Nogomet

Ob Božiću v tabor vijoličastih še Urata in Kolar

Maribor, 23. 06. 2023 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
5

Nogometni klub Maribor se je okrepil še z dvema nogometašema. Nova člana kluba sta postala Japonec Itsuki Urata in Hrvat Marko Kolar. Urata je sklenil pogodbo do konca prihajajoče sezone, Kolar pa bo v vijoličastem dres ostal predvidoma do konca tekmovalnega obdobja 2024/25. Maribor je na spletni strani sporočil, da je polnopravni član kluba postal tudi Marko Božić, ki je za vijoličaste preteklo sezono igral kot posojen nogometaš italijanskega Frosinoneja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Itsuki Urata bo postal prvi Japonec, ki je kdajkoli zaigral v Ljudskem vrtu. Gre za levega bočnega nogometaša, ki je nazadnje igral za hrvaški Varaždin. Zanj je v minuli sezoni igral na 27 tekmah in prispeval dve podaji. Kariero je začel pri JEF Unitedu, kasneje pa ga je pot vodila še v Brazilijo, kjer je igral za klub PSTC iz Parane. Nato se je vrnil na Japonsko, kjer je kot posojen nogometaš JEF Uniteda zastopal še barve Ryukyuja in Giravanza iz Kitakjušuja. Marca 2019 se je preselil v Ukrajino, kjer je igral za Zorjo iz Luganska, avgusta 2020 pa je okrepil vrste Varaždina. 

Zanj je na skupno 63 tekmah dosegel dva gola in osem podaj. Za japonsko izbrano vrsto je igral v mlajših selekcijah do 18, 19, 21 in 23 let. "Zaradi poškodbe Nacha Guerrica, ki bo kar nekaj časa izven pogona, smo se morali odzvati tudi z iskanjem nove rešitve na levi strani obrambne vrste. Naš izbor je Urata, ki bo poskrbel, da bomo imeli vse igralne položaje podvojene. Po svojih značilnostih je podoben Sikošku, vrzel, ki je nastala najprej z njegovo in zdaj še z Nachovo poškodbo, bomo zapolnili z igralcem, ki smo ga spremljali v dresu Varaždina in ga tudi Damir Krznar zelo dobro pozna," je v izjavi za klub dejal športni direktor Marko Šuler.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Marko Kolar prihaja iz Wisle Plock brez odškodnine, z odstotki od naslednjega prestopa nekdanjemu klubu. Želeli smo različna profila napadalcev, Marko je drugačen od Skuke. Je igralec, ki je zelo gibljiv in ima izredno energijo. Dogovorili smo se za dvoletno pogodbo, moštvu se lahko priključi takoj. Deloval je že pod nadzorom našega trenerja in verjamem, da se bo hitro prilagodil zahtevam," pa je o naslednjem novincu v vijoličastem dodal Šuler. Osemindvajsetletni Kolar je nogometno pot začel pri zagrebškem Dinamu, na Hrvaškem je v članski konkurenci igral za Lokomotivo, Inter Zaprešić in Sesvete, med igranjem v tujini pa je skupaj zbral več kot 100 nastopov na Poljskem za Wislo iz Krakova in Wislo Plock ter nizozemski Emmen.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Maribor je na spletni strani sporočil, da je polnopravni član kluba postal tudi Marko Božić, ki je za vijoličaste preteklo sezono igral kot posojen nogometaš italijanskega Frosinoneja. Petindvajsetletni Božič je minulo sezono za Maribor odigral 41 tekem v vseh tekmovanjih in zabil osem golov. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25. "Frosinone in igralec sta pokazala veliko mero razumevanja, tako da peljemo skupno zgodbo naprej. Z Markom smo sklenili dogovor do leta 2025. Vemo, kaj dobimo z njim. Nismo skrivali, da smo ga želeli zadržati, saj je pustil viden vtis, ob Vipotniku, Toliću in Brniću z največjim učinkom v ofenzivnem delu," je za spletno stran dejal športni direktor kluba Marko Šuler.

"Veliko se je govorilo o tem, da bi se lahko vrnil, in vesel sem, da se je zamisel uresničila. Od prvega dne mi je bilo všeč, kakšnega sprejema sem bil deležen s strani kluba, strokovnega štaba, navijačev, ljudi v mestu. Odločitev o vrnitvi v Maribor je bila lahka. Izšlo se je hitro in na najlepši način, kot bi vmes le imel kratek premor po prejšnji sezoni," pa je dejal Božić.

Kariero je sicer začel pri Admiri in se nato že v mlajših selekcijah pridružil Rapidu. V članski karieri je igral za Stadlau, drugo ekipo dunajskega Rapida, pred prihodom v Frosinone pa je že preizkusil slovenske zelenice pri Kalcerju iz Radomelj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdravko Lajh 1
01. 07. 2023 08.53
FANTJE, zdaj pa bo ... gremo do konca... pa tudi, če bo to obstanek v ligi
nomis1
24. 06. 2023 08.13
+1
to so drugorazredni nogometaši še za slovensko ligo ...
borjac
23. 06. 2023 21.38
+2
So pa res nadarjeni ti Mariborčani, za predstavitve novih nogometašev in prikaza podpisa novih pogodb, dali so jima tako majhno mizico za podpisovanje, mogoče pa bi kar na kolenu podpisovali, kaj niti ene spodobne mize nimajo več v Mariboru, so vse popapcali.
smajser1
23. 06. 2023 21.36
+1
Na vsaki poziciji hocemo met dva...pa dva nista za enega solidnega....spet polom letos....nobene okrepitve torej....a moj Maribor...
Štanjkol
23. 06. 2023 21.18
+2
Jake okrepitve LOL