Nogomet

Ob visoki zmagi Chelseaja s štirimi zadetki zablestel Cole Palmer

London, 15. 04. 2024 23.01 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

V angleški Premier ligi je zaključno dejanje 33. kroga pripadlo Chelseaju in Evertonu. Na Stamford Bridgeu je znova v polnem sijaju zasijal Cole Palmer, ki je ob zmagi s 6:0 kar štirikrat zatresel mrežo gostov.

Prvi so resneje zapretili gostje iz Liverpoola, toda prazen gol z neposredne bližine je zgrešil Beto. Na drugi strani je opozorilo Evertona prebudilo Londončane, ki so ekspresno odgovorili. V 13. minuti je namreč Cole Palmer s preigravanjem med nogami osmešil Jarrada Branthwaitea, nato pa po dvojni podaji z Nicolasom Jacksonom poskrbel za zgodnje vodstvo Chelseaja. 

Cole Palmer je postal prvi nogometaš Chelseaja, ki je zadel na sedmih zaporednih premierligaških tekmah na Stamford Bridgeu

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši posameznik bluesov v letošnji sezoni je ponovno zatresel mrežo v 18. minuti, ko je izkoristil odbitek po strelu senegalskega napadalca. Palmer je nato po vsega 29. minutah igre prišel do hat-tricka. Veliko napako si je privoščil Jordan Pickford, 21-letni Anglež pa je s svojo manj dominantno desno nogo žogo z velike razdalje poslal v prazno mrežo.

Cole Palmer je na zadnjih dveh domačih tekmah dosegel dva hat-tricka. Toliko hat-trickov so v svoji celotni premierligaški karieri zbrali Eden Hazard, Paul Scholes, Steven Gerrard, Sadio Mane, Riyad Mahrez, Gareth Bale in Alexis Sanchez.

Tik pred odhodom na odmor je v polno zadel še Jackson, ki je v kazenskem prostoru Evertona lepo sprejel podajo Marca Cucurelle in jo pretvoril v zadetek. V drugem delu igre se je po dobri podaji Mihajla Mudrika v imenitni situaciji znova znašel Palmer, ki je tokrat nekoliko slabše reagiral in s preslabotnim strelom omogočil obrambo Pickfordu. 

Statistika Chelsea - Everton
Statistika Chelsea - Everton FOTO: Sofascore.com

Je pa nekdanji igralec Manchester Cityja svoj 20 zadetek v letošnji sezoni Premier lige dosegel v 64. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki. S tem se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Erlingom Haalandom.

Za bizarne scene sta pred izvajanjem najstrožje kazni sicer poskrbela Noni Madueke in Nicolas Jackson, ki sta želela odvzeti strel Palmerju. V tem primeru lahko največ krivde pripišemo trenerju Mauricu Pochettinu, ki odgovornost o izbiri izvajalca prepušča kar igralcem samim. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zaključku tekme sta za končnih 6:0 poskrbela rezervista Ben Chilwell in Alfie Gilchrist. Chilwell je prodrl po levi strani in ogrozil vrata gostov, žogo pa je po posredovanju angleškega čuvaja mreže v gol pospravil mladi Gilchrist, ki se je v dresu prvega moštva sploh prvič vpisal med strelce.  

Alfie Gilchrist
Alfie Gilchrist FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 33. krog, Premier liga:

Newcastle - Tottenham 4:0 (2:0)
Isak 30., 51., Gordon 32., Schar 87.

Nottingham Forest - Wolverhampton 2:2 (1:1)
Gibbs-White 45+1., Danilo 57.; Cunha 40., 62.

Manchester City - Luton 5:1 (1:0)
Hashioka 2./ag., Kovačić 64., Haaland 76./11m, Doku 87., Gvardiol 90+3.; Barkley 81.

Burnley - Brighton 1:1 (0:0)
Brownhill 74.; Murić 79./ag.

Brentford - Sheffield United 2:0 (0:0)
Arblaster 63./ag., Onyeka 90+3.

Bournemouth - Manchester United 2:2 (2:1)
Solanke 16., Kluivert 36.; Fernandes 31., 65./11m

Liverpool - Crystal Palace 0:1 (0:1)
Eze 14.

West Ham - Fulham 0:2 (0:1)
Pereira 9., 72.

Arsenal - Aston Villa 0:2 (0:0)
Bailey 84., Watkins 87.

Chelsea - Everton 6:0 (4:0)
Palmer 13., 18., 29. 64./11m, Jackson 44., Gilchrist 90.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.