Nogomet

Ob prenosih tekem Premier League zvočna podlaga iz videoigre FIFA 20

London, 08. 06. 2020 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nadaljevanjem sezone v Premier League je televizija Sky Sports napovedala, da bodo lahko njihovi gledalci tekme elitnega otoškega prvenstva spremljali z zvočno podlago iz videoigre FIFA 20. Omenjena igra se ponaša s široko paleto navijaških pesmi, ki bodo gledalcem pomagale začutiti vsaj delček vzdušja s polnih stadionov.

Jamie Vardy, napadalec Leicester Cityja in nekdanji angleški reprezentant, med tekmo s Southamptonom.
Jamie Vardy, napadalec Leicester Cityja in nekdanji angleški reprezentant, med tekmo s Southamptonom. FOTO: AP
Tudi predsednik LaLige Javier Tebas je napovedal, da si bodo gledalci, ki bodo spremljali tekme elitnega španskega prvenstva, lahko tekme "obarvali"z virtualnim vzdušjem. "Sodelovali smo z EA Sports in norveškim podjetjem, ki je specializirano za virtualno vzdušje v njihovi igri FIFA. Ko jo igraš, lahko slišiš pravo vzdušje različnih stadionov. Virtualno vzdušje bo nekaj zelo dobrega. Če pa si bo kdo želel spremljati tekmo brez tega, pa bo to prav tako lahko storil," je napovedal Tebas.

Videoigre so se v zadnjih mesecih izkazale za najuporabnejšo vez med športniki in navijači, ki so ob spremljanju virtualnih obračunov vsaj malce pozabili na pomanjkanje "pravih" športnih dogodkov. A pred povratkom otoške Premier League ima televizija Sky Sports v sodelovanju z razvijalcem videoiger, podjetjem EA Sports, še večje načrte ‒ uporabiti navijaške napeve iz videoigre FIFA 20 in tako vsaj malce popestriti prenose prihajajočih tekem, na katerih seveda ne bo gledalcev. 

Za podobno potezo so se ob nadaljevanju tekmovanja odločili tudi v nemški 1. Bundesligi, kjer so kot prvi od najmočnejših petih prvenstev ponovno zagnali dogajanje. Nemški gledalci so med prenosom lahko prav tako vklopili posneto vzdušje s stadiona, Sky Sports pa zdaj obljublja "zvoke in navijaške pesmi", ki pripadajo posamezni ekipi oziroma stadionu. Tako želijo v domove kljub praznim tribunam prenesti "živahno vzdušje", ki je tako značilno za otoški nogomet. 

Izbor navijaških pesmi iz videoigre FIFA 20:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

'Želimo najboljšo možno izkušnjo za gledalce'
"Ob dvomesečni ustavitvi športnih dogodkov smo porabili veliko časa za razmislek o novih načinih prenašanja tekem, s katerimi bi združili navijače, četudi se ne morejo družiti ob gledanju tekme," je v izjavi za javnost dejal generalni direktor Sky Sports Rob Webster. "Želimo najboljšo možno izkušnjo za gledalce Sky Sports, četudi ne morejo biti na stadionih," je dodal.

Skupno naj bi televizija Sky Sports prenašala še 64 tekem, posneto vzdušje pa bo mogoče poljubno prižgati oziroma ugasniti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
09. 06. 2020 12.30
+3
tudi na stadionu bi igralci lahko bili delezni tega...da jim dajo na zvocnike podlago navijanja...
Dany75
09. 06. 2020 12.29
tudi na stadionu bi igralci lahko bili delezni tega....
COVID21
09. 06. 2020 10.48
+4
Na T2 bom uzival ob prenosu crne slike na Sportklubu 👏👏 United group, hvala, banda pozresna 🤬🤬
tonchek
08. 06. 2020 19.44
+5
mejacrnikal
08. 06. 2020 14.55
-9