Nogomet

Messi izenačen s Pelejem, Barca po remiju z Valencio še dlje od Atletica

Madrid, 19. 12. 2020 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š., J.K.
Komentarji
179

Na uvodu 14. kroga španskega nogometnega prvenstva je madridski Atletico zanesljivo opravil "domačo nalogo" in s 3:1 premagal Elche. Jan Oblak je branil celo tekmo, ob zmagi se je z dvema goloma izkazal napadalec Luis Suarez. Barcelona je na popoldanskem derbiju doma remizirala z Valencio in se še dodatno oddaljila od boja za naslov (2:2). Vseeno se je v zgodovino z izenačitvijo dosežka legendarnega Peleja vnovič vpisal kapetan Lionel Messi. Real Sociedad je izgubil proti Levanteju (2:1).

Messi (na fotografiji desno) prodira ob nogometaših Valencie.
Messi (na fotografiji desno) prodira ob nogometaših Valencie. FOTO: AP

Barcelona je na popoldanskem obračunu velikanov na Camp Nouu gostila Valencio, ki je Kataloncem v prvem polčasu povzročila celo kopico težav. Domači, ki so tokrat tekmo začeli brez junaka prejšnjega kroga, vezista Frenkieja de Jonga, v tokrat veliko bolj "klasični "postavitvi 4-3-3 niso prihajali do izrazitih priložnosti, medtem ko so "netopirji" prek Goncala Guedesa in soigralcev vedno resneje trkali na vrata Marc-Andre ter Stegna. Tega je v 26. minuti morda rešilo posredovanje branilca Ronalda Arauja, ki je pred njim blokiral poskus Joseja Luisa Gayaja, tri minute kasneje pa se je Nemec izkazal s parado po poskusu Carlosa Solerja. A po kotu, ki je sledil, je Valencia že povedla, povsem sam je na bližnji vratnici ostal Mouctar Diakhaby in ni grešil.

Antoine Griezmann je poskušal odgovoriti s strelom v 33. minuti, toda po akciji Pedrija je bil Francoz v (pre)težkem položaju in Jaume Domenech ni imel večjih težav s celo prvim strelom v okvir svojih vrat na tekmi. Tik pred polčasom bi lahko Valencia vodila tudi že z 2:0, a je Ter Stegen po predložku Denisa Čeriševa z novim bravuroznim posredovanjem ustavil strel z glavo Maxija Gomeza. V enem zadnjih napadov polčasa pa enajstmetrovka za Barcelono: Griezmann je prodrl v kazenski prostor in padel po res blagem dotiku Gayaja, ki ga je glavni sodnik Alejandro Hernandez Hernandez izključil. Po ogledu VAR-posnetkov je odločitev spremenil: Gaya je ostal na igrišču z rumenim kartonom, Barca pa je imela na voljo najstrožjo kazen. Messiju je Domenech strel ubranil, Jordi Alba pa je "odbitek" s pomočjo enega od tekmecev nato uspel spraviti nazaj do Argentinca, ki je na robu prepovedanega položaja zadel z glavo. To je bil zgodovinski trenutek, saj se je Messi na večni lestvici izenačil z legendarnim Brazilcem Pelejem kot nogometaš z največ zadetki v majici enega kluba (643).

Statistika tekme Barcelona - Valencia.
Statistika tekme Barcelona - Valencia. FOTO: Sofascore.com

Gomez izničil prvenec Arauja
Po kar sedmih minutah sodnikovega dodatka igralnega časa se je prvi polčas končal, gostje pa so imeli pri sodnikih precej pripomb med hojo proti tunelu. Na zelenico so se domači vrnili brez Sergia Busquetsa, ki ga je nadomestil De Jong, spet pa je bila takoj nevarna Valencia: Guedes je osmešil Oscarja Minguezo in v sredini zaposlil Čeriševa, ki je osamljen na piki enajstih metrov grdo zgrešil žogo in sploh ni ogrozil Ter Stegna. Kazen je prišla hitro, v podobi vodilnega gola Barcelone, ki ga je v izjemnem slogu zabil Araujo: branilec, ki se vedno bolj uveljavlja v začetni postavi Barce, je z izvrstnim volejem premagal Domenecha in se v 52. minuti razveselil prvega gola v članski konkurenci. Katalonci bi kmalu zadeli še za 3:1, a je Martina Braithwaita v 55. minuti na nekaj metrih razdalje ustavil Domenech.

