Nogomet

O čem sva govorila z Modrićem? Naj ostane med nama

Ljubljana, 13. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Izidor Kordič, Tomaž Lukač
Komentarji
18

Selektor Slovenije Matjaž Kek ni želel razkriti, o čem je tekla beseda med njim in hrvaškim kapetanom takoj po zgodovinski slovenski zmagi, ki pa je bila hitro pozabljena, predvsem zaradi slabega rezultata na Cipru. "Ne bomo iskali alibijev, ampak še naprej verjamemo v te fante, ki so večkrat pokazali, da nanje lahko računamo," po kar nekaj (ne)prespanih nočeh pravi selektor Kek, ki se je dotaknil tudi četrtfinalnih dvobojev Lige prvakov. Vse to in še več v novi epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal!.

"Nisem dobro spal po Cipru, ne glede na to, da bi bil glede na razpored uspeh osvojiti že štiri točke. To, kar se je zgodilo na Cipru, ni dobro. Treba je biti dovolj samokritičen in objektiven. Na ta način Slovenija ne bo mogla delovati," je neposreden selektor Matjaž Kek, ki je prevzel odgovornost za slabo igro reprezentance. "Z mano na čelu smo na tretji tekmi, po težki seriji in dveh potovanjih razočarali predvsem sebe. Ni bil slab en ali dva, slabi smo bili vsi," pravi in in dodaja, da je zaskrbljujoče predvsem to, kako je Slovenija izgubila: "Ni težava, če izgubiš, ko imaš priložnosti in nasprotnikov vratar preprosto odlično brani. Ampak to se na Cipru ni zgodilo. Mi smo bili slabi."

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: 24ur.com

Nogometna javnost je po presenetljivi, a povsem zasluženi zmagi proti Hrvaški v prvem krogu pričakovala več. Četudi so Kekovi izbranci nato izgubili v Rusiji, so pokazali pravi pristop in kakovost. Na Cipru ni bilo videti ničesar od naštetega. "Pričakovanja javnosti so vedno visoka in to je edino pravilno. Ne smemo biti zadovoljni s povprečnostjo. Porušili smo dober del tistega, kar smo gradili. Takšna tekma se zgodi, ampak moraš biti dovolj samokritičen, da vidiš, kje so težave, in jih odpraviš," odgovarja Kek, ki je že po uspehu v Stožicah opozarjal in spuščal žogo na tla: "Nimam rad evforije, pa tudi tragedije ne. Ni vse slabo. Je pa bila tista tekma s Ciprom slaba. Napake se dogajajo, ni težava v tem. Na živce mi je šlo obnašanje na igrišču. Mahanje z rokami dveh, treh igralcev nikakor ni v redu. Ne moremo reči, da fantje niso želeli, ampak niso igrali tako, kot smo se dogovorili, čeprav so pred tem na kar nekaj tekmah dokazali, da lahko funkcioniramo, če se držimo dogovorjenega."

Povratne tekme s Hrvati se veseli. "Tam bodo 'napaljeni', nabrušeni, tako rekoč gorelo bo. In takrat bomo videli, ali smo pravi. Manjka nam ena točka, kvalifikacije so še dolge. Zdaj ne smemo iskati alibijev, ampak se moramo osredotočiti na zgodbo in verjeti vanjo." 

Gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal Matjaž Kek se je z Izidorjem Kordičem in Tomažem Lukačem pogovarjal tudi o veliki zmagi nad Hrvaško, razočaranju na Cipru in fenomenu Luke Modrića.

Kakšni pa so bili odzivi s Hrvaške, kjer si je Kek ustvaril veliko nogometno ime? "Povezan sem s Hrvaško in jasno je, da so potem odzivi različni. To tekmo sem videl v nenavadni atmosferi. Pred tekmo, med njo in po njej je bilo vse super korektno. Hrvati so sprejeli dejstvo, da so enkrat morali izgubiti. Sem pa prejel nekaj zelo zanimivih sporočil, ampak bodo ostala le na mojem telefonu," pravi Kek, zanimalo pa nas je tudi, o čem sta govorila s kapetanom Hrvaške, Luko Modrićem, tik po koncu tekme, ko so ju ujele kamere: "To bo ostalo med nama. Poznava se in povsem normalno je, da po tekmi izmenjaš nekaj besed. Tudi Modrić, kapetan Hrvaške, je vse izpeljal izredno korektno. To je nogometaš, ki daje pečat svetovnim podprvakom, daje pečat kraljevemu klubu. Lahko smo videli, zakaj je tako uspešen. Pri teh letih je Real Madrid na sredini igrišča še vedno odvisen od Luke Modrića. Smo ga pa uspešno zaustavili, predvsem njegovo zadnjo podajo. Tega, da bo veliko pri žogi in da bo imel uspešne podaje, se ne da preprečiti. Smo pa imeli v glavi, da moramo hrvaški zvezni vrsti preprečiti tisti 'zadnji pas', ki pripelje napadalce v položaj za gol, in to nam je uspelo," zmago na sosedskem derbiju komentira Kek, a v isti sapi dodaja: "Kaj mi pomaga, če sem premagal Hrvate, ko pa sem potem izgubil na Cipru. Moje razočaranje po tekmi na Cipru je bilo precej večje kot veselje po zmagi nad Hrvaško."

