Nogomet

Novopečeni zmaj je v Stožicah navduševal že pri rosnih 11 letih

Ljubljana, 17. 01. 2024 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., B.B.
Komentarji
2

Hrvaški napadalec Antonio Marin, ki je po prekinitvi sodelovanja z zagrebškim Dinamom okrepil ljubljansko Olimpijo, je pred leti veljal za enega največjih nogometnih upov pri naših južnih sosedih. To potrjuje tudi dejstvo, da je pred naše kamere stopil že pri 11 letih, ko je veljal za najboljšega nogometaša izjemno močne zasedbe kluba iz hrvaške prestolnice.

Antonio Marin je svojo nogometno pot začel v dresu kluba NK ZET 1927. Njegov talent je bil prevelik za omenjeni klub, zato je leta 2009, ko je štel osem let, iz zagrebškega nižjeligaša prestopil k hrvaškemu velikanu, Dinamu iz Zagreba. Z mladinci se je dvakrat prebil do četrtfinala Lige prvakov in zaigral v finalu prestižnega Premier League International Cupa, kjer je z ekipo klonil proti Bayernu iz Münchna. Med drugim je v svojih najstniških letih zadel za zmago proti Manchester Cityju in Villarealu, se podpisal pod dva gola proti Chelseaju v četrtfinalu mladinske Lige prvakov ter navduševal na tekmah proti Atalanti, Liverpoolu, Tottenhamu in Arsenalu.

Antonio Marin je lani z Dinamom na povratni tekmi proti praški Sparti izpadel iz kvalifikacij za Ligo Evropa.
Antonio Marin je lani z Dinamom na povratni tekmi proti praški Sparti izpadel iz kvalifikacij za Ligo Evropa. FOTO: AP

Napadalec, ki se najbolje znajde na položaju levega krila, si mesta v začetni enajsterici članske zasedbe Dinama ni mogel zagotoviti, v zadnjih letih pa je izkušnje nabiral v dresih Monze, Lokomotive, Šibenika in Rijeke. Hrvaški mediji so pred tremi leti namigovali, da Dinamo zanj zahteva vsaj 10 milijonov evrov, od takrat pa je njegova nogometna kariera šla le še navzdol. Po podatkih portala Transfermarkt se je njegova tržna vrednost med junijem 2022 in junijem 2023 gibala okoli 1,8 milijona evrov, v zadnje pol leta pa se je spustila na okrogel milijon. Z Zagrebčani je v zadnjih dneh dosegel dogovor o prekinitvi pogodbe, ki ga je sicer s klubom vezala do konca sezone, ter okrepil vrste Olimpije iz Ljubljane.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 01. 2024 11.54
+1
Če bi bil res tako kvaliteten, potem ne bi končal v povprečni ekipi Olimpije, ampak kje v drugi resnejši ligi od Slovenske.
Pojma_Nimaste
18. 01. 2024 13.34
Tud Olimpija je lahko odskočna deska če je nogometaš kvaliteten... zdaj se ima za pokazat.. je pa res da je večja odskočna Dinamo, tako da če se tam ni izkazal je njegova kvaliteta res pod vprašajem ampak pustmo se presenetit..