Nogomet

Iličić podal za zadetek Muriela ob zmagi Atalante v Torinu, Inter učinkovit

Ljubljana, 21. 08. 2021 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

S tekmama med Interjem in Genoo ter Verono in Sassuolom se je začela 120. sezona elitne italijanske nogometne lige. Inter, ki brani naslov prvaka, je goste iz Genove ugnal s 4:0, Sassuolo pa je zmagal v Veroni s 3:2. Atalanta je v večernem terminu z 2:1 zmagala v Torinu, Empoli pa je z 1:3 izgubil proti Laziu.

Inter, pri katerem je kapetan Samir Handanović branil celo tekmo, je temelje prve zmage v novi sezoni postavil že v prvem polčasu, ko sta zadela Milan Škrinjar v šesti in novinec Hakan Calhanoglu v 14. minuti. Za nekaj trenutkov je bil med strelci tudi Ivan Perišić, toda sodniki so po pregledu z video-tehnologijo njegov zadetek iz 45. minute razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Milanska ekipa, ki jo po odhodu Antonia Conteja s trenerske klopi vodi Simone Inzaghi, je v 56. minuti ostala še brez enega zadetka zaradi pregleda z VAR, takrat bi bil strelec Calhanoglu, v 71. minuti pa je bil blizu gola tudi novinec v napadu Edin Džeko, ki je menjava za Romeluja Lukakuja, novega-starega člana Chelseaja. V 74. minuti pa je zmago modro-črnih le potrdil Arturo Vidal, piko na i pa je z golom z glavo v 88. minuti postavil še Džeko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Verona, h kateri je pred kratkim iz Aluminija prestopil David Flakus Bosilj, ki se bo sprva kalil v njeni mladinski ekipi, je že ob koncu prvega polčasa ostala brez izključenega Miguela Velosa, a takrat že zaostajala z 0:1, potem ko je v 32. minuti zadel Giacomo Raspadori. V 51. minuti je vodstvo Sassuola podvojil Filip Djuričić, sicer podajalec pri prvem zadetku.

Mattia Zaccagni je v 72. minuti Verončane vrnil v igro, ko je zadel z bele pike, a le malce zatem je Hamed Junior Traore z golom za 3:1 potrdil zmago Sassuola. V 90. je Zaccagni zadel še enkrat za domače, a je bil to le kozmetičen popravek izida.

Edin Džeko (na sliki v sredini) se je razveselil svojega prvenca v dresu milanskega Interja.
Edin Džeko (na sliki v sredini) se je razveselil svojega prvenca v dresu milanskega Interja. FOTO: AP

Atalanta z dobrim Iličićem do prvih treh točk v sezoni
Obračun Torina in Atalante se je končal z zmago slednje. Josip Iličić, ki je bil blizu odhoda v Milan, za zdaj pa ostaja v Bergamu, je začel v prvi postavi, ta pa je povedla v šesti minuti, ko je prav po Iličićevi podaji z roba kazenskega prostora zadel Luis Muriel.

Torino, ki je pozneje imel tudi nekaj priložnosti, je izenačil v 79. minuti prek Andree Belottija. Že v sodniškem dodatku pa je Atalanta, pri kateri je slovenski reprezentant igral do 56. minute, prišla do zmagovitega zadetka, pod katerega se je podpisal Roberto Piccoli.

Empoli, pri katerem je Petar Stojanović igral do 83. minute in dobil en rumeni karton ter pri katerem Leo Štulac ni dobil priložnosti za igro, je moral priznati premoč Laziu. Vsi štirje zadetki so padli že v prvem polčasu.

Filippo Bandinelli je v četrti minuti domače, ki so dvakrat tudi zatresli okvir vrat, popeljal v vodstvo, zatem pa je Lazio do preobrata in zmage prišel po golih Sergeja Milinković-Savića (6.), Manuela Lazzarija (32.) in Cira Immobileja (41./11 m).

Italijansko državno prvenstvo, 1. krog, izidi (sobota):
Inter - Genoa 4:0 (2:0)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter).
Verona - Sassuolo 2:3 (0:1)
Empoli - Lazio 1:3 (1:3)
Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.