Naslednji, ki je zagrozil Ter Stegnu, je bil na drugi strani igrišča Uroš Račić, čigar poskus pa je zletel za las mimo vrat. Valencia je stisnila Barcelono, ki je nato za hip spet prevzela pobudo, a nato prejela izenačujoči gol: Gomez je po odlični akciji in predložku Gayaja ušel Minguezi in zadel z roba vratarjevega prostora. Ravno Mingueza je v 71. minuti izvrstno poskušal zadeti z ogromne razdalje in Domenecha prisilil v prisebno posredovanje, dve minuti kasneje pa je prek vrat gostujočega vratarja meril še Pedri. Vnovič precej razglašeni Griezmann je dve minuti kasneje zapustil igro, zamenjal ga je Francisco Trincao, blizu novemu vodstvu pa je bila Barca predvsem v 78. minuti, ko je s svojim klasičnim prodorom in strelom proti oddaljenejši vratnici za las zgrešil Philippe Coutinho. Slednjega je, vsaj malce presenetljivo, za zaključek obračuna zamenjal branilec Clement Lenglet, v 82. minuti pa je Messi zapravil lepo priložnost s prostega strela, ko njegov poskus, usmerjen proti stičišču vratnice in prečke, za las ni zadel cilja. Katalonci so do zadnjega sodnikovega žvižga precej stihijsko iskali poti do gola, a si večje priložnosti za zmagoviti zadetek niso pripravili. 

Lionel Messi se je na večni lestvici izenačil s Pelejem kot nogometaš, ki je dosegel največ golov v majici enega kluba.
Lionel Messi se je na večni lestvici izenačil s Pelejem kot nogometaš, ki je dosegel največ golov v majici enega kluba. FOTO: Sofascore.com

Oblak dobil gol, Atletico pa ohranja prvo mesto na lestvici
Madridski Atletico z zmago proti Elcheju ostaja vodilno moštvo La Lige, varovanci trenerja Diega Simeoneja so zbrali 29 točk. Atletico je sicer odigral le 12 tekem, po točkah pa ga lahko ujameta Real Sociedad in madridski tekmec Real. Simeone je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Jan Oblak, Kieran Trippier, Stefan Savić, Mario Hermoso, Renan Lodi, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco, Thomas Lemar, Joao Felix in Luis Suarez.

Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico – Elche.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico – Elche. FOTO: Sofascore.com

Slovenski vratar je branil celo tekmo in je klonil enkrat. Na začetku tekme je kazalo, da bodo gostitelji hitro povedli, saj je sodnik dosodili najstrožjo kazen, a je po pregledu VAR-posnetka odločitev spremenil. Atletico je vseeno sicer povedel z 2:0, v obeh primerih je bil uspešen nekdanji napadalec Barcelone Luis Suarez. Najprej je dosegel gol v zaključku prvega polčasa v 41. minuti, nato še v drugem polčasu, v 59. minuti. Suarez je v zelo dobri formi in je s sedmimi goli na vrhu statistike strelcev v španski ligi, to mesto si deli z Iagom Aspasom iz Celte in Mikelom Oyarzabalom iz Reala Sociedada.

Gostje so znižali izid v 64. minuti, med strelce se je vpisal Lucas Boye. Vse dvome o zmagovalcu je nato razrešil Diego Costa, ki je izkoristil enajstmetrovko v 80. minuti, prekršek je bil storjen nad njim. Costa je sicer v igro vstopil le malo pred tem, v 74. minuti, ko je zamenjal Joaa Felixa.

Statistika tekme Atletico Madrid – Elche.
Statistika tekme Atletico Madrid – Elche. FOTO: Sofascore.com

Real Sociedad je izgubil na gostovanju pri Levanteju z 1:2, v 87. minuti je gol za zmago dosegel Jorge de Frutos. Villarreal je v gosteh premagal Osasuno s 3:1, Gerard Moreno je dosegel dva gola. Valencia je od 19. minute igrala z igralcem več.

Izidi 14. kroga Primere Division:

Barcelona ‒ Valencia 2:2 (1:1)
Messi 45., Araujo 52.; Diakhaby 29., Gomez 69.
Lionel Messi (Barcelona) je v 45. minuti zapravil enajstmetrovko.

