Nogomet

Ob zaključku Premier league se na tribune vračajo navijači

London, 05. 05. 2021 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Vodstvo angleške Premier League je sporočilo, da se bo v zadnjih dveh krogih državnega nogometnega prvenstva omejeno število navijačev lahko vrnilo na stadione. Več bo znanega po 10. maju, ko bo padla dokončna odločitev vlade o pogojih za obisk tekem.

Tekme v angleškem prvenstvu že od junija potekajo brez gledalcev, razen kratkega obdobja konec lanskega leta, ko je bilo dovoljeno manjše število navijačev na stadionih, preden se je število primerov okuženih z novim koronavirusom znova povečalo. Navijači, a le domačega moštva, se bodo v omejenem številu na tribune stadionov znova vrnili po 17. maju v skladu z vladnim načrtom za omilitev protikoronskih ukrepov v Angliji, je poročanje angleških medijev povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Navijači se bodo na stadione predvidoma lahko vrnili v manjšem obsegu, dokončna odločitev vlade o predvidenih pogojih pa bo objavljena najkasneje do 10. maja," so sporočili iz lige. Prevideno je, tudi glede na malce spremenjeni razpored zaključka PL, da bo vsako moštvo vsaj eno tekmo odigralo doma in z navijači na tribunah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Po posvetovanju s klubi so se dogovorili, da tekme zaradi različnih operativnih izzivov in potrebe po doslednem pristopu ne bodo odprte za gostujoče navijače, hkrati s tem pa se bodo povečale možnosti za navzočnost domačih navijačev," so še zapisali v sporočilu za javnost. 

Premier league je prejšnji teden potrdila, da je bil razpored tekem spremenjen, tako da lahko vsak klub pred koncem sezone odigra eno domačo tekmo s svojimi navijači. Predzadnji krog bo na sporedu 18. in 19. maja, zadnje tekme v sezoni pa 23. maja.

V finalu ligaškega pokala 25. aprila je 8000 gledalcev na tribunah gledalo, kako je Manchester City premagal Tottenham, medtem ko v finalu pokala FA ta mesec pričakujejo 21.000 navijačev.

Navijači se bodo lahko v omejenem številu vrnili na tribune.
Navijači se bodo lahko v omejenem številu vrnili na tribune. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.