Nogomet

Novi izgredi francoskih navijačev na tekmi Lilla proti Lensu

Pariz, 18. 09. 2021 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lens je v severnem derbiju 6. kroga francoskega nogometnega prvenstva z 1:0 premagal igralce Lilla, branilce naslova. Dvoboj je odločil Poljak Przemyslaw Frankowski (74.), tekma pa je bila pred začetkom drugega polčasa prekinjena za pol ure zaradi izgreda navijačev.

Na stadionu Bollaert-Delelis je ducate navijačev Lensa vdrlo na igrišče ter se spopadlo s pristaši Lilla, ki so se že prej "udarili" z drugimi navijači na tribuni in metali plastične sedeže. Posredovati so morale posebne policijske enote, ki so najprej ločile obe skupini in jih nato pospremile s stadiona, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je že drugi večji incident v francoski ligi v letošnji sezoni po 22. avgustu, ko so navijači na tekmi med Nico in Marseillom v 75. minuti vdrli na travnato površino. Igralec Marseilla Dimitri Payet je pred tem proti navijačem zalučal plastenko, ki so jo ti vrgli na igrišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači so nato prihrumeli na igrišče in hoteli fizično obračunati z gostujočimi igralci, kar so v zadnjem trenutku preprečili domači nogometaši in varnostniki. Po izidu 1:0 za Nico tekme niso nadaljevali in jo bodo na nevtralnem igrišču ponovili 27. oktobra. Nici so odvzeli eno točko in mora tri tekme igrati pred praznimi tribunami.

"Ta začetek francoske lige nam v času pandemije res ne pomaga. Na to se morajo vsi vpleteni hitro odzvati, začeti pa je treba pri navijačih," je prek Twitterja sporočila francoska ministrica, pristojna za šport, Roxana Maracineanu.

V drugi tekmi je St. Etienne doma klonil v dvoboju z Bordeauxom z 1:2. Korejec Ui-jo Hwang je zadel v šesti in 79. minuti za goste, v 72. minuti je izenačil tunizijski reprezentant Wahbi Khazri. Že v petek je v uvodni partiji kroga Strasbourg ugnal Metz s 3:0. Preostale tekme bodo v nedeljo, ko bo vodilni Paris St. Germain gostil Olympique Lyon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi šestega kroga francoske francoske nogometne lige:

Strasbourg - Metz 3:0

Lens - Lille 1:0

St. Etienne - Bordeaux 1:2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
19. 09. 2021 17.03
+1
Liga Čunga lunga