Atletico Madrid ‒ Elche 3:1 (1:0)
Suarez 41., 58., Costa 80./11-m; Boye 64.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Osasuna - Villarreal 1:3 (0.2)

Levante - Real Sociedad 2:1 (1:1)

Sevilla - Real Valladolid 1:1 (1:0)

Athletic Bilbao ‒ Huesca 2:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (179)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
21. 12. 2020 10.20
Sem prebral modrovanja komentatorjev okoli trenerjev. Valverde, Setien, Koeman, dobri, slabi, kakorkoli.........Jasno je samo to, da mora Barca vse tekme zmagati, drugače je trener zanič in Messi slabe volje..... Tako to je. Kje dobiti takšnega trenerja, pa mislim, da tudi ciganka ne ve....
Kollerik
20. 12. 2020 13.20
+2
»Zgodbe, kot je najina, o ljubezni do istega kluba že tako dolg, so v nogometu žal vse redkejše. Zelo te občudujem, Messi« je ob argentinčevem izenačenju njegovega rekorda zapisal na instagram nogometni velikan Pele…. po poročanju nemške agencije DPA, 19.12.2020.
DR.Fejsbuk
21. 12. 2020 10.22
+1
Pele se zaveda, da ga bo edini pravi velikan zrušil z pediestala nogometa....
apodgra
20. 12. 2020 08.26
-1
V ekipi Barce so samo trije ali štirje igralci, ki si zaslužijo, da nosijo dres kluba .Vse drugo je za drugo ligo. Trener Koeman pa niti za slovensko ligo ni dovolj dober. Če bo Barca še nekaj čas igrala pod tem nogometnim " bedakom" ,potem bo iz tekme v tekmo izgubljala točke in razlika bo neulovljiva . Ne ve kako si upa stopiti v slačilnico pred igralce in jim dajati strokovne nasvete , če pa nima pojma o tem . Na zadnji tekmi je dejal ,da si želi takšno igro ,ko pa se je v drugem polčasu mučila in trpala, da je ohranila pozitiven rezultat. Pravijo , da ima glavno besedo v slačilnici Messi. Če bi jo imel ,potem , sem prepričan ,da marsikateri igralec prve postave sedel na klopi. Pri Barci je treba čakati na menjavo trenerja toliko časa , da ekipa zabrede v nepopravljive težave.
Kollerik
20. 12. 2020 08.38
+1
Messi je želel, da Valverde ostane. Toda pripeljali so Setiena in nazadnje Koemana! Kot je Leo tudi želel, da pripeljejo Neymarja. In spet,.. pripeljali so Griezmanna. Toliko za vse tiste pametnjakoviče, ki mislijo, kako Messi vodi neko "komando" tudi na višjem nivoju.
manucao
20. 12. 2020 13.23
+1
Koemana so želeli in ga tudi dobili.Ni se proslavil kot trener, v Valenciji so ga hitro nagnali.V Evertonu in Southmaptonu se tudi ni preveč proslavil in to govori veliko. Imeli so možnost angažirati vrhunskega stratega kot je Pochentino a so se odločili za tega prepotentneža, ki nima pojma.
manucao
19. 12. 2020 21.41
+1
Predsedniški kandidati obljubljajo Neymarja in Halanda to je skoraj kot znanstvena fantastika v teh hudih časih. Barcelona denarja nima in jedina možnost bi bila, da se proda Messija a tudi to so malce zamudili. Sicer obstaja teoretična možnost in sicer prodaja Coutinha,Griezmana in Dembeleja pa bi se mogoče kaj dalo narediti.
Kollerik
19. 12. 2020 21.55
+0
Za Coutinha se že piše, da je naprodaj in da bi naj odšel že v tem zimskem prestopnem roku. Koliko je resnice v tem, bomo kaj kmalu videli. Glede Neymarja upam, da ne bodo tako nori, da gredo v njegov nakup. Raje Hallanda, toda tu je vlak za Barco verjetno že odpeljal.
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 21.57
+2
Halland se po mojem s tako igro Barcelone ne bo znašel
Kollerik
19. 12. 2020 21.59
-2
Poleg tega so se zdaj zagrebli še nekateri drugi veliki klubi zanj... Bayern ga naprimer vidi kot potencialnega naslednika za njhovega Lewandowskega. Zanima tudi otočane...
cripstoned
20. 12. 2020 09.00
-5
zakaj bi halaand izbral barcelono ce pa ima na mizi ponudbe reala in bayerna ki sta pred barco kar se samega nogometa in financ tice..pa tudi renomeja... visje v nogometu pac ne gre in ze letos upam da halaand skupaj z mbappejem konca pri realu...
Od Halerja ati
20. 12. 2020 09.31
+0
