Nogomet

Novaković za Hrvate: Smo mali narod z velikim srcem

Ljubljana, 17. 11. 2009 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obračun nogometnih reprezentanc Slovenije in Rusije odmeva tudi pri naših južnih sosedih Hrvatih. Pod drobnogledom sta bila napadalec Milivoje Novaković in vratar Samir Handanović.

Milivoje Novaković je prepričan, da bo na pravi travi drugačna zgodba kot na stadionu Lužniki.
Milivoje Novaković je prepričan, da bo na pravi travi drugačna zgodba kot na stadionu Lužniki. FOTO: Reuters

Tudi hrvaški mediji kot glavni razlog za poraz Slovenije v Moskvi ocenjujejo umetno travo na stadionu Lužniki. "Rusi so slavili po zaslugi kombinacije umetne trave in Adidasove žoge. A mi imamo pravo travo in Nike žogo," je za index.hr spregovoril Samir Handanović in dodal: "Umetna trava je drugi svet." Za omenjeno spletno spletno stran je spregovoril tudi Milivoje Novaković: "Dobro smo začeli srečanje in se nismo prestrašili nogometne velesile, kot je Rusija. Glavno je, da smo dosegli zadetek. Umetna trava je drugi svet in igrati na njej je povsem drugače kot na pravi travi. Naša prednost v Mariboru bo travnata površina, ki je bolj ugodna za našo igro."

Samir Handanović je bolj zadovoljen s porazom z 1:2 kot pa z remijem 0:0.
Samir Handanović je bolj zadovoljen s porazom z 1:2 kot pa z remijem 0:0. FOTO: Damjan Žibert

