Nogomet

Novi športni direktor Liverpoola: To je unikaten klub

Liverpool, 20. 03. 2024 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

Nekdanji tehnični direktor Bournemoutha, Richard Hughes, je bil imenovan za novega športnega direktorja angleškega nogometnega velikana iz Liverpoola. Svojo novo dolžnost bo prevzel pred začetkom naslednje sezone, 1. junija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Richard Hughes je v začetku meseca naznanil, da zapušča položaj tehničnega direktorja Bournemoutha. Lastniki iz Anfielda, ki pospešeno spreminjajo strukturo kluba, so pred časom že imenovali Michaela Edwardsa za izvršnega direktorja za nogometne zadeve, sedaj pa je do spremembe prišlo tudi pri opravljanju funkcije športnega direktorja.

Po vsej verjetnosti je bil prav Edwards pobudnik prihoda 44-letnega Škota, saj imata že več kot dve desetletji osebne in poklicne povezave, med drugim sta skupaj delovala pri Portsmouthu.

"Popolnoma mu zaupam, ima izjemno sposobnost presojanja in ima izkušnje pri sprejemanju pametnih odločitev. Je pravi človek za ta položaj, ki nas lahko popelje do svetle prihodnosti," je o novem športnem direktorju z izbranimi besedami spregovoril Edwards.

Michael Edwards in Jurgen Klopp
Michael Edwards in Jurgen Klopp FOTO: liverpoolfc.com

"Sem izredno ponosen in hvaležen, da sem dobil priložnost služiti v tej vlogi, Liverpool je unikaten klub. Ljudje upravičeno govorijo o bogati zgodovini, s katero se lahko pohvali ta organizacija, vendar me resnično navdušujeta sedanjost in prihodnost," je povedal Hughes, katerega naloga bo tudi iskanje novega trenerja, saj klop Liverpoola po tej sezoni zapušča Jurgen Klopp.

Škot ob tem dodaja: "Popolnoma se zavedam pričakovanj in odgovornosti, ki jih prinaša prevzem tega položaja. Moja naloga, ob delu z Michaelom (Edwardsom) in vodenju nogometne operativne ekipe, ki je že na mestu, ter širšega osebja v trening centru AXA, bo sprejemanje dobrih odločitev."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.