mogoč zato da bi igral z najbolšim nogometašem v zgodovini... pa ker mi deluje vredu in pošten fant si vrjetno želi naslovov na pošten način kar pa ve da z realom nikoli nebo mogoče
Od Halerja ati
20. 12. 2020 09.33
+0
mogoče tudi zato, ker bi raje zgubi proti atleticu, juvetu... kot pa Šahtarju 2x... nevem no mogoče
borut30
20. 12. 2020 11.08
+5
Domenj...glede na vaso zgodovino in sodniske bonitete, bi bil raje tiho o tistem; na posten nacin nekaj pridobljeno. Real je pa trenutno po kakovosti in organizacijo dve stopnice visje, kot tvoja sveta Barca. Ce ti gre se Messi, kaj Vam ostane po imenih in kvaliteti? Griezmann?
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 11.48
-3
O sodniških bonitetah pa lahko na dolgo in široko...ne se blamiraj...imaš članek o financah reala....čakam kaj boš napisal..tam
borut30
20. 12. 2020 13.38
+1
Krutov...kaj želiš da napišem? Sej se ve, da je komplet španska liga v rdečih številkah. In to ni nič novega in nič za zanikati. Je pa resno vprašanje; kako se različni klubi s takšno problematiko soočajo. Real se je za moje pojme zelo dobro pripravil, glede na videno, tega pa recimo za Barco ne morem reči. Še kej želiš od mene?
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 14.14
Pol ne hvali samo real in ponižuj barce bodi navijač....da greš po kredit pa ni neka umetnost....umetnost je vrnit kredit in obresti....
HALAcR7
19. 12. 2020 21.23
-5
Tudi če jim sodniki pomagajo,nemorejo zmagati,,,....slamanti
Od Halerja ati
19. 12. 2020 21.33
+3
Slamanti hahaha Solerja smo pa ustavli nam vsaj ni 3 zabil 🙊
Od Halerja ati
19. 12. 2020 21.34
+3
pa prosim nauči se slamnati napisat kr zdej pa že ni več smešno no. sej se to zdej učite v OŠ ane?
Od Halerja ati
19. 12. 2020 21.35
+0
al to pol komi začnete v 5 razredu? pol se ti opravičujem
Konan
19. 12. 2020 21.37
+0
Ja to je pa zdaj že resno stanje, zaskrbljujoce
manucao
19. 12. 2020 21.23
+8
Pa še malce glede Obreza. Očitno je nastrojen proti Braithwaitu in Trincaju. Vedno preterava in omenjena igralca pač enostavno daje v "nič". Res je, da niso kaliber za Barcelono a Barcelona je žal svoje že zdavnaj zapravila za Coutinha,Dembeleja in Griezmana. Danca so kupili ker je bil cenejši kot Haland a sicer ne za veliko. Koliko je tu bilo npačnih odločitev v zadnjem letu - dve ni čudno, da se dogajajo take stvari. Potem kupijo Desta, ki ne more trikrat žonglirati žogo na predstavitvi. Barcelona je vedno potrebovala tehnično izpiljene igralce a v sedanji ekipi je kar nekaj takšnih, ki to vsekakor niso.
apodgra
20. 12. 2020 08.35
+2
manucao Za Obreza pa tako in tako ne veš kaj bo nakladal in o čem bo govoril. Najljubša mu je statistika in tu je pravi mojster .Včasih imam občutek ,da si prav želi in išče hudiča , ki bo uresničil in potrdil njegove bujne domišljije . Njegov jezik večkrat prehiteva njegove možgane . Igralci ,ki igrajo slabo in niso v formi niso oni krivi ,kriv je trener , da jih postavlja in drži v ekipi.
Trend01
20. 12. 2020 08.41
+2
Braithwaita so kupili le zato, ker se je poškodoval Suárez. Pravilo LaLige pa veleva, da so lahko kupili le igralca, ki igra v španskih ligah. Odkupili so ga je od Leganésa. A, kot zanimivost (vse je bilo izven "prodajnega okna"), Leganés potem ni smel kupovati po istem postopku (ni bilo "strateške" poškodbe). To se je dogajalo februarja. Pa še en vzrok je bil za nakup. Poleti so kupili Griezmanna (120M), ki pa se ni izkazal. In so zato rabili novega CF-ja. "Grizz" naj bi bil krilni igralec, oz. SS. Malo so zamutili (sebi v prid). Pred Martinom so kupili še de Jonga (86M), Neta (26M) in Firpa (18M), Tudi Trincão (31M) leto poprej, a je šele zdaj prišel v ekipo. Kasneje so kupili še Desta za 21M. Torej je bil Braithwaite v bistvu poceni naložba. Le pogodba je predolga (do 2024) in plača previsoka.
Anticripstoned
19. 12. 2020 21.21
-4
Valverde vri se....
Anticripstoned
19. 12. 2020 21.21
-3
HALAcR7
19. 12. 2020 21.25
+0
Valverde,setien,bartomeu...kdo se naj se vrne
Od Halerja ati
19. 12. 2020 21.37