Pred povratnim srečanjem je Handanović prepričan, da je poraz z 1:2 boljši kot remi brez zadetkov. "Izpolnili smo cilj, ki je bil doseči zadetek v gosteh. To je morda celo boljše, kot da se tekma konča brez golov. Naš karakter se je pokazal, ko smo zaostajali z 0:2. Ta rezultat bi nam skoraj zagotovo zaprl vrata svetovnega prvenstva, a pobrali smo se in odgovorili z zadetkom. Rusi so se predstavili kot izjemno dobro tehnično podkovana ekipa in težko jim je odvzeti žogo. Videlo se je, da so ves teden trenirali na umetni travi, a ko so ob koncu srečanja padli v igri, smo se brez težav kosali z njimi. To je glavno pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu," je še dejal vratar Udineseja.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FreeTalk
18. 11. 2009 18.56
Sm je pa res, da Hrvati majo boljšo reprezentanco sam sreče niso mel... majo EDUARDA ki mi je ful car, ker sem fan Arsenala, majo Modrića iz Spursov in priznam, imajo bolše igralce, a mi imamo boljšo ekipo in srce.....
vinadap
18. 11. 2009 17.39
HoS - tako je,in nič drugače.
HoS
18. 11. 2009 17.29
vinadap ti mas vedno neki kontra za povedat
vinadap
18. 11. 2009 17.10
HoS - samo teh je zelo malo.
HoS
18. 11. 2009 16.59
Sem Hrvat....Navijal bom za Slovenijo in privoščim vam da grete na SP in tako mislijo vsi normalni Hrvati!
FreeTalk
18. 11. 2009 15.44
Lani ko sem bil v 8. classu, sem bil hud nacionalist, namreč, prebral sem povest Hrvaške, ki me je zelo razočarala, namreč enkrat je vaš predsednik Mesić izjavil, da bi brez hrvaških partizanov Slovenija z 20 kilometrov gledala na morje....PAZI... POBRSKAŠ MALO PO GOOGLU PA TI NAPIŠE NDH ANTE PAVELIČ USTAŠI FAŠISTIČNA NDH ??? Partizani ???? Drugače, pa nimam nobe nih predsoskov do Hrvatov, oz. jih mam tok kot jih mam do Avstrijcev, Švedov, Bosancev... pač folk kot folk eni so dobri ljudje, eni slabi, lih tko slovenci.. in sem nehal biti šovinist, ker vem da je to neumno, in da sam izpadeš neumen....obenem pa se zavedam, da so taki Hrvati, ki so zame neumni (ne vsi eni so fajn) Drugače mi je pa useeno za Hrvate, za koga navijajo, jaz priznam, da sem navijal za Ukrajino proti Angliji...tko da... bi pa navijal za Hrvate, če bi igrala...Italija-Hvaška...Sn pa ponosn, da sem Slovenc. Hja, boljši športniki.... poglejte OI 2008 Slovenija je mela ene 6 kolajn eno zlato....pa Hrvaška...5 kolajn, nobene zlate... Primer košarka 09.... že sami veste.. Hrvatje so imeli nepoškodovano ekipo... pa slovenci ? Hja imen nevem, sam vem, da je Hrvaški komentator reku, da je imelaa slovenija zdesetkano ekipo... pa na koncu HRVAŠKI komentator dodal... NAŠI SO BILI ZDRAVI, SLOVENCI ZDESETKANI.... HVALA LEPA. Nogomet.... slovenka reprezentanca postaja vse bolj kvalitetna, hraška pa vse slabša, dokaz za to so dod. kvalifikacije, čeprav je imela res Hrvaška težjo skupino, vendar so Čehi Poljaki Slovaki več kot težki nasprotniki a obenem smo premagali Poljake 3:0 in slovake sredi Bratislave 2:0. Rezultat z rusi pa je boljši kot 0:0 PA ŠE TO v celih kvalifikacijah smo prejeli le 4 zadetke.. Hokej... hja reprezentanca je veliko boljša, naj omenim Kopitarja, najboljšega strelca Ameriške hokejske lige, klubi pa so v krizi-priznam, čeprav sta Acroni Jesenice in Tilia Olimpija v preteklost izenačila rekordno število zaporednih zmag in se prebila v finale, kjer so nas avstrijci zmrkali iz čistih brezveznih stvari, ne zaradi tekme, temveč birokracije.... igla v kopici sena...pa dva kluba mamo v EBEL vi pa samo enega Medveščak, v katerem igra veliko Slovencev, za golmana vem.... Tudi stare statistike se spreminjajo 100 Podpiram Slovence MI SLOVENCI !
toni7
18. 11. 2009 14.04
