Nogomet

FOTO: Na derbiju v Ljudskem vrtu brez zadetkov

Celje, 16. 10. 2010 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
L.S./STA/K.A.
Komentarji
34

Nogometaši CM Celja so v 13. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Hit Gorico z 1:0, Domžale in Nafta sta se razšli brez zmagovalca (1:1), Koper pa je z 2:1 ugnal Rudar iz Velenja. Derbi med Mariborom in Olimpijo pa se je končal brez zadetkov.

Obramba vijoličastih je bila v prvem polčasu nekajkrat nezanesljiva. Prvi spodrsljaj bi v sedmi minuti lahko izkoristil Adnan Bešič. Stekel je po desni strani, streljal po tleh, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. V 25. minuti je Vito Plut s 25 metrov ogrel dlani gostujočega vratarja Damirja Botonjiča. Ljubljančani v 35. minuti niso izkoristili še enega darila domače obrambe. Do žoge je na desni strani prišel Davor Škerjanc, njegov strel je Radan odbil do Bešića, ki pa gola ni dosegel, saj sta njegov strel blokirala Milan Andjelković in Aleš Mertelj. Ob koncu polčasa dve priložnosti za domače. V 44. minuti je Mitja Viler žogo leve strani podal v kazenski prostor, Robert Berič pa je bil za kakšen centimeter prekratek. Minuto pozneje je Goran Cvijanović izvajal prosti strel, žoga je preletela Botonjiča, a je presenetila Sinišo Andjelkovića, ki jo je iz bližine poslal čez gol.

V drugem polčasu je žoga bila več na polovici gostov, a domači pravih priložnosti v uvodnih 15 minutah niso ustvarili, tudi pravega pritiska ni bilo. Šele ko je v 62. minuti Damir Botonjić ubranil Tavaresov strel z glavo, je igra postala živahnejša. Prebudili so se tudi gledalci, ki so pričakovali gol v mreži gostov. V 69. minuti je strel Elvedin Džinića z glavo končal tik mimo desne vratnice. Minuto pozneje je Škerjanc imel izjemno priložnost za zadetek. Stekel je v kazenski prostor, oviral ga je le Aleksander Rajčević, sprožil strel z desetih metrov, a je Radan žogo odbil čez gol.

Novi trener Celjane popeljal do zmage

Celjani, ki so na prejšnjih štirih tekmah ob enem samem remiju trikrat izgubili, so nastopili z novim trenerjem. V torek je Stane Bevc zamenjal Damjana Romiha. Po remiju (3:3) na prvi tekmi teh dveh ekip v novem prvenstvu je Bevc vendarle pripravil veselje v domači vrsti in to na zelo pomembni tekmi, saj Celjane čakata v naslednjih krogih Olimpija in Maribor.

Celjani so le dočakali novo zmago v prvenstvu.
Celjani so le dočakali novo zmago v prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

Veliko bolje so dvoboj začeli gostitelji, ki so bili pred tekmo na predzadnjem mestu lestvice. Po nekaj neuspešnih akcijah Roku Štrausu v 14. minuti ni uspelo izkoristiti napake Arisa Zafirovića. Novogoričani so prvič na vrata tekmecev sprožili v 16. minuti, ko je bil od daleč neuspešen Jasmin Kurtič. Po pol ure igre so gostje vzpostavili ravnovesje na igrišču, vendar pa so ob koncu Celjani znova nevarno zapretili. Vratar gostov Vasja Simčič je dve minuti pred koncem prvega polčasa z odličnim posredovanjem zaustavil najnevarnejšo akcijo domačih, ko je streljal Roman Bezjak.

Drugi del se je začel povsem drugačen kot prvi, saj je bilo videti, da ekipi želita osvojiti točko. Mrtvilo v boju za remi pa je Dragan Čadikovski presekal v 61. minuti. Po lepi podaji Beršnjaka, ki je pobegnil po desni, je Štraus nakazal strel, nato pa žogo prepustil Čadikovskemu, ki je domače povedel v vodstvo s strelom v levi spodnji kot vrat. V zadnji minuti bi lahko Štraus po protinapadu povišal vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem tekmecev, vendar se je 'spotaknil' ob žogo in izid je ostal nespremenjen.

Remi med Domžalami in Nafto

Soseda na prvenstveni lestvici, Domžalčani so za Mariborom drugi, tretja je Nafta, sta se razšla z neodločenim izidom. Lendavčani so povedli v prvem delu, gostitelji pa so bili zlasti v drugem delu bolj konkretni v napadu, vendar so se kljub izenačenju na koncu točke veselili igralci Nafte.

