Nogomet

Oblak bo dobil novega soigralca: Atletico krepi napad

Madrid, 10. 01. 2021 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski AS poroča, da je napadalec Lyona Moussa Dembele že prispel v Madrid, kjer ga čakata zdravniški pregled in nato podpis pogodbe s tamkajšnjim Atleticom. 24-letnik bo do konca sezone posojen, nato pa ga bodo lahko na Wandi Metropolitano odkupili za 35 milijonov evrov. Selitev naj bi bila uradno potrjena v ponedeljek.

Diego Simeone bo hitro dobil zamenjavo za Diega Costo.
Diego Simeone bo hitro dobil zamenjavo za Diega Costo. FOTO: AP

"Atletico Madrid in Lyon sta se dogovorila za prestop Mousse Dembeleja, čeprav do formalnega podpisa še ni prišlo. Napadalec naj bi danes (v nedeljo, op. a.) pristal v Madridu, kjer bo moral prestati zdravniški pregled. Gre za posojo do konca sezone z možnostjo odkupa za 35 milijonov evrov," so zapisali na spletni strani madridskega dnevnika AS

Strateg Colchonerosov Diego Simeone v Dembeleju vidi zamenjavo za Diega Costo, ki si bo že ta mesec po vsej verjetnosti našel nov klub. Dembele je lani v vseh tekmovanjih zabil 24 zadetkov, enega manj je dodal v sezoni 2018/2019. V tej sezoni pa ga ni več v načrtih Rudia Garcie, saj v vrstah Lyona nima več tako pomembne vloge, kar se je poznalo tudi na učinkovitosti – v 670 minutah, kolikor jih je odigral v v francoskem prvenstvu, je zgolj enkrat meril v polno. 

Potrditev tudi s francoske strani
Pred časom je govorice o prestopu za francoske medije potrdil tudi Lyonov športni direktor Juninho Pernambucano. "Dembele je prišel v mojo pisarno. Dejal mi je, da čuti, da je čas za slovo. V zadnjih tednih je izgubil nekaj motivacije. Pogovarjamo se z Atleticom, tudi Dembeleju pa je ta opcija všeč," je dejal nekdaj sijajni brazilski vezist. 

Dembele ima kljub 24 letom za seboj že precej pisano igralsko kariero. Kot mladi up PSG-ja v Parizu ni dočakal priložnosti, zato je leta 2012 odšel k londonskemu Fulhamu. Za kočarje je skupno zbral 64 tekem, v sezoni 2013/2014 je okusil tudi slast nastopanja v Premier League. Po odlični sezoni 2015/2016, ko je v drugi angleški ligi prispeval 15 zadetkov in sedem asistenc, je prestopil k škotskemu Celticu, od tam pa dve leti kasneje nazaj v rodno Francijo, k Lyonu, ki je zanj odštel kar 22 milijonov evrov. Trenutno ga sicer muči poškodba roke, v polnem pogonu pa bi moral biti do sredine februarja.

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.