Nogomet

Novi napadalec Manchester Uniteda zaradi koronavirusa ostal doma

Manchester, 08. 02. 2020 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi napadalec Manchester Uniteda Odion Ighalo se soigralcem ne bo pridružil na pripravah v Španiji zaradi težav z izbruhom koronavirusa na Kitajskem, kjer je Nigerijec do zdaj igral v vrstah šanghajskega Šenhuaja.

Ighalo (na fotografiji) v dresu nigerijske reprezentance.
Ighalo (na fotografiji) v dresu nigerijske reprezentance. FOTO: AP

Tridesetletni Nigerijec Odion Ighalo je presenetljivo okrepil Manchester United v izdihljajih zimskega prestopnega roka, a kljub prihodu v Anglijo ne trenira s soigralci. Razlog je izbruh koronavirusa na Kitajskem, kjer naj bi umrlo že več kot 600 ljudi, pri Unitedu pa se bojijo, da Afričanu zaradi morebitnih poostritev nadzora na mejah ne bi dovolili ponovnega vstopa v državo, če bi jo zapustil in se pridružil soigralcem na pripravah v Španiji. Ighalo je bil do nedavnega član šanghajskega Šenhuaja. 

IGHALO

"Odion bo ostal v Manchestru, ker je iz Kitajske prišel v zadnjih 14 dneh," je za spletno stran Uniteda potrdil trener članske ekipe Ole Gunnar Solskjaer. "Zaradi situacije na Kitajskem nismo prepričani, da bi mu dovolili nazaj v Anglijo, če spet zapusti državo, zato bo ostal tukaj in z osebnim trenerjem opravljal individualen program. Tudi njegova družina se bo lahko ustalila v Angliji, to je plus. Seveda bi mu bilo verjetno bolj všeč oditi z igralci in jih spoznati, a tveganja enostavno ne želimo sprejeti," je dodal Solskjaer.

Ighalo je sicer na Otoku že igral, in sicer za londonski Watford, za katerega je na 90 tekmah zabil 36 golov. Med letoma 2017 in 2018 je branil barve Čangčun Jataija, nekdanjega kluba ljubljanskega trenerja Slaviše Stojanovića, in na 55 tekmah ravno tako prispeval 36 golov, nato pa je prestopil k Šenhuaju.

PARI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
08. 02. 2020 15.38
+4
kaj v Britaniji nimajo nobenega takšnega, ki ne bi bil preveč na soncu.
testosteron
08. 02. 2020 14.44
+11
...vodstvo Uniteda nima pojma kaj počne...kupuje tretje razredne nogometaše - namesto,da bi se malo ozrli na mladince...
Marcuus
09. 02. 2020 08.24
+1