V 36. minuti se Blaž Brezovački ni najbolje znašel in po njegovi napaki so gostje izvajali kot. Izvajal ga je Konstantin Vassiljev, Slaviša Dvorančič, ki je kot priigral, je streljal z glavo, žoga je zadela domačega igralca Marka Drevenška, njegov soigralec Tadej Apatič pa jo je odbil z golove črte, vendar na glavo Jožeta Benka. Ta je z desetih metrov dokazal, zakaj je najboljši strelec lige.

Po lepem napadu domžalske vrste se je Damir Pekič v 60. minuti v kazenskem prostoru znašel sam pred čuvajem mreže tekmecev, vendar je žogi pot v mrežo preprečil vratar Tomaž Murko. Benko bi lahko svoj drugi gol zadel tri minute pozneje, ko je bil po lepi podaji Vassiljeva v podobnem položaju kot Pekić, le nekoliko bolj levo, vendar je zadel v noge vratarja Darka Brljaka.

Bojan Matjašec je v 68. minuti, ko je žogo na sredini izgubil Drevenšek, pretekel skoraj polovico igrišča, nato ni streljal, njegove dolge in nenatančne podaje pa Benko ni ujel. Dve minuti pozneje je Matjašec zaradi prekrška nad Maticom Seferovićem dobil drugi rumeni karton in Nafta je na igrišču ostala z desetimi možmi. Gostje so bili v vse slabšem položaju in v 77. minuti je prišlo do izenačenja. Apatićev strel je najprej s težavo v kot odbil Murko. Juninho je žogo poslal v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Lucas Mario Horvat in z desetih metrov premagal nemočnega Murka.

Koper z 2:1 uspešnejši od Velenjčanov

Čeprav je prenova koprskega stadiona že pri koncu, pa so državni prvaki še vedno, tokrat predvidoma zadnjič, gostje v Novi Gorici. Tokrat so na Primorsko prišli nogometaši Rudarja, ki so bili pred dvobojem na prvenstveni lestvici povsem blizu Koprčanom, moštvi je na šestem in sedmem mestu ločila le točka.

Začetek tekme ni postregel z razburljivim nogometom, za odtenek boljši so bili Koprčani, ki pa si niso priigrali kakšne izrazite priložnosti. Domači trener je moral zaradi poškodbe Marka Grižoniča že v 23. minuti poseči po prvi menjavi, v igro je prišel Danijel Marčeta, sedem minut pozneje pa je Koper povedel. Potem ko je Davor Bubanja najprej zapravil priložnost po podaji Igorja Novakovića, nato pa je po kotu Amirja Kariča vratar gostov Boban Savič sprva ubranil strel Kristijana Polovanca, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Milan Osterc.

A ob koncu prvega dela so gostje prišli do izenačenja. Dejan Djermanovič in Rusmin Dedič najprej nista dobro končala obetavne akcije Rudarja, nato pa je udaril Uroš Korun. Dedič je s predložkom našel soigralca v kazenskem prostoru, Korun pa je bil z glavo natančen in po žogo v mrežo je moral tudi Ermin Hasič.

Začetek drugega polčasa je bil po okusu domačih. Že v 1. minuti so Koprčani povišali vodstvo, potem ko je bil vratar Savič nemočen ob natančnem strelu Marčete. Gostje so zapretili v 57. minuti, ko je bil po prostem strelu Damjana Trifkoviča za malenkost nenatančen Mirza Mešič. V nadaljevanju so pobudo vse bolj prevzemali Koprčani, ob nevarnem poskusu Eneja Jeleniča je velenjski gol s pogumnim posredovanjem rešil vratar Savič, Osterc pa je v kazenskem prostoru tekmecev dobro preigraval, nazadnje pa slabo meril. Velenjčani so v zadnjem delu tekme pretežno branili, za Koper pa je še eno lepo priložnost zapravil Andraž Struna v 81. minuti, ko je Savič žogo odbil v kot.

Kljub premoči domačih bi lahko gostje tik pred koncem dvoboja odnesli točko. Po podaji Denisa Grbiča je bil pred vrati domačih Elvis Bratanovič, a je bil za las nenatančen in zmage so se veselili Koprčani.

Izidi:
CM Celje - Hit Gorica 1:0 (0:0)
Luka Koper - Rudar Velenje 2:1 (1:1)
Domžale - Nafta Lendava 1:1 (0:1)
Maribor - Olimpija Ljubljana 0:0