+1
vrne naj se Ronaldo. ko je on igral je Barca zmagovala po 5:0. zdej pa nic vec 😔😔
Kollerik
19. 12. 2020 21.52
+0
Nekoliko pretirava Obrez glede Trincaa in "danskega biserja" Braithweita, toda niti ni kaj dosti v zmoti. Je pa vse skupaj poleg nekih drugih napak predvsem cena gradnje nove ekipe. Vsaj jaz pogrešam Suareza in še koga toda dejstvo je, da se s prejšnjo ekipo kaj več v LP ni dalo narediti. Pa čeprav bi bilo recimo dosti bolje danes imeti Suareza v moštvu, saj kar se La Lige tiče. Toda liga prvakov zahteva neke druge obraze in treba je začeti delati z mladimi, kar se že dogaja (Fati, Ped*ri, Migueza, Arauho, Trincao, De Jong...). Vsi seveda ne bodo primerni za Barco, toda treba jim je dati čas in priložnost. Evo Arahua danes recimo... lahko mu rečemo samo bravo! In ko le ne bi bilo te prek**te korone.
Houdor
19. 12. 2020 21.05
+4
kuman uničuje barco
Vladimir.Krutov
19. 12. 2020 21.05
+3
Da počivaš de jonga...pa fant je v najbolših letih....to so mladi konji in ne buskec tik pred salamo....sem malo grdo napisal ampak nobene eksplozivnosti ni več v njem isto pjanič...
le?o
19. 12. 2020 20.42
+0
Penal ni vprašljiv, podobno kot v torek carvajal vs. inaki. Rdeči pravilno razveljavljen. Ni bilo namernega udarca, zato tudi rdečega ni, čeprav je bil zadnji igralec. To pravilo so spremenili, ker se je šlo za trojno kaznovanje ekipe za en prekršek. Upam, da je koeman videl dobro tekmo svoje ekipe, vsaj toliko dobro kot zadnjo proti sociedadu in da mu podaljšajo pogodbo za vsaj 2 leti z opcijo +2. Zgoraj po statistiki bi rekel, da je barca odigrala fantastično tekmo...kaj pravijo ljubitelji statistike? Pjanke bo pa moral še malo počakati na vrsto za frajštos, ker messi očitno lovi 100tko v nizu.
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.56
+1
Z desne strani bi lahko izvajal kdo drug, vsaj kar se tiče direktnih prostih strelov...čeravno ni neke izbire kljub Coutinhu...Pjanič pa redko v postavi ...
le?o
19. 12. 2020 21.13
+3
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 21.44
+1
Zagotovo na treningih vidijo , kdo je česa sposoben. Koliko golov pa je doseženih s prostih strelov , ko Messija ni, čeprav je to redkost ? Drugače bi lahko poskusil še Griezmann , ki ima nekaj zadetkov za Atletico in seveda Pjanič, ki pa igra zelo malo
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 21.55
+1
Je edini izvajalec , kjer pri izvajanju prostega strela zastira površino gola vratar in vseh 10 nasprotnih igralcev tudi na večji oddaljenosti ne le na robu kazenskega ?
zabuko
19. 12. 2020 20.40
+4
zdaj pa lahko gre
manucao
19. 12. 2020 20.38
+7
Žal se je še enkrat pokazalo, da Koeman ni trener kalibra za Barcelono.Približno nekje na nivoju Setiena in precej slabši kot Valverde. Glede današnjega "mučenja" pa žal nič novega ne izvlečejo se iz krize tako ali drugače. Veliko se je obetalo od njegovega ljubljenčka Desta a žal danes je bil slab in neprepoznaven.Enako velja za Busqetsa in še za koga. Po mojem skromnem prepričanju če bi Barcelona zamenjala Koemana za Slavena Bilića slabše vsekakor ne bi igrala (malce za hec). Toliko slabih posameznikov je na kupu, da res, da je tudi trenerju težko.
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.44
+7
Valverde je bil za Satiena in Koemana velemojster. Sem tudi sam bil proti Valverdeju, priznam, pa vidim, da sem se motil.
User416781
19. 12. 2020 20.48
+4
@samomojemnenje, tudi jaz enako. Valverde je za Setiena in Koemana doktor. Res pa je, da je Valverde še imel kolikor toliko stabilno ekipo in ni bilo še Brithwaita, Trincaa in podobnih kalibrov od katerih ni nič.
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.58
+4
Valverde je imel 2-3 poraze, ki jih ne bi smelo biti...in ko še igra ni bila gledljiva je moral iti ...vsem 3 skupno , da se iz napak nič ne naučijo
Vladimir.Krutov
19. 12. 2020 21.02
+3
Kollerik
19. 12. 2020 21.27
+3
