Nogomet

Novo priznanje za Dalića: Marsikaj lahko osvojimo tudi na EP

Antalya, 10. 11. 2018 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Združenje evropskih trenerskih organizacij (AEFCA) je na simpoziju v turški Antalyji podelilo prav posebno priznanje hrvaškemu nogometnemu strokovnjaku Zlatku Daliću. Hrvata, ki je na svetovnem prvenstvu v Rusiji spisal hrvaško nogometno pravljico, je okronalo za najboljšega trenerja stare celine.

Čeprav je Zlatko Dalić ostal praznih rok na izboru FIFA The Best, nagrada za najboljšega trenerja je romala v roke Didiera Deschampsa, je hrvaški nogometni strokovnjak le dočakal priznanje, ki pritiče izjemnemu dosežku na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

"Z majhno državo se ni enostavno obdržati na vrh, a mi to zmoremo," je prepričan Dalić.
"Z majhno državo se ni enostavno obdržati na vrh, a mi to zmoremo," je prepričan Dalić. FOTO: AP

Združenje evropskih trenerskih organizacij (AEFCA) ga je izbralo za najboljšega trenerja Evrope, v sklopu simpozija pa je imel Dalić tudi predavanje o uspehu ognjenih na SP. "To je velika čast in ponosen sem, saj sem si prislužil priznanje stroke, trenerjev, a v večji meri je to pohvala za vse nas v hrvaškem nogometu. Vsako priznanje, ki ga dobim v oziru SP, je nagrada za vse trenerje in igralce, ki so napravili naš nogomet tako kvaliteten," je poudaril Dalić in priznal, da ga je dalj časa težilo, zakaj hrvaški reprezentanci kljub kvalitetnemu moštvu ni uspelo osvajati lovorik.

A Dalić je našel recept, ki pa nima veze z nogometno tehniko. "Pokazali smo na svetovnem prvenstvu, da lahko tudi male države, če le verjamejo vase, z veliko mero dela, ustvarjajo velike uspehe," je jasno Dalićevo sporočilo. Prav zato kljub reprezentančni upokojitvi številnih glavnih akterjev verjame tudi v uspeh na evropskem prvenstvu. "Marsikaj lahko osvojimo tudi na EP. Z majhno državo se ni enostavno obdržati na vrh, a mi to zmoremo," je zaključil Hrvat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.