Nogomet

Novi zmaj med vratnicama: Če živiš v Ljubljani, igranje za Olimpijo predstavlja glavni cilj

Ljubljana, 20. 12. 2023 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konkurenco med vratnicama Olimpije bo zaostril 21-letni Gal Lubej Fink, ki je prvoligaške izkušnje v preteklih sezonah nabiral pri NK Bravo. 202 centimetra visoki vratar je z zeleno-belimi podpisal sodelovanje do 31. 12. 2025. Nogometaši Olimpije so jesenski del sezone končali na drugem mestu. Za vodilnimi Celjani zaostajajo deset točk, pred tretjeuvrščenimi Koprčani pa imajo sedem točk prednosti.

Goran Boromisa
Goran Boromisa FOTO: Damjan Žibert

Gal Lubej Fink je debi v dresu mestnega tekmeca med elito vpisal v sezoni 2021/22, klub pa po 18 nastopih v prvenstvu in pokalu zapušča tik pred iztekom sodelovanja. V preteklosti tudi član mlajših reprezentanc Slovenije se bo novim soigralcem pridružil na začetku zimskih priprav. "Zaradi daljše odsotnosti poškodovanega Matevža Vidovška smo se odločili, da ekipi dodamo še enega mladega vratarja. Gal je pri Bravu že okusil prvoligaški nogomet. Menimo, da je v tem trenutku prava izbira za razširitev vratarskih možnosti in hkrati poteza za prihodnost, kar se tiče vratarskega položaja, kjer že imamo odlična Denisa Pintola in Žana Mauricia," je za uradno spletno stran kluba dejal Športni direktor Goran Boromisa

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gal Lubej Fink se je z nogometom, kot poroča klubska spletna stran, začel ukvarjati pri petih letih v Španiji, kamor se je z družino preselil zaradi rokometne kariere očeta. Pri osmih se je za kratek čas premaknil v Zagreb, ob povratku v Slovenijo pa je z nogometnim razvojem nadaljeval pri Svobodi. 

Pri 14 letih je postal član Interblocka, v kadetski selekciji je prestopil v Bravo, kjer je nato preživel šest let in pol. "Ni bilo potrebno dvakrat premisliti, takoj sem bil za! Storil sem velik korak naprej. Ponudila se je priložnost in zgrabil sem jo z obema rokama. Če živiš v Ljubljani, igranje za Olimpijo v mlajših letih predstavlja glavni cilj. Z medsebojnih tekem se seveda spomnim veliko trenutkov. Tudi kar nekaj poznanstev sem spletel na ta način," je še povedal 20-letni vratar. 

Gal Lubej Fink
Gal Lubej Fink FOTO: NK Olimpija Ljubljana

"Vesel sem, da se bom pridružil vratarjem, ki so takšni, kot se za Olimpijo spodobi. V odlični formi in na odličnem nivoju. Moj prvi cilj je, da bi zaigral za največji klub v državi. Vem, da je to dosegljivo le s trdim delom, zato se bom temu tudi maksimalno posvetil," sporoča novopečeni vratar aktualnih prvakov iz slovenske prestolnice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
20. 12. 2023 19.44
+2
Dej malo bit resen klub in pripeljat okrepiteve. tale bo eno odbranu pa bo hodil po ljubljani kot da je cela njegova.
ŠTELJO
20. 12. 2023 13.47
-2
Ja pa kaj misli, če ni branil pri Bravu, da bo pri Olimpiji. Malo morgen
ReAnDa
20. 12. 2023 13.13
+5
Bolj umirjen tip, ki bo s svojo karizmo vplival na obrambno vrsto, da ne bo več toliko napak.
Wolfman
20. 12. 2023 12.45
-3
Če je kmet in ima izkušnje na njivi, potem je pravi.
zmerni pesimist
20. 12. 2023 12.30
-3
Si pa izbral pravi klub