Luka Modrić
Luka Modrić FOTO: Miro Majcen

Dotaknili smo se tudi hrvaškega klubskega nogometa, predvsem Dinama, ki se je uvrstil med osem najboljših v Evropski ligi, pred letom dni pa se je odkrito spogledoval prav s Kekom in ga novačil. "Dinamov uspeh ni naključje. Uspelo mu je z dvema različnima strokovnima štaboma. Ob Crveni zvezdi je Dinamo razmišljanje v tem prostoru zapeljal korak naprej. Dolgo časa je vlagal, ustvaril je bazo mladih igralcev in zdaj žanje uspehe tega načrtovanega dela. Znali so prepoznati ogromno talenta in ga, kar je še pomembnejše, tudi razvijati," klub, ki mu je na klopi Rijeke v sezoni 2016/17 "odvzel" naslov hrvaškega prvaka, hvali Kek. "Sistem in organizacija dela pri Dinamu sta izjemna. V pravem trenutku pripeljejo nove igralce, ki nadgradijo moštvo. Ne govorimo samo o tekmi proti Tottenhamu. Tudi Krasnodar so morali premagati. Tudi skupinski del je bilo treba osvojiti. Bo pa zanimivo videti, kaj bo letos v hrvaškem prvenstvu, v katerem jim Osijek diha za ovratnik," dodaja.

Veseli se tudi povratnih tekem četrtfinala Lige prvakov. Navdušen je bil že po prvih obračunih. "Dve dobri tekmi smo videli. Izjemno gledljivi. Brez atmosfere, brez navijačev, a še vedno fantastični za gledalca. Liverpool drugače igra na polnem Anfieldu, tudi rezultat je na strani Reala, se pa lahko zelo hitro, z enim golom Angležev, tekma odpre. Zagotovo pa je Real favorit, ker je že večkrat pokazal, da zna igrati na rezultat. Zidane ima izjemne krilne nogometaše, ki te lahko v vsakem trenutku kaznujejo," pravi pred torkovo tekmo, pred sredino med PSG-jem in Bayernom pa Bavarcev ne želi odpisati. "Bayernu se pozna odsotnost Lewandowskega. Če ne bodo našli morilskega instinkta, bo sama posest žoge premalo. Če Lewandowski ne bo igral, zdaj ko Bayern preprosto mora zmagati, je PSG v prednosti. To, kako je PSG zmagal, mi je bilo zelo všeč. Izkoristili so svoje priložnosti in pokazali, zakaj igralci, kakršna sta Mbappe in Neymar, napravijo takšno razliko. Hiter pretok žoge, odlično zaključevanje akcij. Dve tekmi, ki ju nestrpno pričakujem, pa čeprav ne obožujem sedenja pred televizorjem in celotedenskega gledanja nogometa," zaključuje selektor slovenske nogometne reprezentance.

Slovenija je fantastično začela kvalifikacije in veliko slabše nadaljevala ...
Slovenija je fantastično začela kvalifikacije in veliko slabše nadaljevala ... FOTO: Miro Majcen
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pop TV prašiči
24. 04. 2021 14.06
Naj ostane...😁
Mother Russia
13. 04. 2021 16.16
+2
Ma, "kkkapo dol" Srečko je za Matjaža preprosto - Tito!
Rudar
13. 04. 2021 11.47
-3
Mogoče ga je vorašal, če bi igral za Maribor.
Andrej Volaj
13. 04. 2021 10.37
+5
naj res ostane med njima, saj nobenega ne zanima 😉
Pa kaj
13. 04. 2021 10.37
-2
ti raje razmisljaj o tekmi leta proti gibraltarju...
?emaludin Peraji?
13. 04. 2021 10.22
+2
lab123
13. 04. 2021 10.18
+2
Zihr hoce za Slovenijo spilat,fehtar za drzavljanstvo 🤣
cool1
13. 04. 2021 10.14
+3
Modrič se je pač še enkrat opravičil tudi Keku, ker je takrat poslal našega slovenskega sodnika Skomino v tri mamine, ko je ta sodil tekmo Reala.... To mu ne bomo pozabili, prav zato, ker Skomina ni nič napačno sodil, vse je bilo korektno !
pepi bolcev
13. 04. 2021 10.10
-3
Veliki stajerski nakladac
cool1
13. 04. 2021 10.16
+5
Štajerc je kar v redu , če ga primerjamo proti tebi, Hrvat pa je vprašljiv, zelo !
pepi bolcev
13. 04. 2021 11.38
-3
Ja, cool proti tebi. Super slovenscina! Cestitam! A si ti tud hrvat?
cool1
13. 04. 2021 18.32
+3
Ne , jaz sem rojen mariborčan , kaj bi te ti rad hepan ?
MikeMike
13. 04. 2021 09.42
+2
Mogoče, kje so špikani čevapi najboljši v SLO in CRO?
Sne?er All in
13. 04. 2021 09.15
+7
Mogoče sta se kaj o stavnicah pomenila?
Bratranec od Refika.
13. 04. 2021 09.08
+3
Tako je zelo pomemben pogovor ,ki Modriču veliko pomeni...🤸
janimir
13. 04. 2021 08.17
+4
Poslal ga je tja, kamor sodnika Skomino pred par leti. Vaš heroj najbolj precenjen igralec v zgodovini nogometa.
janimir
13. 04. 2021 08.14
+4
Omenjal mu je mater slovensko, tako kot Skomini. Vaš idol, hrvaški nosonja.
janimir
13. 04. 2021 08.11
+4
Mogoče mu je vaš heroj - hrvaški nosonja je.al mater slovensko tako kot Skomini.