Hrvatski stručnjaci navijaju za BiH i Sloveniju: Šanse su 50 - 50 Kada već ne mogu za svoju zemlju, hrvatski nogometni stručnjaci danas će navijati za naše susjede. Ljubomore nema i kažu kako bi bili sretni da se Slovenci i "Bosanci" plasiraju na Svjetsku smotru u Južnoj Africi. U razgovoru za Index, ugledni hrvatski treneri Branko Ivanković i Nikola Jurčević, najavili su večerašnje uzvrate dodatnih kvalifikacija koji se igraju u Zenici, odnosno Ljubljani. "Pratit ću današnje uzvrate i navijat ću za Sloveniju i BiH. Moje su simpatije na strani naših susjeda. Zanimaju me te utakmice i iz stručnog aspekta, a i iz navijačke perspektive", rekao nam je Branko Ivanković dodavši da obje reprezentacije imaju realne šanse za veliki uspjeh. "I Rusija i Portugal ne spadaju u sam vrh euro reprezentacija. One jesu kvalitetne, ali nisu sami vrh. I Slovenci i Bosanci imaju realne šanse nešto napraviti. U prvim su utakmicama postigli dobre rezultate. Slovenci imaju gol u gostima, a igrom i željom su pokazali da mogu biti vrlo neugodni Rusima", smatra Ivanković. BWIN.com: Slovenija 3.25 X 3.25 Rusija 2.15Registracija Ćiro bi, objašnjava bivši trener Dinama, mogao imati problema u fazi obrane, no napad je velika snaga Zmajeva. "BiH imaju neke slabosti u obrani, no prema naprijed imaju igrače koji čine razliku. Opasni su kao vragovi u svakom trenutku. Obje utakmice su najblaže rečeno 50 - 50", kaže Ivanković i zaključuje: "Da Bih i Slovenci prođu, to za mene ne bi bilo preveliko iznenađenje. Portugal i Rusija imaju igrače koji jesu iz prve kategorije, odlični su, ali ne najbolji. Ukupne te momčadi nisu neko ludilo." Jurčević: BiH ima veće šanse Slično razmišlja Bilićev čovjek od velikog povjerenja Nikola Jurčević. Odmah nam je na početku razgovora rekao kako će navijati za naše sjeverne i istočne susjede. "Navijat ću i za Sloveniju i za BiH", priznaje Jurčević i dodaje: "Smatram da BiH ima nešto veće šanse od Slovenije iako vjerujem da su Portugalci i u tom susretu favoriti. Slovenci su momčad gostujućeg terena. Oni igraju na kontre i polukontre i teže pobjeđuju kada nekog trebaju napasti. Rusi su jaka momčad pa samim time i šanse Slovenije nisu tolike." Najveća prednost na strani BiH, trebala bi biti sjajna atmosfera na Bilinom polju. "BiH ima jednu ludu atmosferu, odlične navijače i igrački naboj. Prema naprijed su sjajna momčad iako je realna situacija ta da je Portugal bolja momčad. U svakom slučaju, čekaju nas zanimljivi i neizvjesni ogledi.", zaključio je Jurčević.
nekdo17
18. 11. 2009 13.42
Sarma, verjamem, da bo nocoj tvoj gol zaklenjen! Kdo od naših bo pa dal gol, pa ni pomembno. V to verjamem in tako bo!
sasocare
18. 11. 2009 13.23
Slovenija !!!!!
vinadap
18. 11. 2009 13.21
dalmash - za najlepšo obalo na svetu se boste morali pa še krepko potruditi.
Koperclan
18. 11. 2009 13.12
gjuro vi hrvati govorite srpsko samo z drugim naglasom ;D ne hvali se prevec btw kar se tice čakavštine, ćakavštine ekavice, ijekavice, itd to je stvar naglasa. ps. ce nebi blo srbov in slovencev bi vi sami sebe sovrazli...taksni kot ste! slovenija gre naprej!in tudi ce ne gre moramo bit ponosni na fante...da so prisli sploh do tle!
dalmash
18. 11. 2009 13.12
vinadap; le tako naprej.... kakorkoli, kot večina inteligentnih bitij z najlepše obale na svetu želim tako Sloveniji kot Bosni in Hercegovini, da se danes uvrstita na SP!
The_Majcen
18. 11. 2009 13.09
da pa morate vsako temo sprementi v politični "konflikt"...bedaki... nocoj je ja pomembnejši fuzbal, a vi se prepirate ko mala dečica v vrtecu... Novaković 2. minuta 1:0, Pečnik 85. 2:0 simple as that...
lakomir2
18. 11. 2009 13.00
Mili Mili Milivojeeee.....
Presskiller
18. 11. 2009 12.54
Ajde Milivoje
dalmash
18. 11. 2009 12.49
vinadap bolnik bogi; je tudi Slovaščina in Slovenščina isto???
vinadap
18. 11. 2009 12.34
gjuro2 - če ste najboljši kot vedno,zakaj pa niste vstopili v EU pred nami?
FaceBookFan
18. 11. 2009 12.32
Čas je, da se združimo! Danes je dober dan za SLOVENSKO ZMAGO!!! Vsi za naše fante, ker se bodo oni borili za vse nas! SLOVENIJA!! Facebook: SLOVENIJA NA SVETOVNO PRVENSTVO V NOGOMETU!!
vinadap
18. 11. 2009 12.31
gjuro2 - malo mešam gorenjski dialekt.
gjuro2
18. 11. 2009 12.29
Vinadap, CPbine.... ...mi ne "pričamo", mi "razgovaramo" odnosno "govorimo"... ...mi nimamo "historije" (kar je spačenka od "history" oziroma "his story"), pač pa "povijest", jer "pripovijedamo".. ...še kake nejasnosti???...."nebo vpijajoče", morda...???