Nogomet

Nove težave za Atletico: okužena še Herrera in Lemar

Madrid, 08. 02. 2021 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priprave na ponedeljkovo domačo ligaško tekmo s Celto iz Viga so v taboru vodilne ekipe španskega prvenstva spet močno zaznamovale okužbe z novim koronavirusom. Atletico Madrid, katerega član je tudi slovenski vratar Jan Oblak, je potrdil, da je zaradi čakanja na rezultate PCR-testov odpovedal zadnji trening pred obračunom s Celto, po poročanju španskih medijev pa sta okužena še dva nogometaša.

Hector Herrera (levo) in Christopher Nkunku na lanski tekmi četrtfinala Lige prvakov v Lizboni.
Hector Herrera (levo) in Christopher Nkunku na lanski tekmi četrtfinala Lige prvakov v Lizboni. FOTO: AP

Po poročanju televizije Deportes Cuatro sta za ponedeljkovo tekmo Primere Division proti Celti iz Viga "odpadla" še mehiški vezist Hector Herrera in francoski krilni napadalec Thomas Lemar. To so nove težave za trenerja Atletico Madrida Diega Simeoneja, v čigar moštvu so se v zadnjih dneh potrdile že številne okužbe z novim koronavirusom.

Nogometaši madridskih rdeče-belih, tudi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak, niso opravili zadnjega treninga pred tekmo, potem ko so iz kluba potrdili, da so trening odpovedali zaradi čakanja na rezultate testov PCR. Ti naj bi potrdili okužbi pri Lemarju in Herreri, potem ko je Atletico pred dnevi že potrdil, da so zaradi okužb v samoosamitvi tudi portugalski napadalec Joao Felix, belgijski krilni napadalec Yannick Ferreira Carrasco in španski branilec Mario Hermoso. Kot dodaten varnostni ukrep pred ponedeljkovo tekmo bodo nogometaši Atletica, ki ostajajo v kadru trenerja Simeoneja, na stadion Wanda Metropolitano prišli posamično.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Atletico kljub številnim težavam z okužbami v ekipi sicer še naprej prepričljivo vodi v španski Primeri Division, ena redkih črnih pik v tej sezoni je hitro slovo od španskega pokala, rdeče-bele pa februarja in marca čakata tudi obračuna s Chelseajem v osmini finala Lige prvakov (prenos prve tekme bo 23. februarja na Kanalu A in VOYO, studijski del se začne ob 20.30).

Atletico zdaj beleži že za več kot celotno enajsterico okužb z novim koronavirusom. Na seznamu okuženih je bil septembra tudi trener Diego Simeone, v zadnjih tednih oziroma mesecih pa so v samoosamitvi pristali še Moussa Dembele, Angel Correa, Šime Vrsaljko, Diego Costa, Jose Maria Gimenez, Luis Suarez, Renan Lodi in Lucas Torreira.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
09. 02. 2021 10.50
kaksen razpored v laligi...ze danes real madrid s tekmo odpira 22.krog..medtem ko je atletiko do vcerajsne tekme imel kar 8dni pavze....barca in real sta v teh 8dneh odigrala 2 tekmi oz 2.kroga barca z pokalom tekmo vec...ob tem je potrebno dodati da danes igra real madrid proti getafeju brez carvajala, ramosa, kroosa, vasqueza, rodryga, valverdeja, hazarda...saj privoscim atletom naslov ampak tako lahke poti mislim da ni imel nihce ze dolgo v laligi...
TEDO84bv0MEDO
08. 02. 2021 19.04
+1
"Atletico Madrid, katerega član je tudi slovenski vratar Jan Oblak, ..." Oh, hvala, da ste povedali, tega prej nisem vedel! :) Dorks!
Od Halerja ati
08. 02. 2021 19.21
+3
ja glede na to kolk stvari ne veš se nebi čudu 🤣
drimtim
08. 02. 2021 18.55
+1
Tudi virus ne ustavi pohoda Atletica do naslova prvaka.
Varejao69
08. 02. 2021 18.13
-1
danes bo celta zmagala ;)
Kollerik
08. 02. 2021 19.49
+2
Ne verjamem, da bo. Toda nikoli ne veš, žoga je okrogla.
tečnež
08. 02. 2021 20.55
-1