Nogomet

Obdukcija potrdila domneve: Astori umrl zaradi srčnega zastoja

Videm, 06. 03. 2018 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Torkova obdukcija v Vidmu je pokazala, da je v nedeljo preminuli kapetan Fiorentine Davide Astori v spanju umrl zaradi zastoja srca. Enaintridesetletni Astori je bil skupaj z ekipo v Vidmu, kjer bi moralo moštvo v nedeljo odigrati prvenstveno tekmo serie A proti Udineseju.

Kot sta povedala zdravnika, ki ju je za obdukcijo pooblastilo tožilstvo, je Astori umrl zaradi srčne aritmije - upočasnjenega ritma srca. Nogometaša bodo v sredo premestili v Firence, kjer bo v tamkajšnjih prostorih Italijanske nogometne zveze tudi žalovanje. Pogreb v baziliki svetega križa (Basilica di Santa Croce) bo v četrtek.

Davide Astori je tragično preminil v nedeljo zaradi zastoja srca.
Davide Astori je tragično preminil v nedeljo zaradi zastoja srca. FOTO: AP

14 tekem v dresu italijanske reprezentance
Astori je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome. Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori, zato sta dresa s to številko upokojila. Fiorentina bo sicer Astoriju namenila novo, štiriletno pogodbo, denar - 1,3 milijona evrov letno - pa bo namenjen partnerici in hčerki preminulega nogometaša.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ve?ni optimist
08. 03. 2018 13.29
+2
Saj ne rečem, da ni prav, da bodo denar namenili družini. Jaz bi edino namenil družini ali družinam, ki je tega denarja 100.000 x bolj pomoči potrebna. Svojcem pa čim lažje prebolevanje izgube.
TITO 50
06. 03. 2018 21.50
+24
Tukaj pa je Fiorentina pokazala svetu kaj v tem profesionalizmu pomeni človeški obraz.
drimtim
06. 03. 2018 18.11
+58
Poteza kuba je vredna najvecjega spostovanja.kapo dol
Sputnik
06. 03. 2018 17.57
+52
lepa gesta od kluba in žalostno da tako mlad igralec umre zaradi srčne odpovedi