  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

X-XY
18. 10. 2010 15.07
To sploh ni bil derby, prav tako tudi ni bilo nekega vzdušja, ker je bila tekma prehitro za tiso prejšnjo. Folk pa je čakaj kaj se bo dogajalo na tribunah, ne pa na igrišču. In dragonski so ograjo začeli lamat, pa malo so si zkurili zelenega ogenjčka, pa so jim gasilci dali malo vodice.
romchi81
17. 10. 2010 22.07
panuccija nikol nisem marov ;) (pravega) ampak tuki se pa strinjam s tabo maximalno
panucci
17. 10. 2010 17.58
ma puste zahovića,njegovo komentiranje in pamet sta na nivoju petletnika...Če je po vaše olimpija za 2.ligo,potem kako,da jo niste včeraj premagali?Ne pol pravlice govor zlatko bebavi.
buri92
17. 10. 2010 13.21
Manning- vidim da spremljaš bolj ameriški nogomet, olimpija porabla miljone (za kerga igralca že)letos so za nakupe odšteli 30.000€ to je pa tud use. Pa za vse k mislite da tekma ni bila dobra, igra obeh ekip je bila na nivoju, manjkali so samo še zadetki in zaslužena zmaga Olimpije!
Rok Malnar 1
17. 10. 2010 13.20
zahovič je poln dreka pri klobasanju neumnosti, za maribor je pa dosti žalostno (ko klobasajo da so evropska ekipa), ko pa odigrajo neodločeno proti zadnjemu na lestvici, pa še v podrejenem položaju so bli celo tekmo razen mec 60-65 minuto to je pa vse od štajercev,...
hello886
17. 10. 2010 11.13
kako se da ljudem takšno nezanimivo tekmo gledat in poleg še navijat ???
llsash
17. 10. 2010 10.10
Ne samo da to ni derbi, to ni nogomet, je pa res da ljudje mrejo za nekaj zivet, ce ni drugega je pa tudi tak "derbi" v redu, a ne!!! :) luzerji!
tinca.s
17. 10. 2010 08.46
Štajerci bodite srečni da ste dobili piko od ekipe ki je zadnja, Zdrahović mal se zamisli kaj klobasaš!!!!! OOOOOOOLIMPIJAAAAAAAAAAA
tedo974P8medo
17. 10. 2010 07.07
POp.tv-jevci, tekma med Ljubljano in Mariborom ni derbi, ampak dolgčas.
kihjij
17. 10. 2010 05.30
Mr.Solic daj ne bodi pameten maribor je itak šampion sprijazni se s tem
SLOVANSKI
17. 10. 2010 03.16
kaj je stajerci se boste pojedli ? Ste pricakovali visoko zmago ne, pa daj umirite se prosim vas, kako ne privoscite Olimpiji,da se prebije na vrh, kako ste lahko ponosni biti na vrhu brez brata,to je zalostno s cim se hvalite, nehite ze pljuvat po Olimpiji, niste zmagal prebolet boste mogl..
beli_mantl
17. 10. 2010 02.09
Je pa lepo videti na prvenstveni tekmi 8000 NAVIJAČEV. Gledaš Stožice kjer se "navijači" pripeljejo do vip garaže, si oblečejo dres, pa glumijo kr neki... Če karte ne bi zastonj dobili, jih pa blizu ne bi bilo. Zato Stožice nikoli ne bodo imele duše kot jo ime Ljudski vrt. Danes so oboji igrali katastrofalno, upam da se ekipi spravita k sebi in bomo kmalu gledali tiste prave derbije. Čestitke tudi GD in Vioalm za znosno navijanje (nekaj posamičnih izpadov, ampak nič resnega) in pozdrav skupnemu boju proti zakonu o navijačih. Nogomet ni badminton...
Uporabnik487511
17. 10. 2010 01.55
Haha. Po 13ih tekmah še nimamo poraza pol pa eni tu nabijajo nekaj.Nazadnje nas je premagal Palermo, pa še to v Italiji, ker doma smo jih nabili 3:2. Ne pljuvat po MB prosim, kdo ima vsaj malo IQ. Raje pljuvajte po Olimpiji, ki ima novi stadion, miljone je zapravla za nove igralce, od 13 tekem so bili sposobni zmagat samo 2 in še samemu Cimetu ni več jasno kaj se dogaja z Olimpijo. Lahko pljuvate po Zahoviču, Milaniču, lahko celo Kanglera vključite ampak rezultati govorijo, da smo največji klub v Sloveniji. Hočeš ali nočeš, sprijazni se.
marjan91
17. 10. 2010 01.18
maribor šampion !!! je pa bistvo da to ni več podobni derbijem ko je bla še stara olimpija...škoda
maya023
17. 10. 2010 00.25
samo en je klub, samo ena čast, samo ti si naš, gremo Maribor <3
CerealGuy
17. 10. 2010 00.06
romchi81 Šumniki ti ne delajo. Naj naštevam naprej?
kiza
16. 10. 2010 23.32
skyvvalker
16. 10. 2010 23.17
Uwish
16. 10. 2010 23.16
sem razročaran da nismo premagal tako slabe male bunker olimpije!! p.s se mi pa si da ni to več derbi, skozi celo tekmo ni bilo nekega pravega rivalstva...
Rok Miksa
16. 10. 2010 23.06
ne kvakaj romchi