Nogomet

NZS prisluhnila Muri in prestavila tekmo s Koprom

Ljubljana, 19. 02. 2024 21.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na spletni strani državnega prvenstva zapisala, da je sredin dvoboj 22. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Muro prestavljen. Razlog so težave nekaterih nogometašev Mure po nedeljskem navijaškem incidentu v Fazaneriji na tekmi proti Mariboru.

"Vodja tekmovanj NZS je na podlagi določil 15. člena tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklep, da se tekma 22. kroga med Koprom in Muro prestavi," je v izjavi za javnost zapisala NZS.

"Mura je na vodstvo tekmovanja naslovila prošnjo za prestavitev tekme zaradi odsotnosti petih igralcev, ki so utrpeli poškodbe med tekmo 21. kroga. Vodja tekmovanj ugotavlja, da je glede na veljavne predpise izkazan upravičen razlog in so podani pogoji za prestavitev tekme, zato se prošnji za prestavitev tekme ugodi, ta pa se odigra v drugem terminu. Nov termin bo znan naknadno," so še dodali.

Naslednji dvoboj ekipo iz Murske Sobote predvidoma čaka v nedeljo, ko v Fazanerijo prihaja ekipa iz Radomelj.

NZS je v nedeljo v odzivu na dogodek v Murski Soboti, kjer je eksplozivno telo poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog, zapisala, da so na zvezi ogorčeni in pretreseni ter da bo treba potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom.

Medtem je uvedla disciplinski postopek v zvezi z incidentom v Murski Soboti. "Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb in uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom," so zapisali pri NZS.

"Še enkrat želimo poudariti, da ima NZS ničelno toleranco do nasilja in dogodek v Murski Soboti najstrožje obsojamo. Žal nam je za vse, ki so bili v incidentu kakorkoli prizadeti. Obenem gre za precedenčni primer, saj se je prvič v Sloveniji zgodilo, da tekma ni bila dokončana, zato je odločitev disciplinskega sodnika pomembna tudi za prihodnost," še na spletni strani dodaja NZS.

Navijaški incident na nedeljski tekmi med Muro in Mariborom je povzročil množično ogorčenje in pozive pristojnim k ukrepanju. Nanj so se odzvali tudi vladni predstavniki, premier Robert Golob ga je označil za primer huliganstva. Policijska preiskava se medtem nadaljuje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rob3rt
20. 02. 2024 14.37
Muraši niso sposobni odigrati tekme, so pa seveda sposobni menjati trenerja, kaj je ta tudi bil poškodovan, pa ne more nadaljevati z delom? :O
lakala28
20. 02. 2024 11.46
+2
Očitno je skrajni čas, da se zlatkotov pristop k navijanju nepreklicno in za vedno konča. Viole in NK Maribor je potrebno tokrat maksimalno obremeniti s prepovedmi in kaznimi, da bodo enkrat za vselej doumeli, da so več kot prestopili prag normalnega na nogometni tekmi 1. lige, vsem ostalim pa v poduk, kaj iz tega sledi. KLUB je tisti, ki bo vlekel ločnice, ne pa vlada in zakon. KLUB naj prepoved vstop na tekmo krete.nom, ki tam nimajo kaj iskati. In ko kdor prestopi rubikon, naj se ve kaj sledi. Tudi Zoki na košarkarski tekmi KK Olimpija je to izkusil, pa je bil manj kriv, kot ta psihič v nedeljo.
Delavec_Slo
20. 02. 2024 09.33
+4
O so bili zmožni prestavit tekmo, kapo dol!
Darko32
20. 02. 2024 09.06
+8
Ugotoviti od kje je priletelo in tisti klub izključiti iz vseh tekmovanj. Nemoremo to govoriti kot huliganstvo ampak kar nevarno barbarstvo.
caspera1
20. 02. 2024 09.15
+7
coca.eskim
20. 02. 2024 11.28
+2
Nas so že 25 let nazaj snemali na takih tekmah. Prepričan sem, da je vse posneto.
rob3rt
21. 02. 2024 19.10
Jaz tudi, pa tudi to, da če bi bilo na posnetkih vidno, da je priletelo s tribune z Violami, bi že zdavnaj to bilo na vseh televizijah in spletnih straneh.