Nogomet

Obetavna predstava: nogometni upi remizirali z Angleži

Maribor, 11. 10. 2019 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v okviru priprav na evropsko prvenstvo - Slovenija ga bo med 13. in 27. junijem 2021 priredila skupaj z Madžarsko - v Mariboru odigrala prijateljsko tekmo z Anglijo in igrala neodločeno 2:2. Za Slovenijo sta zadela Dejan Petrovič in Janez Pišek.

Primož Gliha
Primož Gliha FOTO: Damjan Žibert

Izbranci slovenskega selektorja Primoža Glihe so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Pobuda je bila absolutno na strani Angležev, ki so imeli kar 70 odstotkov žogo v svoji posesti. V drugi polovici tekme so bili slovenski upi povsem konkurenčni in enakovredni tekmecem na nasprotni strani igrišča, predvsem sijajno pa so igrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Najprej je Dejan Petrovič v 82. minuti znižal na 1:2, izenačujoči gol pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška po močnem prostem strelu s 17 metrov dosegel Janez Pišek.

Slovenci se bodo v torek v Celju pomerili z Madžari, v četrtek pa jih čaka še pripravljalna tekma na Portugalskem.

Gliha je na priprave za prijateljski tekmi z Anglijo in Madžarsko povabil Adama Gnezdo Čerina (Nürnberg), Žana Celarja (Cittadella), Tomija Horvata (Mura), Luko Štora (Dynamo Dresden), Aljaža Ploja (Aluminij), Dejana Petroviča (Aluminij), Žana Zaletela (Celje), Jakoba Novaka (Celje), Dušana Stojinovića (Celje), Svena Šoštariča Kariča (Domžale), Matijo Roma (Domžale), Janeza Piška (Domžale), Žigo Freliha (Inter Zaprešič), Ariana Renerja (Tabor Sežana), Leona Severja (Tabor Sežana), Egzona Kryeziuja (Triglav), Žana Roglja (Triglav), Jana Mlakarja (QPR), Davida Zeca (Benfica) in Vitjo Valenčiča (Olimpija).

Izid:
Slovenija - Anglija 2:2 (0:1)
Petrović 82., Pišek 94.; Nketiah 39./11-m, Surridge 70.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jugatneme
12. 10. 2019 15.34
+2
Kaj pa napovedujejo stavnice in zvezde za nedeljsko tekmo z Avstrijo? Bo kaj sončnega ali megla?? samo vprašam?