Nogomet

Galaktiki v šampionskem slogu brez praske med osem najboljših

Madrid , 15. 03. 2023 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič, Nina Mihalič
Komentarji
1

Nogometaši madridskega Reala so rutinirano (6:2) izločili Liverpool, potem ko so povratni obračun dobili z 1:0. Edini zadetek je v 78. minuti dosegel Karim Benzema. Redsi so v prvem polčasu imeli priložnosti, da bi se vrnili v srečanje, v drugem pa so galaktiki povsem zagospodarili, tako da dvomov o potniku med osem najboljših ni bilo več.

Obračun na Anfieldu je postregel s kar sedmimi zadetki (2:5) in tudi povratni na Santiago Bernabeuu se je začel v izjemnem tempu. Mohamed Salah je v sedmi minuti zaposlil Darwina Nuneza, ki sicer s skromnim strelom ni uspel premagati Thibauta Courtoisa, vendar je Madridčanom poslal dovolj jasen znak, da potnik v četrtfinale še ni odločen. Na drugi strani je bil blizu zadetku Vinicius Junior, čigar veselje je z refleksnim posredovanjem preprečil Alisson.

Priložnosti so si v prvem delu sledile ena za drugo. V 18. minuti je Salah še drugič lepo zaposlil soigralca, tokrat je šla žoga na Andyja Robertsona, ki se mu je zaključek povsem ponesrečil. Tik zatem je bil na drugi strani zelo blizu Eduardo Camavinga, Francoz je streljal s približno 20 metrov, že premagal Alissona, vendar je goste rešil okvir vrat. 

Zatem so sledile minute zatišja, srednja vrsta galaktikov je zagospodarila na terenu in Kloppovi varovanci so bili nekaj časa povsem nenevarni. V zaključku pa so imeli še dve situaciji, iz katerih bi lahko izvlekli več. Nunez je najprej streljal z glavo, drugi njegov poskus z leve strani pa je z izjemno parado v kot preusmeril Courtois.

Če je Liverpool na začetku prvega dela pokazal, da še ni vrgel puške v koruzo, je bilo kmalu po začetku nadaljevanja jasno, da Redsi v tem trenutku vendarle ne premorejo dovolj kvalitete za preobrat takšnih razsežnosti. Čeprav so branili prednost treh golov, so bili galaktiki tisti, ki so narekovali ritem igre in imeli zrelejše priložnosti. 

V 53. minuti je moral Alisson kar dvakrat posredovati, najprej v situaciji iz oči v oči s Federicom Valverdejem, nato pa še po strelu Benzemaja. Francoski napadalec je bil znova nevaren le dve minuti kasneje, ko je odbila obramba Redsov. Klopp je nato odreagiral z dvema spremembama: v igro je poslal še zadnji napadalni orožji Harveyja Elliotta in Roberta Firmina, ki pa prepotrebne svežine nista vnesla. Galaktiki so še naprej držali vajeti igre v svojih nogah, za kar ste skrbela predvsem matadorja na sredini Luka Modrić in Toni Kroos.  

Piko na i prepričljivemu napredovanju je v 78. minuti pristavil Benzema. Po srečno odbiti žogo je Vinicius pri strelu povsem zgrešil žogo, potem pa jo iznajdljivo spravil do svojega "partnerja v zločinu", ki mu iz bližine ni bilo težko zatresti prazne mreže za končnih 1:0 oziroma 6:2 v skupnem seštevku. 

Jürgen Klopp je že v izjavah pred tekmo jasno izkazal zavedanje, da bo za napredovanje potreboval presenečenje, ki bi mejilo na čudež. Prav zato ni taktiziral. Že od prve minute je v igro poslal kar štiri napadalne nogometaše – Mohameda Salada, Dioga Joto, Darwina Nuneza in Codyja Gakpoja. Na drugi strani se je Carlo Ancelotti v primerjavi z obračunom proti Espanyolu minuli konec tedna odločil za dve spremembi: Karim Benzema se je vrnil po poškodbi gležnja in je začel namesto Rodryga, Antonio Rüdiger pa je dobil mesto pred Aurelinom Tchouamenijem

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

Hvala, ker ste bili nocoj z nami. Že jutri nas čaka nova poslastica v Ligi Evropa. Betis se bo v osmini finala udaril z Manchester Unitedom. Prva tekma se je končala v korist Angležev, rezultat pa je kazal 4:1!

konec tekme

Najkoristnejši igralec tekme po oceni Sofascore je Thibaut Courtois:

konec tekme

In še končna statistika tekme:

konec tekme

Poglejmo si edini zadetek za nocojšnji tekmi:

konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1