NOGOMET

Nova 'velika' okrepitev Bayerna: prihaja 'voznik' Sadia Maneja

München, 01.08.2022, 18:08 | Posodobljeno pred eno uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Bayern je po zelo uspešnem prestopnem roku do zdaj v svoje vrste pripeljal Matthijsa de Ligta, Mathysa Tela, Ryana Gravenbercha in Noussaira Mazraouija. Njihova najbolj odmevna letošnja okrepitev, Sadio Mane, pa je zdaj dobila novo družbo, za rezervo moštva Bavarcev je podpisal njegov veliki prijatelj in v zadnjem času tudi voznik Désiré Segbe Azankpo.

Nemški Bild navaja, da je Désiré Segbe Azankpo vlogo voznika Sadia Maneja opravljal od junija letos, ko se je zaključila Beninčanova pogodba s francoskim tretjeligašem Dunkerquom. Pred tem se je Azankpo mudil tudi v Romuniji (Dinamo 1948), na Slovaškem (FK Senica) in v Angliji. Pri Oldhamu v tretji angleški ligi je na 28 tekmah dosegel štiri zadetke.

Sadio Mane in Désiré Segbe Azankpo po četrtfinalnem srečanju afriškega pokala leta 2019, na katerem je Manejev Senegal premagal Azankpojev Benin.
Sadio Mane in Désiré Segbe Azankpo po četrtfinalnem srečanju afriškega pokala leta 2019, na katerem je Manejev Senegal premagal Azankpojev Benin.FOTO: AP

Mane in Azankpo sta sicer zelo dobra prijatelja že leta, saj sta skupaj igrala v akademiji za mlade igralce Generation Foot v Senegalu. Nato je Mane leta 2011 zapustil rodni Senegal in prestopil v Metz. V francoskem mestu se mu je takrat pridružil tudi Azankpo, ki je podobno kot pri Bayernu podpisal za Metzovo rezervno moštvo. Naslednji prestop Maneja v Salzburg ju je ločil, saj je Azankpo doživel resno poškodbo, ki je njegovo kariero občutno zaznamovala.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kljub uspehom je Mane s svojim velikim prijateljem ostal v stikih tudi po uspehih pri Salzburgu, Southamptonu in Liverpoolu. "On (Mane) je vedno bil zelo ambiciozen. Vedno se je želel povzpeti čim višje. Prihaja iz revnih okoliščin, tako kot mi vsi. Rekla sva si, da morava uspeti zato, da pomagava svojim družinam, ker so ljudje za nama lačni," je o svojemu prijatelju dejal Azankpo, ki je Maneja spremljal tudi na nedavni podelitvi nagrade za najboljšega afriškega nogometaša, ki jo je igralec Bayerna osvojil. Mane se je ob prejemu nagrade zahvalil Azankpoju in dejal, da je bil steber v njegovem življenju, saj je bil vedno ob njem, tudi ko so časi bili težki. Afriški novinar Saddick Adams je potrdil, da je Bayern Azankpa podpisal zato, da svojemu prijatelju pomaga pri navajanju na življenje v Münchnu. Njegov trener pri Bayernu II bo nekdanji argentinski nogometaš Martin Demichelis.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.