Nogomet

Novoletni prazniki pri vijoličastih niso pustili posledic

Maribor, 09. 01. 2013 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Maribora so začeli priprave pred nadaljevanjem sezone. Trenirati je začelo 32 igralcev, med katerimi so trije novi obrazi, napadalca Matija Smrekar in Nusmir Fajić ter branilec Nejc Mevlja.

Trener Maribora Darko Milanič
Trener Maribora Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert

Nogometni klub Maribor je danes uradno začel priprave pred nadaljevanjem sezone. Poslej je v moštvu 32 članov ekipe, od tega štirje vratarji in 28 igralcev, prestopni rok se konča konec januarja, strokovni štab pa ostaja nespremenjen. Po uvodu na domačem Ljudskem vrtu se Mariborčani selijo v Moravske Toplice, nato pa za 14 dni še v Turčijo. Nazadnje so se mariborski nogometaši v polnem številu videli 8. decembra. Natanko mesec dni pozneje so se spet zbrali, v torek na tradicionalni večerji v restavraciji Novi svet, že danes pa se začenjajo aktivnosti celotnega moštva. Čeprav del ekipe že trenira od 2. januarja, pa so se danes v Ljudskem vrtu zbrali še vsi ostali. Najprej uvodnih 30 minut v telovadnici, nato pa s "kopačkami" na pomožnem igrišču na umetni travi.

Ob zboru ekipe je prevladovalo odlično razpoloženje, igralci so se na delovna mesta vrnili spočiti in z novimi motivi. Odhodov v ekipi ni, na zboru pa so že bili tudi vsi trije novi člani Nusmir Fajić, Matija Smrekar in Nejc Mevlja, ki so medtem že prizadevno vadili s prvo skupino. Delovni program je natančno določen in pred uvodnim skupnim treningom ni znan le spored aktivnosti med začetnim delom v domačem okolju, ampak tudi termini preizkušenj v Turčiji.

Robert Berić bi v januarskem prestopnem roku utegnil zamenjati okolje.
Robert Berić bi v januarskem prestopnem roku utegnil zamenjati okolje. FOTO: Damjan Žibert

Turški Belek bo tudi letos prizorišče osrednjega dela priprav, Antalya ostaja na seznamu najbolj priljubljenih zimskih postojank za mnoge klube in v tamkajšnje središče se vrača tudi NK Maribor. Turčija bo drugi dom vijoličastih med 2. in 16. februarjem, ob treningih pa je predvidenih šest tekem. Za uvod Admira Wacker, prvoligaš iz Avstrije, nato sledi Petrolul, po jesenskem delu šestouvrščena ekipa romunskega prvenstva, kitajski podprvak Jiangsu, tretja najboljša ekipa Bolgarije Litex, ki jo vodi legendarni Hristo Stoičkov, nato ukrajinski Karpaty in za konec še češki Jablonec.

"Odlično je, da so se vsi vrnili zdravi z dopusta, to je prvi pogoj za uspešno delo. Ena skupina je začela teden dni prej, tisti, ki so lani igrali manj, zato da bodo začeli na približno isti ravni kot ostali. Doma bomo dva tedna in pol, potem sledijo Moravske Toplice in 14 dni v Turčiji. Jasno je, da smo imeli odlične pogoje v Turčiji že lani, pomembno pa je, kaj bomo naredili na pripravah doma. V Turčiji nas čakajo močni tekmeci, igranje tekem, igra, taktika, zato je tudi ta prva faza izredno pomembna," je po današnjem treningu dejal trener moštva Darko Milanič.

Slednji je v premoru v ekipo sprejel tudi tri novince. "Konkurenca se je močno okrepila s prihodom te trojice, dva sta bila že mesec dni pri nas. Menim, da bo Fajića slačilnica odlično sprejela, upam da bo ustrezno okrepil moštvo. Ne moti me, da prestopni rok še traja, a naši cilji so zelo pomembni. Če bo slučajno prišlo do kakšnega odhoda, se bomo hitro znašli," je dejal Milanič.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič FOTO: Damjan Žibert

Cilji večletnih prvakov, ki imajo za sabo tudi bogato jesen v evropski ligi, ostajajo visoki. "Zelo pomembno je razmišljati o dveh pomembnih ciljih. Igramo za osvojitev prvenstva in za pokal. Delamo na dolgi rok. Na voljo imamo slabih sedem tednov in mislim, da je to optimalen čas za priprave. Prednost imamo veliko, vendar bo treba delati osredotočeno kot do zdaj, ne vidim, zakaj ne bi bilo tako tudi v prihodnje. Pošteno moramo zagrabiti za delo," je dejal Milanič. Igralci so pred današnjim treningom stopili še na tehtnico. "Nihče ni pretežek, le športni direktor in trener, ostali so vsi 'top'. Tudi midva z Zahovičem pa bova 'top' v nekaj dneh," je v šali še dodal mariborski strateg.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
09. 01. 2013 18.27
+1
vezno linijo je treba popravit ša kakšnega bočnega branilca
viola71
09. 01. 2013 15.27
+7
samo brez hujših poškodb pa bo vse O.K. Mislim, da bo Fajič še veliko boljš tresel mreže kot jih je v Muri..... vso srečo N.K. Mariboru na pohodu na novo zvezdico....:)
Juba Tipsi
09. 01. 2013 15.25
-13
Olimpija > malibor
revolution17
09. 01. 2013 13.26
+23
Maribor bi potreboval še kakšna dva izrazita posameznika kot je bil Tavares svoj čas. Prav bi prišel kakšen argentinec ali pa brazilec ampak verjamem v to da Zaho ve kaj dela :)
tonaparuda
09. 01. 2013 14.39
+13
Ibraimiju se je letos ful odprlo. Če misliš posameznika, ki lahko sam obrne potek tekme, potem je to Agim. Pa tudi Tavares še zna, je pa res da je že bil boljši.
rambek
09. 01. 2013 18.27
+1
da lahko je tudi kakšen iz yugoslavije glavno da oblada
djeki66
09. 01. 2013 20.48
+2
.....Zoran Lesjak bi moral dobivati vec priloznosti