica

Po slabem začetku sezone, v kateri so Novogoričani po treh tekmah še brez točke v državnem prvenstvu, so se v novogoriškem taboru odločili za precej kadrovskih sprememb. Odšel je športni direktor Miran Burgić, tehnični direktor Matej Mavrič Rožič in trener Borivoje Lučić. Vodstvo kluba je na mesto glavnega trenerja postavilo nekdaj zelo dobrega srbskega nogometaša Gordana Petrića, v klub pa sta prišla stara znanca slovenskih zelenic Matija Širok in Etien Velikonja.

Velikonja je trikratni slovenski državni prvak, zbral je 56 zadetkov v PLTS, v karieri pa se je veselil tudi slovenskega pokalnega naslova. Otrok goriške nogometne šole je prvo izkušnjo igranja v prvoligaški konkurenci zabeležil že kot član mladinske ekipe, kasneje pa se skozi tri sezone in pol, v katerih je v plavo-belem dresu dosegel 32 prvoligaških zadetkov, vrstil na deseto mesto večne klubske lestvice. Ko je bilo po slabem letu nastopanja v vijoličnem dresu Maribora, kamor se je preselil leta 2011, jasno, da je prerasel slovensko nogometno okolje, je sledila prva selitev v tujino. Okrepil je Cardiff, v prihodnjih sezonah pa je uspešno branil barve klubov, kot so Rio Ave, Lierse SK, Genclerbirligi, Willem ll Tilburg in nazadnje N.E.C Nijmengen. V Sloveniji je poleg Gorice in Maribora zaigral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Lani je ND Gorici pomagal na najnižji točki v zgodovini in bil s 7 zadetki na 6 tekmah v trenutku odhoda na Nizozemsko najboljši strelec 2. SNL. Zdaj se Etien po slabem letu vrača v Športni park. Zagotovo gre za dobrodošlo pridobitev za ekipo Gordana Petrića, ki zdaj v napadu lahko računa na enega najboljših napadalcev v zgodovini kluba. "Občutki so fenomenalni, saj sem se vrnil v svoj klub, svoje mesto, v okolje, ki ga poznam. Vesel sem, da sem nazaj. Verjamem, da bomo skupaj s soigralci spisali pozitivno zgodbo," je povedal ob povratku v ND Gorica.

Pred naslednjo epizodo spletne oddaje Fuzbal! zbiramo vprašanja za našega gosta, nekdanjega reprezentanta Marka Šulerja. Najizvirnejše vprašanje nagradimo s trimesečno naročnino na VOYO!
Pred naslednjo epizodo spletne oddaje Fuzbal! zbiramo vprašanja za našega gosta, nekdanjega reprezentanta Marka Šulerja. Najizvirnejše vprašanje nagradimo s trimesečno naročnino na VOYO! FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majsta
25. 09. 2020 13.55
-4
propalica , uničil si je kariero ko je šal iz MB v Lj
Sisli288
26. 09. 2020 11.24
+1
iz mb je šel v cardiff, v lj je prišel šele po 5letih po odhodu iz mb
majsta
28. 09. 2020 14.12
ni važno, ko enkrat igraš za Maribor, ni druge poti!