Paradoks Valverdejeve Barce je bil vedno tisti eden in edini, toda vedno usodni poraz na vse tiste zmage. Zdaj nam s Koemanom še to ni več ostalo.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.35
-3
Ko vidis antimadridiste vmesavati politiko v nogometne teme, vidis da so pa res ze zabredli..a to vas je ceferin naucil?
Od Halerja ati
19. 12. 2020 20.36
+0
Kollerik
19. 12. 2020 20.42
+4
To so zdaj sadovi vašega janshevanja, oziroma bolje rečeno orbanovanja, žal!
alien8potnik
19. 12. 2020 21.21
+4
kollerik, jaz in janša sva dva različna svetova. ne nas vseh, ki navijamo za rm, imeti za janševike, plz :)
Kollerik
19. 12. 2020 21.38
+4
Uh Alien, to velja samo modela, ki se je "pojavil po sedmih letih". In ki me je potegnil za jezik, saj ga dobro poznam (po njegovih postih) iz strani s političnimi vsebinami. Imaš prav, bom nehal s politiko na tej strani in to takoj.
alien8potnik
20. 12. 2020 21.58
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.31
-10
Drugace naj pa povem, da sem se po vec kot 7 letih brez komentiranja, ponovno aktiviral, zato da vsaj navijasko rivalstvo med realom in barco ohranim. Ker na igriscu tega rivalstva ne bo vsaj naslednjih 10 let😛😛😘😘. Ker barca pada v vse hujso financno krizo in se ne bodo tako hitro pobrali.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.37
-4
In ohranjal sem ga tudi pred desetletjem ko je bila barca korak pred realom, da se ne bo kdo na to naslonil😘
grozjak
19. 12. 2020 20.37
+6
Koga briga, koliko časa te ni blo...pa real ti tud ni nevem kaj
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.38
+3
Tudi mene bi 4 zaporedne Zlate žoge vrgle iz tira
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 21.06
+2
Demokracija.... mogoče je pavza 7 let vendarle prekratko obdobje zate
Vladimir.Krutov
19. 12. 2020 20.14
+2
Bojim se da bo počilo v garderobi še pred volitvami...sedaj je taka zmes igralcev da so vsi pogoji da do tega pride....začasni predsednik bi morda začasno lahko nastavil trenerja B ekipe....samo je pol spet odpravnina denarja pa ni...
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.27
+0
Baje, da je že zdavnaj počilo tudi v garderobi. Veliko se jih sploh ne pogovarja med sabo.
Vladimir.Krutov
19. 12. 2020 20.39
+7
Ma danes na obrazih ob koncu tekme sem videl da so kot tempirane bombe....da ti še napišem za trincaa...kaj so naredili iz fanta pa komaj je še senca igralca ki sem ga gledal pri bragi....da o puigu ne govorim da se koeman spravi pred vsemi na mladega igralca je pa poden od trenerja....
Konan
19. 12. 2020 21.41
Baje da je rikardo alias riki, kresnu koemanovo hčerko, ko skupaj v šolo hodita, zato mu jih je napel malo
cripstoned
19. 12. 2020 20.13
-4
cestitke messiju za rekord...valencia si ni zasluzila poraza in neodlocen rezultat je se najbolj posten...barca ne more biti v igri za naslov in tudi ne bo...pozimi bo odsel se coutinho ...koga bodo imeli? bilo bi bolje da vztrajajo z njim do konca sezone in potem prodaja...dembele je poskodovan in seveda fati...nic dobrega se ne pise barci tako v prvenstvu kot v nakupovanju novih igralcev....drugace smo pa spet lahko videli karmo kako je udarila vse tiste ki so se smejali zgresenemu penalu ronalda...naslednja tekma in messi zgresi...
Od Halerja ati
19. 12. 2020 20.28
+5
to pa zato ker si skos govoril da letos Messi zadane samo iz penala. pa je zanalasc zgrešil in dal gol raje iz igre. no evo pa maš karmo hihi
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.32
+10
Messi je le izenačil Ronaldov rekord zgrešenih enajstmetrovk....ampak Messi ni dovolil, da vratar žogo prime, kot mati prime dete...mogoče si je Messi zamislil nov izziv po enajstmetrovkah, mogoče bo dal 5 golov z glavo... v glavnem po naslednjem 644. golu ne bo nič več kot je bilo...
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.33
+2
grozjak
19. 12. 2020 20.38
+6
Valencia je uspela dvakrat čez polovico priti.....
Kollerik
19. 12. 2020 20.44
+1
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.46
+2
To pri taki posesti žoge ni nenavadno in iz istega razloga tudi, zakaj je vsak prehod polovice ravno zato precej bolj nevaren za gol
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.49
+3
Kollerik
19. 12. 2020 20.59
+1
Bila je kar dobra tekma, z izjemo tistega neskončnega kvačkanja barcinih predvsem v prvem polcajtu. Škoda dveh točk.
cripstoned
19. 12. 2020 21.00
-2
spet komentar kripsija dvigne vse zbrane na kup...kmalu vas bom razocaral in vam dal popolni ignor ker karma govori namesto mene...
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.07
+4
Da dam en primer mojim dragim antimadridistam, da vidite zakaj ste zame dvolicnezi..lani proti sociedadu so sociedadu skinli gol, ker je napadalec oviral golmana..ste skocili v zrak da bi moral bit gol priznan..ko je povsem enak gol letos zabil Real proti Sahtarju za 3:3, ste trdili da je bil gol zdej pa pravilno razveljavljen..dvolicnezi..
Od Halerja ati
19. 12. 2020 20.09
+0
weeee weeee. reči janši da ti robčke pošlje
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.11
-4
Ni argumentov, je pa treba politiko vmesavat..cedalje boljse vas je poslusat😂😂😂
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.13
-1
Svečkar ...tvoji argumenti v politiki in športu imajo skupni imenovalec in so napačni
Kollerik
19. 12. 2020 20.14
-1
Saj bo, sinko...zunaj je noč in treba bo aja tutaja..slinček, cucelj in že te bo zmanjkalo v mežavo deželo.. jutri pa svojim novim neumnostim naproti.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.22
+0
Kollerik, glede na izrazanje se ti se vidi da pravljice poslusas..
Od Halerja ati
19. 12. 2020 20.29
+5
pravljice so na tvoji nova24. tam majo velik domišlije. tako kot ti
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.33
+2
Pravljico iz SDS-ovega razpisa ? Je tvoja ?
Kollerik
19. 12. 2020 20.35
+2
Zate in za tebi podobne sektaše so Grimsove pravljice kot izrezane, od tod tvoja domačnost z njimi... :)
borut30
19. 12. 2020 20.35
-6
Demokracija, se nisi prisel do sklepa, kdo se sploh se hodi na tale od boga pozabljen portal in je za taiste to svezi gral njihovega druzenja in obstoja? Kolllllerik je vceraj napisal, da drugih ambicij nima, kot zivljenje preziveti tukaj. In kaj lahko potem od njega in njemu podobnim lahko pricakujes? Kej relavantnega? Jok brate....
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.41
+6
....kdo se sploh se hodi na tale od boga pozabljen portal in je za taiste to svezi gral njihovega druzenja in obstoja? Pozdravljen Borut...
Kollerik
19. 12. 2020 20.50
+1
Borči, kje pa sem jaz včeraj to napisal? Se mi je kar zdelo, da ne boš zdržal brez tega ,,od boga pozabljenega portala,,...
User416781
19. 12. 2020 20.54
+4
Tole je članek o nogometu. A res morate vsak forum zasvinjat s politiko in levo/ desnim nabijanjem. Patetični ste.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 19.55
-4
“Navijaci Barce” se tega ne vejo, da direktnega kartona pri penalih ni vec (v kolikor ni kak nameren udarec) in potem mi boste taki pametni🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️Ane kollerik, resnica in domen??!!
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.00
+0
Svečkar...najprej moraš razčistiti ali je bila enajstmetrovka ( po tvojem je bila podarjena) šele potem lahko gremo na težje stvari...
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.03
-4
Jst pravim da je ni..ti pa trdis da je penal + rdec karton..najbrz je to pretezko antimadridistam razumet..sej bo..potrudi se spacat se ta 9 razred osnovne, mogoce ti bo v srednji lazje
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.03
+4
Če si zadnji obrambni in je napadalec pred tabo, je za potiskanje še vedno rdeči karton. Pa ni važno ali gre za prekršek v 16 metrov ali izven. In ker je sodnik mislil, da je prišlo do potiskanja je pokazal rdeč karton. Potem iz posnetka videl, da je bil padec posledica spotikanja, sicer ne hudega, pa vseeno, je potem izničil rdeč karton, kar je pravilna odločitev. Če ne bi bilo VAR-a, bi rdeč karton žal obveljal.
Od Halerja ati
19. 12. 2020 20.08
+2
sm nehu brat ko je napisu direktnega kartona pri penalih ni vec hahah kaj ta nova24 dela ce gledas. mi se pa korone bojimo. pikado zacni gledat ker pravila pri nogometu so pretezka zate.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 20.09
-1
Mnenje..to ni res. Tebe spostujem te ne provociram, ampak pac ni res..
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.10
+1
Svečkar pač trdi svoje ...besedo karton sem zdaj uporabil prvič...mi boš verjel ali boš počakal na Borisa Tomaševića ?
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.16
+1
Demokracija, kaj pa je potem res? Jaz sem ti samo razložil kakšna so pravila.
samomojemnenje
19. 12. 2020 19.48
+10
Čestitke Barci za osvojeno veliko točko. Kajti na koncu bo za preboj v Ligo Europa pomembna vsaka točka. Čestitke tudi Koemanu, kajti že tretjo tekmo zapored z Barco ni doživel poraza. Druugače pa realno, če Koeman ne ponudi odstopa, potem ne vem, če ima ksj časti v sebi. Zahvaliti se je treba za sodelovanje Bousqetsu, Albi, Griezmannu, Coutinhu, Pjaniću, Martinu B. in še komu. Zaenkrat sem razočaran tudi na Desta, ki je po igrah v Ajaxu prišel od junaka do be.daka. Mingueza se trudi, ampak on je v bistvu član B ekipe. Danes pozitivno samo Pedro, Messi, Araujo in ter Stegen. Ter de Jong.
Lektor Jure T.
19. 12. 2020 19.57
+4
Mnenje...za moje pojme je Alba eden redkih kateri v tej ekipi se razume messija in skupaj dobro sodelujeta..barce ne gledam veliko, ko pa gledam pa najbec nevarnih akcij pride ravno iz njunih kombinacij..
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.04
+2
Moje mnenje...ker je edino " krilo" .. danes Messija od igralcev Barcelone lahko razume le Pedro
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.05
+1
Premalo je vsako deseto tekmo odigrati dobro. Žal so tudi Albini časi že mimo. Ampak ker ni drugega, pač mora igrati.
Vladimir.Krutov
19. 12. 2020 20.08
+3
Mnenje...danes trenerji ne odstopijo....vsi čakajo odpravnine....škoda da je temu tako....kot kip stoji ob igrišču...
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.34
+0
Vladimir, saj sem rekel, da če bi imel v sebi kaj časti. Žal pa časti ni več. Samo še denar.
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 20.36
+3
Valverde trener , ki na koncu ni imel rezultatov in gledljive igre, so odstavili in gospod je ostal gospod.... in se odrekel odpravnini za preostanek sezone in pol...Koliko je še takšnih ?
samomojemnenje
19. 12. 2020 20.51
+0
Po mojem bore malo. Je pa osvojil vsaj dve LaLigi. CL ga je pokopala.
slo_veter
19. 12. 2020 19.38
+9
ko so Ginija (Wijnalduma) Liverpool povezovali s prestopom v Barco . So se otoški komentatorji samo nasmehnili. LIV naj zamenja za Barco?. Nekaj kar ima domet doseči lovorike, za klub sredi Španske lestvice in čez leto celo brez Messija. .. tudi meni je hudo, še lansko leto sem se sprehajal po Camp Noe hodil če vrste sedežev .. gledal njihovih 6 velikih skozi vitrine, prešteval srebrnino v tonah .. sedaj pa tole. Kako gre lahko to tolk pod vodo?? Kako je šlo to tolk narobe?????????????
samomojemnenje
19. 12. 2020 19.55
+5
slo_veter
19. 12. 2020 20.02
+1
Igralci nekateri niso slabi .. a vse ostalo je na žalost trhlo. Žam mi je, bil sem tam, Barcelono poznam kot klub kot mesto .. full mi je žal zanjo. A tam je res nekaj narobe.
slo_veter
19. 12. 2020 20.04
+1
Škoda zanje .. ker so mi tako fejst ljudje . Manjka pa vodja, ki ve kaj dela ne samo da se usede in upravlja. Upam da se čez 2,3, ali 4 sestavjo. Manjka jim Klopp ..
slo_veter
19. 12. 2020 20.05
+2
Kollerik
19. 12. 2020 20.37
Če je zmogel Flick pri Bayernu, bo kaj podobnega prej ali slej zmogel tudi nekdo drug pri Barci, toda definitivno ne Koeman. V to smo se do zdaj na žalost že lahko prepričali.